بررسی الگوی سوم در کلام امامین انقلاب اسلامی

نگاه غربی و شرقی به زن ؛ دوگانه ایی که هیچ تفاوتی ندارد/ الگوی سوم برگرفته از منظومه فکری امامین انقلاب، روایت زن از دیدگاه اسلام

روایت انقلاب اسلامی از زن الگوی سوم مسلمان زنی است عفیف ،محجبه و شریف و در متن و مرکز.این تعریف برگرفته از منظومه فکری امامین انقلاب است.
نگاه غربی و شرقی به زن ؛ دوگانه ایی که هیچ تفاوتی ندارد/ الگوی سوم برگرفته از منظومه فکری امامین انقلاب، روایت زن از دیدگاه اسلام
1403/03/26 - 13:03
تاریخ و ساعت خبر:
194516
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از مازندران : سودابه حیدرزاده در یادداشتی با موضوع الگوی سوم در کلام امامین انقلاب اسلامی نوشت :
اگر بخواهیم از هویت والای زن مسلمان سخن بگوییم ،در واقع مقابل زن مدرنیته و زن سنتی قد علم کرده ایم. گرچه نگاه لیبرالیستی مدرنیته غرب خیلی پر رنگ شده است ،اما نگاه اسلام ، که مرز حق است ،فصل الخطاب همه دیدگاه ها ست و تا سفیدترین نقطه ایستاده است.
با یک ادبیات تقابلی بجا مانده از شهید مطهری میتوان روایتی کلان از هویت والای زن مسلمان داشت. در روایتی که مانع اغیار باشد ،باید گفت الگوی سوم زن مسلمان زنی ست که شرقی نیست،غربی نیست.
نگاه شرقی نگاهی سنت گرایانه ، تفریطی و بی هویت است که انسانیت زن را در نظر نگرفته و موجب سلب آزادی او شده است. زن شرقی یک ماشین فرزندآوری است که در خانه محدود شده و حق حضور در اجتماع را ندارد. زنی وابسته که واژه استقلال و آزادی برایش نامانوس است.
برعکس نگاه غرب با وجود اینکه از انسانیت حرف میزند،زن را در اختیار کامل غرایز جنسی قرار می دهد و به بهانه آزادی از او استفاده میکند.زن غربی کالا و ابزاری ست که نیازمند دیده شدن است. این نیازمندی با استقلالی که غرب مدعی آن است در تزاحم است. زن غربی برای هویت سازی وابسته به محبت پوشالی مردان است.این وابستگی ، آزادی که غرب ادعای آن را دارد نقض میکند.دنیای مدرن قصد دارد زن را از حضور کلیدی در جامعه خارج کند تا از او به عنوان یک ابزارجنسی درجهت تطمیع شهوت مردان و یک کالای اقتصادی در جهت اهداف سرمایه داری خود بهره ببرد.
نگاه مارکسیستی شرق و لیبرالیستی غرب دو گانه ایست که هیچ تفاوتی ندارد. در دوگانه سنت و مدرنیته افراط و تفریط دیده میشود و زن کالاست. از نظر شهید مطهری ؛غرب زن را تبدیل به کالای دم دستی و ارزان کرد و در شرق هم زن کالای گران قیمت محصور در خانه شد.
اکنون با تبیین نگاه های دوگانه شرق و غرب حد وسط را بهتر میتوان تشخیص داد. مانند حرکت پیامبران و امامان که همواره بر قاعده «لا جبر و لا تفویض بل امر بین الامرین» استوار بودند.
روایت اسلام از زن یک روایت کلان و متفاوت است که غرب به شدت از آن فاصله گرفته است.
اگر بخواهیم نگاه کلانی نداشته باشیم و به چند آیه و روایت اکتفا کنیم،نگاه مان یک زن در حاشیه شرقی ،محصور در خانه و محدود به مادری و آشپز خواهد بود.
واگر بخواهیم بهانه پیشرفت به مدرنیته بپیوندیم یک زن با حجاب دوچرخه سوار یا آکروبات باز و...خواهیم داشت.
