یادداشت

ایام البیض؛ فرصتی برای خودسازی و تربیت فردی

خودسازی مجموعه اعمالی است که برای اصلاح روابط خود فرد انجام می‌گیرد تا به قرب خداوند نایل شود. دسته ای از این اعمال، کسب شناخت‌های ضروری برای تقرب به خداوند است و دسته ای دیگر، عمل به وظایف اخلاقی و تکالیف شرعی است.
ایام البیض؛ فرصتی برای خودسازی و تربیت فردی
1403/10/27 - 10:04
تاریخ و ساعت خبر:
212713
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از استان مرکزی شهرستان ساوه؛ سیده رقیه موسوی مسئول بسیج طلاب ریحانه الرسول (ص) نوشت: انسان سه ساحت وجودی دارد. هویت طبیعی و حیوانی، هویت عقلانی و انسانی و هویت الهی و عرفانی.
انسان ابتدا یک موجود طبیعی است و حیوانیت بالفعل دارد و باید برای رسیدن به کمال خودسازی کند؛ یعنی از نفسانیت به سوی احیای عقل و انسانیت و سپس تقویت بعد عرفانی و هویت الهی خویش مهاجرت نماید.
بنابراین خودسازی باعث می‌شود که انسان از حیوانیت خارج، و با علم و تفکر عقل خود را کامل و در یک مرحله بالاتر پس از تکمیل کمال انسانی و عقلانی به وادی عشق و عرفان قدم بگذارد و به کمال نهایی خود که هویت الهی است، برسد.
بنابراین، خودسازی مجموعه اعمالی است که برای اصلاح روابط خود فرد انجام می‌گیرد تا به قرب خداوند نایل شود. دسته ای از این اعمال، کسب شناخت‌های ضروری برای تقرب به خداوند است و دسته ای دیگر، عمل به وظایف اخلاقی و تکالیف شرعی است.
«معنویت» ازآموزه‌هایی است که در هندسه معرفت دینی و نظام تعالی وجودی انسان نقش محوری و زیر بنایی دارد، اگرچه تبیین مفهومی آن سهل و ممتنع است، اما امری ضروری و تعیین کننده است.
معنویت به معنای اصالت عالم معنا یا عالم غیب، در عین اهمیت جهان ماده و عالم حس و شهادت است، بنابراین «غیبِ جهان و جهان غیب» مفهوم مقوم معنویت خواهد بود؛ یعنی «غیب گروی» گفتمان حاکم بر معنویت اسلامی است.
ناظر به نگاه مقام معظم رهبری، معنویت کلید واژه ی اصلی در خودسازی فردی و اجتماعی است. معنویت راهبرد ایشان در تربیت جامعه و اعتلای امت اسلامی است و براین اعتقادند که عنصر «تقوی» برآورنده همه ی آنچه خواهد بود که مربوط به ساحت معنویت و سطوح مرتبط با آن است. از این رو، بر تقوای اجتماعی در کنار تقوای فردی تکیه و تأکید کرده اند.
امام صادق (علیه السلام) فرمود: خوشا بحال بنده اي که در راه خدا با نفس و هواي آن مبارزه کند، کسي که لشکر هواي نفس خود را شکست دهد رضايت خدا را کسب کرده و کسي که عقلش بر نفس اماره از طريق کوشش، تسليم خدا بودن و تواضع نمودن در مسير خدمات الهي قرار گرفت به امتياز بزرگي دست يافته است.

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
اعتکاف، خودسازی، تربیت،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مرکزی
V
آرشیو