در نشست تخصصی تاب اوری کودکان طلاق طرح شد
طرح تابآوری فرزندان طلاق که جامعه هدف آن دانشآموزان مشغول به تحصیل در مدارس است سعی دارد که متولیان امر را در این خصوص پای کار بیاورد و با مطالبهگری زمینه را برای رفع بخشی از آسیبهای ناشی از طلاق فراهم سازد.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از کردستان، تابآوری مهارتی است که میتوان آن را آموخت و تمرین کرد، کودکان تابآور پس از طی نمودن تجارب سخت «باز میگردند» یا بهبود مییابند و والدین میخواهند فرزندانشان در طول و بعد از طلاق انعطافپذیر باشند.
موضوعی که به عنوان یک مسئله جدی مورد توجه هئیت اندیشهورز و گروه زن و خانواده جامعه بسیج زنان سپاه بیتالمقدس قرار گرفت و در همین راستا جلسهای با حضور اعضایی متشکل از نمایندگان دستگاههای مختلف و صاحبنظران برگزار شد تا با روی هم گذاشتن فکرها و ارائه ایدههای کاربردی و علمی قابل عملیاتی شدن طرح و برنامههایی در خصوص تابآوری کودکان طلاق مشغول به تحصیل در مدارس استان ارائه و زمینه اجرای آن با مطالبهگری از دستگاههای ذیربط و مرتبط فراهم شود.
کودکان، قربانیان اصلی طلاق
بتول سرکانی مسوول بسیج جامعه زنان کردستان هم در این نشست اظهار کرد: این جلسات حالت فکر و اندیشه دارد و کارش تولید فکر و ارائه ایده و راهکار برای رفع مشکلات است.
وی تصریح کرد: این کارگروه باید راهکارهای که قابلیت عملیاتی شدن در مورد مسایل و مشکلات مختلف را دارد ارایه و بهترین و کاربردیترین راهکارها باید توسط ادارات زیربط با موضوع اجرایی شود.
مسئول بسیج جامعه زنان کردستان تصریح کرد: متاسفانه آمار طلاق در کشور بالاست باید تلاش کنیم که این آسیب اجتماعی که بیشترین صدمه آن متوجه فرزندان میشود کاهش و ریشهکن شود.
سرکانی با بیان اینکه بر اساس گزارش متولیان امر در استان طی سال گذشته شاهد کاهش یک درصدی آمار طلاق هستیم، گفت: یکی از مسایل مهم در این حوزه ارایه آموزشهای لازم در راستای تاب آوری فرزندان طلاق است.
وی اضافه کرد: این آموزشها باید در قالب مختلف ارائه شود تا فرزندان طلاق اسیب کمتری ببینند و به سمت آسیبهای اجتماعی دیگر کشیده نشوند.
مسوول بسیج جامعه زنان کردستان گفت: توسعه برنامههای فرهنگی، ورزشی و...از نکات مهمی است که باید در این راستا مورد توجه قرار گیرد و از سوی دیگر با آموزشهای لازم بر اساس بوم هر منطقه و استان تاب آوری را در فرزندان طلاق بالا برد.
ضرورت نگاه دغدغهمندانه به آسیبهای اجتماعی
سنتی جانشین ستاد تخصصی بسیج سپاه بیتالمقدس در این نشست اظهار کرد: مجمع بسیجیان گروه زن و خانواده و نقش آن مطالبهگری اقداماتی است که دستگاهها باید انجام میدادند ولی انجام نداده و یا جز اولویتهای آنان نبوده است.
وی اضافه کرد: طرح تابآوری فرزندان طلاق که جامعه هدف آن دانشآموزان مشغول به تحصیل در مدارس است سعی دارد که متولیان امر را در این خصوص پای کار بیاورد و با مطالبهگری زمینه را برای رفع بخشی از آسیبهای ناشی از طلاق فراهم سازد.
وی با بیان اینکه داشتن آمار اطلاعاتی دقیق از دانشآموزان طلاق در راستای اجرای موفق این طرح ضروری است و گفت: باید براساس دادهها و بانک اطلاعاتی دقیق از دانشآموزان طلاق مشغول به تحصیل برای جامعه هدفی که داریم برنامهریزی و راهکارهای لازم را در حوزه آموزش تابآوری آنها ارائه دهیم.
جانشین ستاد تخصصی بسیج سپاه بیتالمقدس اضافه کرد: امروز باید به صورت دغدغهمندانه به این مسایل نگاه کنیم و برای اجرای کامل و تاثیرگذار طرحها ایده و راهکار قابل اجرا ارائه کنیم.
سنتی گفت: در قالب این کارگروه باید طرحهای مختلف که پروپوزال قوی و قابل اجرا شدن دارند اراوه شود و در نهایت بهترین طرح در مجمع بسیج مطرح و زمینه اجرای آن با مطالبهگری از دستگاهها متولی فراهم شود.
وی اضافه کرد: باید اثربخشی اقدامات را در جامعه ببینیم و اجازه ندهیم نقش مطالبهگری ما عوض شود وظیفه ما پای کار آوردن دستگاههای متولی با مطالبهگری درست و ارائه راهکارهای قابل اجرا در حوزه آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق و غیره است.