.نگاه انقلاب اسلامی نگاهی متعادل است. در انقلاب اسلامی زن انسان است.حد وسط آن کالای گران قیمت و آن کالای ارزان قیمت، انسان قرار دارد. روایت انقلاب اسلامی از زن الگوی سوم مسلمان زنی است عفیف ،محجبه و شریف و در متن و مرکز.این تعریف برگرفته از منظومه فکری امامین انقلاب است.
ویژگی بارز عفیف و محجبه نیاز به واکاوی ندارد.الگوی سوم باید در رعایت حد پوشش اسلامی پرچم دار حجاب باشد و نگاه و رفتار و گفتارش به گونه ای باشد که مانع از جلب توجه مردان نامحرم گردد. اما شریف زنی است که کرامت دارد.در جامعه اسلامی زن به ذاته شریف است. شریف در ادبیات عرب همسنگ با کرامت می باشد.این ویژگی در جزیره العرب مخصوص خاندان و اهل بیت حضرت محمد (ص) بوده است.بدین نحو که این خاندان عصمت و طهارت وارد هر جمع و مجلسی می شدند،همه به احترام شان بر می‌خاستند. زن شریف مورد احترام عموم است‌‌. کرامت الگوی سوم زن با تکریم مردان ، علی الخصوص مردان متولی جامعه شکل می گیرد.
ویژگی مهم که الگوی سوم را در میان زنان عفیف و محجبه و شریف متمایز می کند،در متن و مرکز بودن اوست.
حضرت امام آیت الله خامنه ای(مد ظله العالی) می فرمایند: «زن به عنوان موتور محرک جامعه و رهبر اراده هاست.رهبر عواطف که جامعه را می سازد و امر ظهور را تسریع میکند.»
ما باید این زن را تصویر سازی کنیم. می بایست تصویر جهاد و شریف بودن را ممزوج کرد. زن باید در صحنه جهاد در متن جامعه با احساسات و عواطف خود ظهور کند،نه مردانه. مردانگی برای مرد است.اگر زن با ویژگی مردانه در جامعه حضور یابد، با وجود مردان نیازی به حضور زن در اجتماع نبود.
زن باید احساسات و عواطف و معنویت را با جهاد نقش آفرینی ممزوج کند و وارد صحنه جامعه شود.این یعنی الگوی سوم زن مسلمان.
رهبر معظم انقلاب اسلامی می فرمایند: دنیا باید از این زن ایرانی معنوی و جهادگر روایت کند،تا زندگی و معنویت از دست رفته زن غربی را نشان بدهد.
مردان متولی جامعه باید محیطی را فراهم کنند تا زن با تمام ظرافتش بدون آنکه لطمه ای به زنانگی اش وارد بشود و توان زنانه او را بفرساید،جهاد کند. یعنی محیط جامعه برای نقش آفرینی زن باید بگونه ای باشد که در کنار جهاد و عواطف اجتماعی رابطه همسری بهتری داشته باشد،تربیت فرزند بهتری داشته باشد.بواسطه روابط جهادی،رابطه خانوادگی خویش را مستحکم کند.
مقام معظم رهبری وقتی به این نکته می‌پردازد «خانم دباغ» را مثال می زند که در سپاه همدان در اوج معنویت، مردان را فرماندهی می کند.جهاد اجتماعی می کند،جهاد علمی می‌کند.
در متن و مرکز بودن یعنی این ،یعنی در اجتماع آنجایی باشید که همگان نمی توانند باشند یعنی نقشی داشته باشید که در تخصص زن است ،نقشی خاص و کلیدی در جامعه نه نقشی در حاشیه که هر کسی بتواند در آن نقش قرار بگیرد.
این مأموریت خطیر زنان جامعه اسلامی در زمینه سازی ظهور و رسیدن به قله است.
ان شالله ما زنان انقلاب اسلامی ایران در تمدن نوین اسلامی پرچم داران الگوی سوم زن مسلمان باشیم.
و من الله التوفیق

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
الگوی سوم، زن در دیدگاه امامین انقلاب اسلامی ، زن نه شرقی نه غربی ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
باشگاه نویسندگان
V
آرشیو