بهترین شعار و پیام امسال برای روز جهانی سرطان، «پیشگیری برای رسیدن به یک جامعه سالم» است.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از کرمانشاه بر اساس تعریف وزارت بهداشت، چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، اماس و دیالیز در زمره بیماریهای خاص قرار میگیرند و همچنین بیماریهای سرطان، اماس، پیوند کلیه، دیابت، اوتیسم و ایبی را در دسته بیماریهای صعبالعلاج دستهبندی میکنند.
نکته قابل تأمل اینکه آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا کشورها به طور روزانه مشغول ساخت بیمارستان کلینیک و مراکز درمانی هستند؟ چرا در بحث بیماریهای خاص و سرطان هر ساله و به طور مداوم متخصصانی مشغول به تحصیل و فارغالتحصیلی از دانشگاهها هستند؟ و چرا با وجود این همه مراکز درمانی و افراد متخصص، باز هم از این نظرها در جامعه کمبود احساس میشود؟ شاید با لحظهای تأمل و درنگ بتوان به این پاسخ رسید که بسیاری از اطلاعات موجود در جامعه امروزی ما برگرفته از سبک زندگی غربی است که متاسفانه در جامعه رواج پیدا کرده است.
سید جلیل ابراهیممنش در گفتگو با خبرنگار افتخاری زنان نیوز خانم قبادی ؛ با بیان اینکه امروز آمار افراد مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج همچون سرطان رو به افزایش است، اظهار داشت: سبک زندگی غربی در جامعه ما رواج پیدا کرده است در حالیکه دین اسلام دین کاملی است و برای هر مقولهای اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، خانواده و سبک زندگی نسخه و برنامه کاملی دارد.
وی با بیان اینکه مردم از برنامههای اسلام در زندگی خود غافل شدهاند، تصریح کرد: زرق و برقهای موجود در دنیای غرب و القای زندگیهای ناسالمی که در ظاهر به خصوص برای قشر جوان جذاب هستند باعث شده تا مردم از اصولی که باید در زندگی جاری کنند عقب بمانند بنابراین باید به آموزههای اسلام بازگشت و در آنها تأمل کرد.
مدیرعامل مؤسسه امدادگران عاشورا در کرمانشاه خاطرنشان کرد: ورود فستفودها به رژیم غذایی مردم و نیز در پیش گرفتن سبک زندگی غلط موجب افزایش بیماریها در جامعه شده است.
وی با بیان اینکه یکی از سبکهای غلط زندگی در جامعه شیوه نادرست خواب است، گفت: بسیاری از مردم و به ویژه جوانان خواب مناسب شبانه ندارند و جمع کثیری از آنها تا صبح بیدار هستند این در صورتی است که خداوند متعال شب را برای آرامش و استراحت قرار داده است.
ابراهیممنش در ادامه با بیان اینکه امروزه در تهیه بسیاری از مواد غذایی به گونهای از مواد شیمیایی استفاده میشود، گفت: در زمان گذشته، مردم گندم را در آسیابهای دستی کوبیده و به آرد کاملی که سبوس هم داشت تبدیل میکردند و با خمیر ترشی که از قبل تهیه کرده بودند و همچنین با ورز دادن زیاد اقدام به تهیه نان کامل و سالم میکردند.
وی افزود: این نان آنقدر کامل و سالم بود که حتی اگر شخصی به غیر از آن چیزی نمیخورد غذای کامل و مواد مغذی بدن خود را دریافت میکرد در حالیکه امروزه تمام ریز مغذیهای موجود در آرد به دلیل جدا کردن سبوس از گندم از میان میرود و در عوض برای تقویت آرد به آن یک سری مواد شیمیایی اضافه میشود که تمام اینها منشأ بیماری هستند.
ابراهیممنش خاطرنشان کرد: در آموزههای دینی راههای صحیح زندگی سالم از جمله تغذیه و خواب همچنین شیوههای داشتن روح و روان سالم نیز برای ما ترسیم شدهاند بنابراین باید به سمت پیشگیری حرکت کرد و سبک زندگی سالم را به مردم آموزش داد.
وی تأکید کرد: باید با تلفیقی از تعالیم آسمانی و تجربیات علمی در راستای حرکت به سوی یک جامعه سالم و زندگی هدفمند پیش رفت لذا مردم باید بفهمند که در کجای یک زندگی سالم قرار گرفتهاند آنها باید به تعریف درست از یک زندگی سالم برسند و برای رسیدن به آن برنامهریزی کنند.
مدیر مؤسسه خیریه امدادگران عاشورا در بخش دیگری از سخنانش گفت: این مؤسسه که حامی بیماران سرطانی و صعبالعلاج است در طی سه سال گذشته برنامههای خود را در زمینه پیشگیری و زندگی سالم سوق داده است.
وی اذعان داشت: این برنامهریزی باعث اطلاع از راه و روش زندگی سالم خواهد شد پس از اطلاع از شیوههای درست زندگی سالم میتوان مقدمات داشتن یک زندگی سالم را چیده و خود را با آن سازگار کرد این گامها موجب کاهش ابتلا به بیماریهای گوناگون میشوند.
ابراهیممنش گفت: با در پیش گرفتن زندگی سالم و کاهش بیماریها هزینههای درمانی نیز کاهش پیدا میکند؛ در پیش گرفتن سبک زندگی سالم همچنین موجب پایینآمدن تنشهای روانی و نیز کاهش تعداد بیمارستانها و مقدار مصرف دارو میشود در این سبک از زندگی سعی میشود تا از مواد شیمیایی دوری و به سمت مواد ارگانیک سوق داده شود.
وی اذعان داشت: تعدادی از بیماریها به صورت نهفته در بدن انسان وجود دارند که با انجام یک آزمایش ساده میتوان از پیشرفت آنها و تبدیل شدنشان به بیماریهای صعبالعلاج جلوگیری کرد.
ابراهیممنش گفت: در بحث غربالگری اقدامات خوبی صورت میگیرد و آزمایشات لازم برای اقشار محروم به صورت تقریباً رایگان انجام خواهد شد تا اگر فردی خدایی نکرده به یک بیماری صعبالعلاج مبتلا شده و در ابتدای مسیر است بتواند با هزینهای اندک وارد مراحل درمانی شود.
مدیرعامل مؤسسه خیریه امدادگران عاشورا گفت: بهترین شعار و پیام امسال برای روز جهانی سرطان، «پیشگیری برای رسیدن به یک جامعه سالم» است.
بیماران خاص به دلیل شرایط ویژه به حمایتهای اجتماعی، حقوقی و مادی دولت و سازمانهای مردمنهاد نیاز دارند تا قادر باشند به دور از دغدغههای مختلف به درمان خویش بپردازند.
گفتنی است اصلاح سبک زندگی در ابعاد تغذیهای، رفتاری، عدم مصرف دخانیات و الکل، افزایش فعالیتهای بدنی، پرهیز از مصرف بیش از حد غذاهای چرب و سرخشده، افزایش مصرف سبزیجات و میوه، کاهش فشارهای روانی و دوری از استرس و اضطراب از جمله راهکارهای پیشگیری از بیماری صعبالعلاج است.
انتهای پیام /*