|
عید فطر؛ پاداش یک ماه بندگی عاشقانه |
|
حاصل یک ماه بندگی در ماه مبارک رمضان چیزی جز یک پاداش بزرگ نیست، آن هم پاداشی به اسم عید سعید فطر، عیدی که با فرارسیدنش برکت را به زندگی همه انسانها سرازیر میکند. |
|
از استان تهران؛ پریسا کسائی، فعال رسانهای در یادداشتی نوشت: رمضان ماه بندگی انسانها و ماه مهمانی خداوند متعال است، ماهی که همه شیاطین غلوزنجیر شده و اجازه زمینهسازی برای ایجاد گناه و فتنهانگیزی را ندارند، به همین خاطر است که از این ماه به عنوان ماه برکت و رحمت یاد میشود، هر نفس کشیدن بنده در این ماه عزیز سرشار از ثواب بوده و حتی خوابیدن او نیز عبادت است.
پروردگار جهانیان پس از پایان این مهمانی بزرگ هدیهای بسیار ارزشمند برای بندگانش در نظر گرفته است، هدیهای با نام عید سعید فطر، عیدی که روزهداران به مناسبت فرارسیدنش پس از حدود ۳۰ روز روزه داری در صفوف نماز «اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَةِ» را میخوانند.
نماز عید سعید فطر نماد اتحاد میان مسلمانان بوده و به نوعی همبستگی آنان را نشان میدهد، نمازی که با دلتنگی و شوق دیدار دوباره پروردگار خوانده شده وامید را در دلهای مؤمنان برای زندگی سرشار از معنویات زنده نگه میدارد.
توجه به این روز مهم میتواند ابعاد مختلف ماه مبارک رمضان را برای تک تک روزهداران آشکار کند، چرا که خداوند متعال پس از پایان ماهی که مهمانش بودیم به ما هدیهای ارزشمند بهنام عید سعید فطر عطا میکند، این نشان دهنده اوج بخشندگی خداوند متعال بوده، برای همین است رسول خدا(ص) میفرمایند: «رمضان ماهی است که ابتدایش رحمت، میانهاش مغفرت و پایانش آزادی از آتش جهنم است».
شاید در سنین کودکی درکی از این ماه پراز رحمت و شادی نداشتیم اما هرچقدر که بزرگتر شدیم با حکمتهای رمضان آشنایی و ٱنس پیدا کردیم، حکمتهایی که اگر هزاران سال هم عمر میکردیم، هرگز نمونهای از آنها را با چشمان خود نمیدیدیم.
عید فطر نمونهای از حکمتها و رحمتهای پروردگار جهانیان است، دلتنگی، شوق، اتحاد، نوع دوستی و... ، دلتنگیم از دوری پروردگار، خوشحالیم از هدیه گرانبهایش، متحدیم هنگام نمازش، مهربانیم با برادران و خواهران دینیمان و.... ، یعنی مجموعهای از عطایای الهی در مهمترین عید مسلمانان به آنها داده میشود.
پرداخت فطریه در روز عید فطر نوعی الگوی رفتاری است که در میان مسلمانان جهان نهادینه شده است، آنها در پایان ماه مبارک رمضان به تعداد اعضای خانواده مبلغی را به عنوان فطریه در نظر گرفته و در روز عید به نیازمند مورد نظرشان هدیه میکنند، این عمل به نوعی موجب پرورش نوع دوستی و انسانیت در بین افراد میشود.
البته نکته دیگری در پرداخت فطریه وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است، اولویت در پرداخت فطریه است، یعنی هر شخص باید ابتدا اقوام و نزدیکان خود که نیازمند هستند در اولویت پرداخت فطریه قرار دهد و اگر کسی در میان خویشاوندان شرایط دریافت آن را نداشت به سراغ برادران و خواهران دینی خود برود، همین مسئله نشان دهنده توجه به اقوام و خویشاوندان است.
فطریه نوعی کمک مالی برای نجات زندگی افرادی است که توانایی مالی نداشته و به سختی امرارمعاش میکنند، درواقع یکی از بهترین فضلیتهای عید سعید فطر، پرداخت فطریه و تأمین معاش نیازمندان است، این عید پرفضیلت به همه مردم خیری الهی میرساند.
اهمیت دادن به ماه رمضان و عید فطر را از پدران و مادرانمان آموختیم، آنها اولین کسانی بودند که اعتقاداتمان را شکل داده و ما را عاشق رب العالمین کردند، یادآوری واجبات شرعی و مرور وظایفی که در قبال خداوند متعال داریم باعث میشود تا او را بهتر شناخته و درک کنیم، رمضان ماهی است که بیشتر از هر زمان دیگری با پروردگار جهانیان آشنا شده و مورد لطف و عنایت او قرار میگیریم، نمونهای از توجهات حضرت یار به بندگانش بهوجود آمدن روزی با عنوان عید فطر است، عیدی که گره خوردن فطرت انسانها به حق تعالی را نمایش میدهد.
چند ساعتی بیشتر به این عید باشکوه نمانده، فرصت استفاده از برکات ماه مبارک رمضان به پایان رسیده و خداوند بزرگ آماده هدیه کردن پاداش بزرگ خود یعنی عید سعید فطر به بندگانش است، پاداشی که نظیر آن در تاریخ تکرار نشده و فقط برازنده این روز بزرگ و بیهمتا است.
باید خوشحال بود که امسال هم توفیق درک این عید بزرگ نصیب همه مسلمانان شده و آنها همراه برادران و خواهران دینیشان در صف نماز عید فطر دعای «اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَةِ» را میخوانند و از آفریدگار جهان برای پاداش الهی که تقدیمشان کرده شکر میکنند.
یادمان نرود که عید فطر روز بخشش و مهربانی است، دلخوریها را بخشیده و به عشق خدایی که قلبهای ما را به یکدیگر مهربان کرده برای خواندن نماز پرشکوه عید از خانه خارج شویم، چرا که قلبهای عاری از دلخوری و کینه، لطف و رحمت خدا را بهتر درک میکنند.
انتهای پیام/* |