|
تولد سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم شنوا در کشور / نیمی از کمشنوایی قابل پیشگیری است |
|
رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت، گفت: از هر ۳ فرد بزرگسال بالای شصت سال یک نفر دچار کم شنوایی است، سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم شنوا به دنیا میآیند که تأثیری زیادی روی آینده افراد و کشور خواهد داشت . |
|
سعید محمودیان، رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت صبح امروز در همایش ملی دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبتهای گوش و شنوایی که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: بار بیماری کم شنوایی و ناشنوایی رتبه چهارم را در دنیا دارد.
وی افزود: با توجه به آمار سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۰۲۰ اختلالات شنوایی افزایش چشمگیری داشته است همچنین در میان ده اختلال، اختلال کمشنوایی یا ناشنوایی رتبه یک را به خود اختصاص داده است.
به گفته محمودیان حدود ۷۴۰ میلیون نفر در دنیا به کم شنوایی مبتلا هستند. ۲۸ درصد از تمام اختلالات فیزیکی مختص به کم شنوایی است.
وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: کم شنوایی در سالمندان افسردگی، آلزایمر را در پی دارد و آینده افراد را بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد از این رو باید جلوگیری و بار بیماری کم شود تا بتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت، علل عوامل خطر، عفونت ها، سرخک، آسیب به سر و گردن، سالمندی و استفاده بی رویه از آنتیبیوتیکها را از علل عمده کم شنوایی بیان کرد و افزود: نیمی از کمشنوایی قابل پیشگیری است و آن زمان طلایی تشخیص بسیار حائز اهمیت است.
محمودیان در ادامه افزود: از هر ۳ فرد بزرگسال بالای شصت سال یک نفر دچار کم شنوایی است، سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم شنوا به دنیا میآیند که تأثیری زیادی روی آینده افراد و کشور خواهد داشت .
وی بیان داشت: ۲۶ درصد از جمعیت کشور با صوت سر و کار دارند و تقریباً هر روز موسیقی گوش میدهند، که ۱۴ درصد آنان نشانههایی از کمشنوایی دارند که اگر پیشگیری نکنند دچار معلولیت خواهند شد. شناسایی زود هنگام، غربالگری و درمان و کاشت حلزون از اقدامات مهم و قابل پیشگیری است.
محمودی منزوی شدن، از چرخه زندگی به طور کامل کنار گذاشته شدن از مشکلات ناشنوایی بیان کرد و گفت: برای جلوگیری از این روند باید دولتها روی سیساتگذاریها کار کنند و چالشهای این افراد قابل رفع است و چالشی نیست که نتوان آن را از بین برد.
وی بیان کرد: با کمک و همت وزارت بهداشت غربالگری، پیشگیری از بیماری، خدمات توانبخشی، بهبود ارتباط و کاهش سر و صدا میتوانیم جلوگیری کرده و زندگی این افراد را در جامعه راحتتر کنیم.
رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت افزود: مردم هنوز نمیدانند کم شنوایی اختلال حس هست و هیچ اختلالی در هوش آنان وجود ندارد و تفکر در جامعه این است که این افراد نمیتوانند در شغلهای مهم حضور پیدا کنند در صورتی که با تشخیص به موقع استاد دانشگاه نیز در بین این افراد وجود دارد.
انتهای پیام/
خبرنگار: سیما حسینی |