کارشناس مذهبی :

نیاز جامعه امروز تأسی به سبک زندگی تقوی

حجت‌الاسلام والمسلمین عرب خالص : امام جواد (ع) در سنین کم توانستند با دانش و بصیرت الهی خود به هدایت جامعه اسلامی بپردازند و در عرصه‌های علمی، فقهی و اجتماعی تأثیرگذار و با پاسخ‌های روشن و قاطع خود به شبهات دینی، اسلام و تشیع را از تحریف و انحراف حفظ کنند.
نیاز جامعه امروز تأسی به سبک زندگی تقوی
1403/10/22 - 14:23
تاریخ و ساعت خبر:
212478
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - سیستان و بلوچستان ، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی عرب خالص کارشناس مذهبی درگفتگو با خبرنگار زنان ایران بیان کرد: امام جواد (علیه‌السلام) با به امامت رسیدن در سن ۸ سالگی در حقیقت یکی از بارزترین نمونه‌های امامت در تاریخ اسلام هستند،چرا که دیگر امامان در سنین بالاتر به امامت رسیدند، از همان ابتدا علم و حکمت خود را در عرصه‌های مختلف دینی، فقهی و اجتماعی نشان دادند.از همان کودکی با علم گسترده و پاسخگویی دقیق به مسائل فقهی و اعتقادی، شگفتی بزرگان را برانگیختند؛ مناظرات علمی ایشان با دانشمندان زمان، نشان‌دهنده عمق دانش ایشان بود.
امام جواد (علیه‌السلام) در سنین کم توانستند با دانش و بصیرت الهی خود به هدایت جامعه اسلامی بپردازند و در عرصه‌های علمی، فقهی و اجتماعی تأثیرگذار باشند.
وی در ادامه افزود: امام جواد علیه السلام دارای ویژگیهای برجسته بسیار زیادی بودند از جمله: توانایی بی‌نظیر ایشان در علم‌آموزی و پاسخ به سؤالات پیچیده فقهی و دینی بود؛ ایشان توانستند از همان آغاز دوره امامت خود، با استفاده از دانش گسترده‌ای که از سوی خداوند به ایشان عطا شده بود، به بهترین شکل ممکن جامعه اسلامی را هدایت کنند.
ویژگی برجسته دیگر ایشان؛ تأکید بر فقه و دقت در مسائل علمی بود که در همان سنین کم موجب شده بود تا حتی بزرگان و علمای زمان از ایشان سؤالاتی بپرسند و پاسخ‌های ایشان همیشه مملو از دقت و حکمت بود. امام جواد (علیه‌السلام) علاوه بر بعد علمی و فقهی، در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی هم تأثیرگذار بودند؛ در آن زمان، حکام عباسی به دنبال تحکیم قدرت خود بودند و شرایط سیاسی جامعه اسلامی بسیار پیچیده و متشنج بود.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: امام جواد (علیه‌السلام) با اخلاق نیکو و شجاعت علمی خود توانستند نه تنها از ظلم و فساد جلوگیری کنند؛ بلکه به اصلاحات اجتماعی و اخلاقی نیز پرداخته و جامعه اسلامی را به سوی عدالت و انصاف هدایت نمایند. ایشان همواره به عدالت، صداقت و خدمت به مردم تأکید می‌کردند؛ حتی اگر در مقابل فشارهای سیاسی قرار می‌گرفتند.
وی گفت: اگر بخواهیم از ولادت این امام همام پیامی دریافت و به دیگران در سراسر گیتی مخابره کنیم، مهمترین پیام برای مسلمانان امروز، اهمیت علم و تلاش مستمر برای تقویت آگاهی دینی است؛ امام جواد (علیه‌السلام) به ما آموختند که علم نه تنها برای رسیدن به مقام‌های دنیوی بلکه برای خدمت به مردم و اصلاح جامعه است. ایشان در جوانی نشان دادند که علم و حکمت محدود به سن و سال نیست؛ بلکه بستگی به تقوی، تلاش و نیت پاک دارد؛ در دنیای امروز که چالش‌های فراوانی در برابر ما قرار دارد، پیروی از سیره علمی و اخلاقی امام جواد (علیه‌السلام) می‌تواند راهگشا باشد. ما باید بدانیم که رشد علمی و معنوی در هر شرایطی ممکن است و باید از تمامی ظرفیت‌ها برای بهبود جامعه استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه کرامت و توجه به نیازمندان، از صفات برجسته ایشان بود، افزود: امام جواد (علیه‌السلام) در برابر فشارهای حکام عباسی، با شجاعت از حق و عدالت دفاع کردند و هرگز تسلیم سیاست‌های ظالمانه نشدند؛ ایشان الگوی اخلاق اسلامی بودند و با محبت، تواضع و رفتار نیکو، دل‌های مردم را به خود جذب می‌کردند.
وی گفت: با توجه به اتفاقات و وضعيت زندگی در جامعه امروز تقوای امام جواد (علیه‌السلام) الگویی برای مسلمانان است؛ ایشان در سخت‌ترین شرایط به خداوند توکل داشتند و زندگی‌شان مملو از زهد و عبادت بود؛ امام جواد (علیه‌السلام) با پاسخ‌های روشن و قاطع خود به شبهات دینی، اسلام و تشیع را از تحریف و انحراف حفظ کردند.زندگی ایشان با محدودیت‌ها و فشارهای فراوانی از سوی حکومت عباسی همراه بود، اما صبر و پایداری‌شان مثال‌زدنی است؛ امام جواد (علیه‌السلام) در مسیر ترویج فرهنگ اهل‌بیت (علیهم‌السلام) گام‌های مؤثری برداشتند و الگویی برای پیروان خود شدند.
وی در پایان گفت: امام جواد علیه السلام با نوع زندگی خود به ما آموختند که علم و تقوی نه تنها وابسته به سن و سال نیست؛ بلکه با نیت پاک و تلاش مستمر می‌توان به بلندترین درجات علمی و معنوی رسید. و ما می توانیم با اهمیت دادن به علم، اخلاق و توجه به اصلاحات اجتماعی از آموزه‌های ایشان بهره‌مند شده و جامعه‌ای سالم‌تر و آگاه‌تر بسازیم.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
امام جواد (ع)، سبک زندگی امام جواد (ع)،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
سیستان و بلوچستان
V
آرشیو