کد خبر: 214720                      تاريخ انتشار: 1403/12/18 - 10:13
رعایت نکات مهم در افطار و سحر برای بهبود سلامت روزه‌ داری
 
کارشناس طب سنتی گفت: افرادی که طول روزه‌داری با عطش زیاد مواجه هستند، از ماءالشعیر طبی استفاده کنند. در ضمن، وعده سحری باید رعایت شود اما از پرخوری اجتناب گردد؛ به ویژه اگر در این وعده پلو و خورشت مصرف می‌شود، خورشت کدو انتخاب مناسبی خواهد بود.
 
گلستان ؛دکتر فاطمه کلنگی متخصص (ph.D) طب سنتی ایرانی، در گفتگو با خبرنگار ما به بررسی نکات مهمی که باید در زمان افطار و سحر رعایت شود، پرداخته است. او تأکید می‌کند که شرایط و نوع مواد غذایی مصرفی در این زمان‌ها می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامتی روزه‌داران داشته باشد.
کلنگی با اشاره به اهمیت وعده افطار، می‌گوید بهترین راه برای باز کردن روزه، استفاده از نوشیدنی‌های گرم و شیرین مانند آب جوش با خرما، شیر گرم، شربت عسل گرم و پودر چهار مغز با شیر گرم و کمی عسل است. همچنین او پیشنهاد می‌کند که فرنی و شیر برنج به همراه کمی دارچین یا سیاه دانه و همچنین تخم مرغ عسلی و سوپ جو با آلو بخارا از گزینه‌های مناسب برای افطار هستند
وی توصیه می‌کند که از نوشیدنی‌های سرد و مواد قندی مصنوعی مانند زولبیا بامیه پرهیز شود و به جای آن به مواد قندی طبیعی مانند خرما، مویز و کشمش توجه شود. در افراد با اضافه وزن، بهتر است وعده افطار را محدود کنند.
و 2 ساعت بعد از افطار می‌توانند میوه‌هایی مانند سیب یا گلابی مصرف کنند. به نوجوانان و روزه‌اولی‌ها اجازه داده می‌شود که حدود 1 تا 1.5 ساعت بعد از افطار، شام نیز میل کنند. در این وعده، پرهیز از غذاهای سرخ‌کردنی و مصرف سبزیجات توصیه می‌شود.
همچنین، کلنگی به مصرف شربت‌هایی مانند شربت عسل، شربت آبلیمو، شربت سرکه شیره و سکنجبین تا سحر تأکید کرد و در مورد افرادی که در طول روزه‌داری با عطش زیاد مواجه هستند، پیشنهاد می‌کند که از ماءالشعیر طبی استفاده کنند. در ضمن، وعده سحری باید رعایت شود اما از پرخوری اجتناب گردد؛ به ویژه اگر در این وعده پلو و خورشت مصرف می‌شود، خورشت کدو انتخاب مناسبی خواهد بود.
دکتر کلنگی همچنین خاطرنشان می‌کند که استفاده از غذاهایی مانند حلیم، کله‌پاچه و ماهی در وعده سحر مناسب نیست و غذاهای پرادویه و سرخ‌کرده نیز توصیه نمی‌شود. مصرف چای و مایعات فراوان در وعده سحری نیز باید محدود شود.
این نکات می‌تواند به روزه‌داران کمک کند تا با رعایت اصول تغذیه‌ای مناسب، ماه رمضان را به بهترین شکل ممکن سپری کنند.
انتهای پیام/*