کد خبر: 216473                      تاريخ انتشار: 1404/02/10 - 10:58
یک پژوهشگر حوزه زن و خانواده:
سالانه ۶۵۰۰۰۰ جنین در کشور سقط می شوند
 
یک پژوهشگر حوزه زن و خانواده گفت: در سال بین ۲۵۰ تا ۶۵۰ هزار مورد سقط جنین اتفاق می افتد که به دلیل دسترسی آسان به داروهای سقط و تغییرات فرهنگی و اجتماعی، انجام گرفته است.
 
از خوزستان، رقیه حیدری در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص نقش رسانه ها در جوانی جمعیت به بررسی بحران جمعیت در ایران و تأثیرات آن بر جامعه پرداخت و اشاره کرد: بسیاری از کشورها با بحران جمعیت مواجه هستند. در اروپا، روسیه و کشورهای شرق آسیا، رشد منفی جمعیت به یک مشکل جدی تبدیل شده است.
وی افزود: در ایران، تغییرات فرهنگی در دهه ۷۰ باعث شد که خانواده‌های پرجمعیت به عنوان نشانه‌ای از عقب‌ماندگی تلقی شوند و متاسفانه رسانه‌ها به ترویج خانواده‌های کم‌جمعیت پرداختند.
این پژوهشگر حوزه زن و خانواده به تأثیر رسانه‌ها بر تغییر نگرش‌های فرزندآوری اشاره و ادامه داد: چهره مطلوبی که سینما،مجلات و تبلیغات شهری از خانواده موفق نشان دادند، پیشنهاد کم جمعیتی بود. تبدیل شدن به خانواده‌های بی فرزند یا تک فرزند توسط رسانه های دهه ۷۰ هنوز هم ادامه دارد.
حیدری افزود: رسانه ها با ناخودآگاه مخاطب در تماس است و بسیار ظرافتمندانه روی ایده پردازی او اثر می‌ گذارد.
وی ادامه داد: تصویر اجتماعی زن ایرانی به تصویر خانوادگی اش اولویت یافته و به سمت شغل و موقعیت‌های اجتماعی متمایل شده است.
این پژوهشگر حوزه زن و خانواده اظهار کرد: آمار سقط جنین در کشور بسیار نگران‌کننده است. ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی در کشور داریم که این آمار فاجعه بار است و این کمترین آمار اعلامی از جمعیت مرجع هست‌.
حیدری همچنین به تصویب قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده در سال ۱۴۰۰ که به منظور تشویق فرزندآوری و مقابله با سقط جنین غیرقانونی، وضع شده بود، اشاره کرد و گفت: این قانون با انتقادات و هجمه‌های رسانه‌ای به ویژه از سوی گروه‌های فمینیستی و سازمان‌های بین‌المللی مواجه شده است.
وی تأکید کرد: اجرای این قانون نیازمند حمایت و مطالبه مردمی است تا تأثیرات مثبت آن بر جامعه نمایان شود.
این پژوهشگر حوزه زن و خانواده به اهمیت حمایت خانواده‌ها از جوانان در زمینه ازدواج و فرزندآوری پرداخت و بیان کرد: در برخی استان‌ها به ویژه استان‌های شمالی، فرهنگ ازدواج و حمایت خانواده‌ها از فرزندان پس از ازدواج نیز هنوز به قوت خود باقی است. این حمایت ها به جوانان کمک می‌کند تا در زندگی مشترک خود موفق‌تر باشند و به فرزندآوری تشویق شوند.
حیدری تأکید کرد: این حمایت‌ها به دلیل شرایط معیشتی و اقتصادی کشور تحت تأثیر قرار گرفته و ممکن است باعث تضعیف ارزش‌های فرهنگی شود. اگر این حمایت‌ها آسیب ببیند، جوانان ممکن است دیرتر ازدواج کنند و از فرزندآوری دور بمانند.
وی اضافه کرد: حفظ و تقویت این ارزش‌ها و فرهنگ های خانوادگی ضروری است تا از بروز مشکلات جمعیتی جلوگیری شود و جوانی جمعیت در استان‌ها حفظ گردد.
این پژوهشگر حوزه زن و خانواده به وضعیت جمعیتی استان خوزستان اشاره و اظهار کرد: خوزستان جزو پنج استان جوان کشور بود اما در آمارهای سال ۱۴۰۳ یک پله تنزل یافته است. بر این اساس، ارزشمندی زاد و ولد و امتیاز فرهنگی این استان نیازمند اتخاذ تدابیری است تا این ارزشمندی ها همچنان حفظ شوند.

انتهای پیام/*