دبیر علمی کنگره جامعه جراحان ایران:
ضرورت تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از امراض کبدی/ بالارفتن آنزیم های کبدی زنگ خطر برای بیماران/ شیوع چاقی در کودکان
دبیر علمی چهل و ششمین کنگره جامعه جراحان ایران با بیان اینکه حدود نیمی از موارد ابتلا به کبد چرب متاسفانه به سمت تخریب بافت کبد و نارسایی آن خواهد رفت، گفت: تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از امراض کبدی ضروری است.
1404/02/07 - 10:41
تاریخ و ساعت خبر:
216355
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - به نقل از روابط عمومی جامعه جراحان ایران، از برگزاری چهل و ششمین کنگره سالانه جامعه جراحان ایران خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه تمام برنامه های متنوع علمی در زمینه های مختلف جراحی و رشته های وابسته به همت هیات مدیره جامعه جراحان ایران، کمیته های علمی و اجرایی تدوین و نهایی شده است.
وی با بیان اینکه نشست های تخصصی توسط بیست و دو گروه و رشته پزشکی همچون سالهای گذشته برگزار خواهد شد، افزود: میزگرد مهم و پرطرفدار "با این بیمار چه کنم؟" در دو بخش مصدومان تروما و جراحی پیچیده، تدوین و آماده اجرا شده است.
جعفریان پیوند اعضا را یکی از موضوعات مهم و مورد بحث در کنگره های سالانه جامعه جراحان است بیان کرد و افزود: حدود نیمی از موارد ابتلا به کبد چرب متاسفانه به سمت تخریب بافت کبد و نارسایی آن خواهد رفت و از این میزان حدود ده درصد به پیوند کبد منجر می شود.
این فوق تخصص جراحی کبد و مجاری صفراوی، گفت: کبد ارگان مقاومی است ولی فردی که کبد چرب دارد، طی دراز مدت در معرض تخریب بافتی قرار دارد از این رو بالارفتن آنزیم های کبدی "علامت مهم و زنگ خطر" برای این بیماری محسوب میشود.
وی افزود: بالارفتن آنزیم های کبد و طولانی شدن این وضعیت فرد را به سمت عارضه سیروز کبدی پیش می برد ولی همه این موارد به پیوند نیاز ندارند بلکه حدود بیست درصد موارد سیروز کبدی نیازمند پیوند خواهند شد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: با رژیم غذایی صحیح و کنترل وزن میتوان این روند را متوقف کرد و حتی سلامت کبد را بازگرداند؛ چاقی کودکان شایع است و نباید اجازه داد عزیزانمان کم تحرک شوند.
مشاور ارشد وزیر بهداشت، گفت: اگر فرض کنیم از جمعیت هشتاد میلیونی کشور فقط ده درصد چاق باشند، چیزی حدود هشت میلیون نفر خواهد بود و اگر ده درصد این تعداد کبد چرب داشته باشند و به پیوند برسند، رقمی حدود هشتصد هزار نفر خواهد بود که عدد بالایی محسوب میشود.
وی در ادامه این مطلب اضافه کرد: در مقایسه با تعداد کل یکسال پیوند کبد در ایران که حدود هزار مورد است، رقم چشمگیری خواهد بود؛ اگر ظرفیتهای استفاده از عضو قابل پیوند از موارد مرگ مغزی را به حداکثر ممکن برای استفاده برسانیم شاید این رقم به دو هزار مورد پیوند کبد در سال برسد. پس تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از امراض کبدی ضروری است.
جعفریان گفت: طبق روال سالهای گذشته امسال نیز هجده پانل و میزگرد پرسش و پاسخ، همچنین چهار سخنرانی کلیدی با محوریت مسائل اجتماعی پزشکی و با مخاطب عموم جامعه جراحی کشور در کنار ارائه مقالات علمی و دستاوردهای نوین و تکنیکهای پیشرفته جراحی در 9 سالن طی پنج روز برپایی کنگره از پانزدهم تا نوزدهم اردیبهشت 1404 برنامه ریزی اجرایی شده است.
دبیر علمی چهل و ششمین کنگره جامعه جراحان ایران تاکید کرد: برنامه های آموزشی این کنگره برای دستیاران تخصصی جراحی رشته های مختلف بسیار کاربردی و مفید خواهد بود.
در همین رابطه دکتر سیاوش صحت، نایب رییس جامعه جر احان ایران با بیان اینکه در کنگره سالانه جامعه جراحان ایران به مسائلی توجه می شود که شاید در کنگره های قبلی کمتر به آن توجه شده است، افزود: موضوع رابطه پزشک و بیمار و شرح وظایف پزشک برای اینکه بادقت بیشتری وقت صرف کند تا به درد و درمان بیماران را رسیدگی کند عنوان یکی از سخنرانی های مهم این کنگره است.
وی گفت: ارزشمند ترین دارایی انسان "سلامتی" است به همین خاطر موضوع رابطه پزشک و بیمار و شرح وظایف یکی از عناوین مهم سخنرانی در این کنگره است.
صحت تاکید کرد: پزشکان و بخصوص جراحان در طول دوران کاری خود با سختی ها و مسائلی روبرو هستند که باعث فرسودگی شغلی آنان خواهد شد و این یکی از موضوعات مهم ومورد بحث در چهل و ششمین کنگره جامعه جراحان ایران است.
گفتنی است، چهل و ششمین کنگره علمی سالانه جامعه جراحان ایران با حضور صدها سخنران و میزگرد علمی و آموزشی 15تا19 اردیبهشت 1404 با مشارکت بالغ بر دوهزار جراح و همکاری از بیست و دو انجمن علمی، پانزدهم اردیبهشت 1404 با حضور وزیر بهداشت در مرکز همایشهای رازی آغاز به کار خواهد کرد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه