کد خبر: 214589                      تاريخ انتشار: 1403/12/13 - 09:37
یک مدرس حوزه :
ماه رمضان ؛ فرصت سنجش میزان موفقیت انسان در مبارزه با نفس اماره
 
یک مدرس حوزه یکی از مهم‌ترین آثار و برکات این ماه رمضان را تمرین و تربیت نفس دانست و تصریح کرد: «ماه مبارک رمضان فرصتی است برای سنجش میزان موفقیت انسان در مبارزه با نفس اماره.
 
الهام نوراللهی مدرس حوزه در گفت‌وگو با خبرنگار زنان نیوز با اشاره به جایگاه والای ماه مبارک رمضان در جامعه اسلامی، این ماه را فرصتی ارزشمند برای خودسازی و تقرب به خداوند دانست وی با بیان اهمیت این ماه در تعالیم اسلامی گفت: «ماه مبارک رمضان در میان مسلمانان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و این عظمت را می‌توان به‌وضوح در روایات معصومین (علیهم‌السلام) مشاهده کرد. در قرآن کریم نیز از این ماه به‌عنوان ماه رحمت، برکت و مغفرت یاد شده است و خداوند متعال آن را فرصتی برای تطهیر روح و تعالی معنوی بندگانش قرار داده است.»

وی با اشاره به ارزش تلاوت قرآن کریم در این ماه افزود: «بر اساس روایات اسلامی، قرائت هر آیه از قرآن کریم در ماه رمضان پاداشی معادل ختم کامل قرآن دارد. این مسئله نشان‌دهنده عظمت و برکات بی‌پایان این ماه عزیز است. رمضان ماهی است که انسان مؤمن را از نظر روحی قوی کرده و دنیا را در نظر او ضعیف و حقیر جلوه می‌دهد. در این ماه می‌توان دید که چگونه دنیا و تعلقات آن در برابر اراده انسان تسلیم شده و دیگر بر او سلطه‌ای ندارد.»

نوراللهی یکی از مهم‌ترین آثار و برکات این ماه را تمرین و تربیت نفس دانست و تصریح کرد: «ماه مبارک رمضان فرصتی است برای سنجش میزان موفقیت انسان در مبارزه با نفس اماره. در این ماه شیاطین که دشمنان اصلی انسان هستند، به زنجیر کشیده می‌شوند و این شرایط به مؤمنان کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری به مبارزه با وسوسه‌های نفسانی بپردازند. اگر کسی بتواند در این ماه بر هوای نفس خود غلبه کرده و از انجام محرمات و گناهان خودداری کند، بی‌تردید خواهد توانست این مسیر را در طول سال نیز ادامه دهد و تسلط بیشتری بر نفس خویش داشته باشد.»

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری معنوی از این ماه، آن را فرصتی طلایی برای کنترل قوای شهوت و غضب دانست و گفت: «ماه رمضان این امکان را فراهم می‌کند که انسان قوای شهوت و غضب را تحت سلطه عقل درآورد. این دستاورد بزرگ معنوی موجب خشم و ناامیدی شیاطین شده و انسان را در مسیر کمال و تعالی معنوی قرار می‌دهد. در این ماه لازم است که به پاکسازی روح از رذایل و گناهان پرداخته و برای کسب فضایل اخلاقی و انجام تکالیف الهی تلاش مضاعفی داشته باشیم.»

نوراللهی با اشاره به آداب مهمانی خداوند در این ماه خاطرنشان کرد: «این ضیافت الهی آدابی دارد که نباید از آنها غافل شد. شایسته است که در این ماه مبارک تا حد امکان از آلودگی‌ها و گناهان دوری کنیم و به اعمال نیک و خیرخواهانه بپردازیم. همچنین کمک به دیگر بندگان خدا و یاری‌رساندن به نیازمندان از وظایفی است که باید در این ایام بیشتر مورد توجه قرار گیرد.»

وی در پایان با تأکید بر اهمیت دعا و نیایش در این ماه پرفضیلت گفت: «دعا کردن، به‌ویژه در ماه مبارک رمضان، جایگاه ویژه‌ای دارد. لازم است که در کنار دعا برای خود و عزیزان، برای ظهور و سلامتی قلب عالم امکان نیز به‌طور ویژه دعا کنیم و از خداوند متعال بخواهیم که توفیق بهره‌مندی کامل از برکات این ماه شریف را به همه ما عطا فرماید.»