دوری از کارهای جزیرهای در حوزه مسائل مرتبط به خانواده
فرانک قدسی از اساتید دانشگاه کردستان هم در این باره اظهار کرد: آموزش و تربیت فرزندان و طلاق از مسایل بسیار مهم در جامعه امروز است و ارائه راهکارهای مناسب در راستای پرداختن به این دو مولفه مهم ضروری است.
وی تصریح کرد: امروز بیش از هر زمانی نیازمند ارائه برنامههای راهبردی و کاربردی که قابل عملیاتی شدن باشد نیاز داریم.
وی افزود: باید راهکارهای علمی در دل همین کارگروهها ارائه و زمینه عملیاتی شدن آن را در راستی کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه معضل طلاق فراهم آوریم.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در خصوص ارائه آموزشهای تابآوری باید از کار پراکنده خودداری و دستگاهها با یک وحدت رویه یک پروتکل واحد را که به لحاظ علمی قابل قبول و تاثیرگذار است عمل کنند تا شاهد تاثیرات مثبت آن باشیم.
قدسی ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی را یکی از راهکارهای موثر در جلوگیری از گسست خانوادهها دانست و گفت: ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی بستر را برای استحکام پایه خانوادهها و جلوگیری از طلاق فراهم میسازد.
وی تصریح کرد: طرحهای مقطعی بسیار در حوزه طلاق و سایر آسیبهای اجتماعی برگزار میشود که اغلبا نتیجه و خروجی نداشته است از انجام این جنس کارها باید فاصله گرفت و یک برنامه جامع تعریف و بر مبنای آن حرکت کنیم.
وی خواستار تشکیل کارگروههای تخصصی در رابطه با مسایل خانواده و اجرای طرح تابآوری شد و گفت: منابع مالی در راستای اجرای برنامه ها باید احصا شود.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا نیازمند پیگیری و مطالبهگری هستیم در این زمینه نوع دفاع از طرحها و برنامههای که قرار است اجرا شود از اهمیت زیادی برخوردار است.
خانه یاریگران محلی برای آموزش تابآوری
لیلا حیدری مشاور امور بانوان آموزشوپرورش استان کردستان اظهار کرد: تاب آوری یک پروتکل ۱۵ جلسهای دارد که اثربخشی آن به اثبات رسیده است.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش در این راستا خانه یاریگران را که خدمات مختلفی را به دانش آموزان طلاق ارائه تا در برابر آسیبهای اجتماعی تاب آوری لازم را داشته باشند.
وی گفت: در این راستا دورههای آموزشی برای زنان سرپرست خانوار برگزار شد و تاثیرات مثبت آن کاملا مشهود بوده است.
زنگ خطر طلاق عاطفی در خانوادهها
شیوا محمدی مشاور امور بانوان مدیرکل بهزیستی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: در حوزه طلاق باید به صورت ریشه ای عمل و در این راستا دستگاههای مرتبط باید پای کار بیایند.
وی تصریح کرد: امروز در کنار آمارهای رسمی طلاق متاسفانه با مشکل جدی به نام طلاقهای عاطفی در بین زوجین در خانوادهها هستیم که این موضوع لطمه جدی به پیکر خانواده های وارد کرده و تاثیر جدی و منفی در تربیت فرزندان داشته است که باید به صورت جدی برای آن چارهاندیشی شود.
تشکیل بانک اطلاعاتی جامع از فرزندان طلاق
کاظمی مسئول کارگروه بانوان و خانواده هم اظهار کرد: باید به عنوان یک بسیجی در حوزه تابآوری فرزندان طلاق جریانسازی کنیم.
وی شناسایی درست مخاطبین به لحاظ کمی و کیفی را ضروری دانست و تصریح کرد: هماهنگی و عزم ملی و جهادی و وحدت رویه در دستگاهها مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: رسانهها به عنوان یکی از ابزارهای تاثیرگذار در تنویر افکار عمومی میتواند نقش و تاثیر بسزایی در تحقق اهداف در این حوزه داشته باشند.
براساس آمار رسمی در سال گذشته ۲۰۱ هزار و ۴۶۸ رویداد طلاق در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن (۱۴۰۱) ۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
تجربیات درست میتوانند خصوصیات ذاتی کودک را شکل دهند که میتواند منجر به ایجاد تابآوری، شجاعت و اراده شود فشار بسیار زیادی که طلاق به خانواده تحمیل میکند منجر به افزایش سطوح استرس در هر شخصی میشود.
وقتی کودکان تابآور باشند، شجاعتر، کنجکاوتر، سازگارتر و تأثیرگذارتر میشوند. ما میتوانیم با ایجاد این مهارتها در خودمان و فرزندمان، برای فرزندمان به هنگام رویارویی با چالشها، الهام بخش باشیم و آن ها با دیدن واکنش ما در این شرایط از ما الگوبرداری کنند و به سمت مسیر درست هدایت شوند.
انتهای پیام/*