رسانه همسو با فرهنگ سازی زمینه ساز هدایت نوجوان/ افزایش آسیب و خطا با کنترل بیش از حد دختر نوجوان

مشاور آموزش خانواده : اگر دختران نوجوان نیازهای عاطفی و احساسی و استعدادهایشان نادیده گرفته شود بیشتر به سمت رفتارهای نمایشی مانند بی حجابی و آرایش و بلاگری و حضور در گروههای همسالان بدون نظارت و... رو خواهند آورد، و اگر زیادی تحت کنترل و فشار قرار گیرند احتمال خطا خصوصا در ارتباط با جنس مخالف در این دختران بیشتر خواهد شد.
رسانه همسو با فرهنگ سازی زمینه ساز هدایت نوجوان/ افزایش آسیب و خطا با کنترل بیش از حد دختر نوجوان
1403/08/28 - 09:25
تاریخ و ساعت خبر:
210214
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - چالش دیده شدن دختران یکی از نشانه‌های مهم دوره نوجوانی است اما اگر این نیاز از روی عدم آگاهی انجام گیرد و جامعه، رسانه، والدین و... نیز به این مسئله بی‌توجهی کنند، عواقب ناگواری برای نوجوان رقم می‌خورد.
در رابطه با این موضوع که اخیرا نیز بیش از پیش مورد توجه جوامع قرار دارد،گفت و گویی کردیم با سرکار خانم سالاوانپور به عنوان یکی از مشاورین فعال آموزش خانواده استان مازندران با موضوع دختران نوجوان و چالش دیده شدن.
۱.به نظر شما، چه عواملی باعث می‌شود که دختران نوجوان به دنبال دیده شدن باشند؟
نوجوانی سن شروع بلوغ اجتماعی است و نوجوان از دایره محیط خانواده فراتر رفته و وارد اجتماع بزرگتر میشود و به طور فطری و غریزی اولین نیاز اجتماعی او دیده شدن و تایید شدن است، در دختران غالبا با خود آرایی یا هنرنمایی این نیاز رفع می شود و در پسران با رفتارهای پرریسک و متهورانه مانند نزاع و سیگار و رفتارهای هیجان انگیز مانند موتورسواری متهورانه و...
۲.رسانه‌های اجتماعی چه نقشی در تشدید یا کاهش این نیاز به دیده شدن دارند؟
رسانه های اجتماعی برحسب نیت صاحبان رسانه که دلسوز و خودی هستند یا بیگانه و دشمن محتوا تولید و اشاعه میدهند.
رسانه همسو با فرهنگ سازی و زمینه سازی و هدایت نوجوان برای نمایش استعدادهای مثبت و مفید مثلا در زمینه علمی و هنری میتوانند نوجوانان را با توجه به نیازهای فطری از جمله تمایل به شاد زیستن و مقبول و موفق بودن راضی و جذب کنند.
۳.آیا نیاز به دیده شدن می‌تواند بر سلامت روان دختران نوجوان تاثیر منفی بگذارد؟ چگونه؟
بله، قطعا، اگر دختران نوجوان نیازهای عاطفی و احساسی و استعدادهایشان نادیده گرفته شود بیشتر به سمت رفتارهای نمایشی مانند بی حجابی و آرایش و بلاگری و حضور در گروههای همسالان بدون نظارت و... رو خواهند آورد، و اگر زیادی تحت کنترل و فشار قرار گیرند احتمال خطا خصوصا در ارتباط با جنس مخالف در این دختران بیشتر خواهد شد.
۴.نشانه‌های رفتاری دختران که نشان‌دهنده تمایل شدید به دیده شدن است، چیست؟
پرگویی، مدگرایی، غالبا دوستیهای افراطی و خارج از کنترل، مخالفت و پرخاشگری با والدین، فعالیتهای نمایشی در فضای مجازی از پروفایل گرفته تا پیج و حتی بلاگری.
۵.والدین چه نقشی می‌توانند در مدیریت این چالش برای دختران نوجوان داشته باشند؟
اولا، رفتار دوستانه آمیخته با احترام و محبت.
ثانیا، کشف و هدایت استعدادها در زمینه های مختلف و حمایت در شکوفایی توانمندیها
ثالثا، ارتباط موثر پدر با دختر و احترام به نظرات و عقاید و مورد مشورت قراردادن دختر در مسائل خانواده
رابعا، تأمین نیازهای روحی مانند ایجاد شرایط شاد زیستن و تفریح و ورزش.
۶.آیا تفاوت‌های فرهنگی بر تمایل به دیده شدن در دختران نوجوان تاثیر دارد؟
در اصل نیاز تاثیری ندارد ولی در گرایش و میزان توقع و نوع خواسته ها تاثیر دارد.
۷.روش‌های موثری که دختران می‌توانند به طور سالم و مثبت به دیده شدن بپردازند چیست؟
پرداختن به فعالیتهای مثبت و موثر در عرصه فراتر از خانواده و سطح اجتماع مانند فعالیتهای حرفه ای ورزشی، علمی، فرهنگی، حضور در گروههای همسال و هم سان از نظر فرهنگی و اعتقادی، همراهی و همدلی خانواده با درخواستهای معقول و بی خطر با توجه به فضای امروزی .
۸.چه تجربیاتی از کار بالینی خود در رابطه با این موضوع می‌توانید به اشتراک بگذارید؟
با برگزاری حلقه های نوجوان و ایجاد زمینه گفتگوی همدلانه در قالب کارگاههای عزت نفس و مهارتهای زندگی غالبا تعارض نوجوان و والدین کاهش یافته و تعامل آنان بیشتر می شود.
۹.چه توصیه‌هایی برای نوجوانانی دارید که با این چالش مواجه هستند؟
تعقل، تفکر، تحقیق ، مطالعه در زمینه بلوغ و شناخت هیجانات و مدیریت رابطه با خانواده و دوستان و جامعه، اعتماد به دلسوزان و‌مشاوران خصوصا والدین.
۱۰.به نظر شما مدارس چه نقشی می‌توانند در کمک به دختران نوجوان در مدیریت این چالش داشته باشند؟
ایجاد فضای ابراز نظر و سلیقه، سپردن مسئولیت در برنامه های مدرسه، استفاده از کارشناسان روانشناس و جامعه شناس در ارتباط گرفتن با دانش آموزان و آموزش مهارتهای اساسی زندگی و پاسخ به سوالات و شبهات در فضای امن و دوستانه، کاهش فشارهای درسی و افزایش فضای مفرح و شاد ، تاکید بر پرورش شخصیت و کمک به رفع مشکلات روحی و عاطفی با ارتباط موثر و دوستانه اجرای طرحهای پرورشی نو و به روز در چارچوب اخلاق و اعتقاد و در نهایت تحکیم باورهای فرهنگی و اعتقادی است.
انتهای پیام/

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
خانواده، دوره نوجوانی، نیازهای عاطفی نوجوانان
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
زن و خانواده
V
آرشیو