اصول تغذیه‌ی سالم در ماه رمضان؛ توصیه‌های یک کارشناس تغذیه / بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای روزه‌داران در فصل زمستان

یک کارشناس تغذیه و عده افطار را در سلامت روزه داری بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: افطار باید با خوراکی‌های سبک و مقوی آغاز شود تا بدن به‌آرامی به حالت عادی برگردد.
اصول تغذیه‌ی سالم در ماه رمضان؛ توصیه‌های یک کارشناس تغذیه /  بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای روزه‌داران در فصل زمستان
1403/12/11 - 10:48
تاریخ و ساعت خبر:
214517
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و بحث تغذیه در وعده های افطار و سحر از اهمیت ویژه ای به ویژه برای روزه اولی ها و نوجوانان برخوردار است . هر چند امسال ماه مبارک رمضان در زمستان واقع شده است و روزه داران با تشنگی و گرسنگی کمتری این ماه را می گذرانند اما سردی هوا و تداخل ماه رمضان با عید باستانی نیازمند توجه ویژه خانواده ها به سبک غذایی خود است . اکرم موسویان ده کردی کارشناس تغذیه و اصلاح سبک غذایی در پاسخ به این سؤال خبرنگار زنان نیوز با توجه به اینکه در زمستان روزه‌داری راحت‌تر از تابستان است، آیا باز هم توصیه‌های خاصی برای تغذیه در این ماه وجود دارد؟ گفت: بله، حتی در زمستان هم رعایت یک رژیم غذایی متعادل بسیار مهم است. به دلیل کوتاه بودن ساعات روز، دریافت مواد مغذی کافی در زمان افطار و سحری اهمیت بیشتری دارد. روزه‌داران باید غذاهای غنی از فیبر و پروتئین مصرف کنند تا احساس سیری بیشتری داشته باشند و از افت انرژی جلوگیری شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی از روزه داران خود را به نخوردن سحری عادت داده اند با تأکید بر اهمیت وعده سحری گفت : بهتر است در وعده‌ سحری از مواد غذایی که باعث احساس سیری طولانی‌مدت می‌شون مانند: نان سبوس‌دار، غلات؛ پروتئین‌های سبک مانند تخم‌مرغ و پنیر کم چرب ؛ چربی‌های سالم مثل مغزیجات (گردو، بادام) استفاده کنند و حتما به اندازه کافی آب مصرف کنند تا از کم آبی احتمالی روز جلوگیری کنند .
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه برخی از مواد غذایی باعث ایجاد تشنگی یا حتی تشنگی کاذب در افراد می شود، گفت: مصرف غذاهای پرنمک، سرخ‌کرده، تند و پرادویه باعث افزایش احساس تشنگی می‌شود. همچنین نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل قهوه و چای پررنگ به دلیل خاصیت ادرارآور خود، می‌توانند باعث دفع آب بدن و تشنگی بیشتر شوند.
موسویان ده کردی توجه به و عده افطار را نیز در سلامت روزه داری بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: افطار باید با خوراکی‌های سبک و مقوی آغاز شود تا بدن به‌آرامی به حالت عادی برگردد. مواد غذایی مانند خرما و آب ولرم برای افزایش سریع قند خون، سوپ‌های سبک مانند سوپ جو یا سبزیجات، غذاهای سبک و زود‌هضم مثل نان و پنیر، حلیم بدون روغن اضافی، یا سالادهای مقوی .
وی تأکید کرد : روزه داران از خوردن غذاهای سنگین و چرب یا پر چرب جدا خودداری کنند .
این کارشناس تغذیه و اصلاح سبک غذایی در ادامه توصیه هایی برای حفظ انرژی ر وزه داران کرد و گفت : روزه‌داران بهتر است در ساعات بعد از افطار از میوه‌ها و مغزیجات برای تأمین انرژی استفاده کنند. همچنین انجام فعالیت‌های سبک و خواب کافی، به حفظ انرژی و جلوگیری از خستگی کمک می‌کند.
موسویان در پاسخ به این سؤال خبرنگار زنان نیوز مبنی بر چگونگی انجام فعالیت های ورزشی در ماه رمضان با اشاره به اینکه فعالیت در ماه رمضان به بهبود سوخت و ساز بدن و شادابی فرد بسیار کمک می کند مخصوصا کسانی که ورزش همگانی یا ورزش های سبک را در طول سال انجام داده اند نباید در ماه رمضان این فعالیت ها را حذف کنند و فقط کافی است که به زمان‌بندی ورزش خود دقت داشته باشند، گفت: بهترین زمان برای ورزش‌های سبک مثل پیاده‌روی، حدود یک ساعت بعد از افطار است. ورزش‌های سنگین بهتر است بعد از سحری یا قبل از افطار انجام نشوند تا بدن دچار کم‌آبی و افت قند خون نشود.
این کارشناس تغذیه در پایان روزه داران برای برخورداری از سلامت روزه داری به رعایت تعادل در تغذیه، پرهیز از پرخوری، مصرف کافی آب بین افطار تا سحر، و انتخاب غذاهای سالم تصویه کرد و افزود: کلید یک روزه‌داری سالم و بدون مشکل گوش دادن به نیازهای بدن و پرهیز از غذاهای ناسالم است که می تواند به حفظ سلامت فرد کمک می‌کند.

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
تغذیه ، تغدیه ماه رمضا ن، سلامت غذایی افطار ، سلامت غذایی سحری ، باید ها و نبایدها روزه داری ، ورزش در رمضان ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آشپزی و تغذیه
V
آرشیو