یادداشت

بررسی چالش های دوران بلوغ دختران نوجوان

از نظر عاطفی تحولات روحی در دوران بلوغ در بین دخترها و پسرها متفاوت است.
بررسی چالش های دوران بلوغ دختران نوجوان
1403/08/20 - 08:31
تاریخ و ساعت خبر:
209559
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از استان مرکزی شهرستان ساوه؛ دختران نوجوان چالش های دوران بلوغ مختلفی دارند. بلوغ دختران اگرچه با تحولات جسمی همراه است، اما تحولات روحی آن بسیار بزرگ تر است. در این مرحله از رشد است که انسان مورد توجه خداوند قرار می‌گیرد و صلاحیت پیدا می‌کند تا مورد خطاب او قرار گیرد. از طرفی دیگر، احساس استقلال و آزادی در انتخاب، بحران‌هایی را فراروی انسان می‌گذارد. این انتخاب‌ها نیازمند بینش‌ها و معیارهایی است تا انتخاب بر اساس ارزش و توان آدمی باشد.
با چنین زمینه ای شخص را می‌توان سالک و راه رو نامید. سالک در سلوک خود باید راه و مقصد و منازل و مراحل رسیدن به آن را بشناسد، همان طور که به وظایف و موانعی را که بر سر راه اوست باید آگاهی یابد. برخی ویژگی‌های بلوغ
از لحاظ روحی و روانی : طغیان و خودمختاری اولین ویژگی اوج خودمختاری و طغیان نوجوان در روابط خانوادگی است که باید مسیر صحیحی طی کند؛ چون رشد جسمی با سرعت و فشار همراه است خستگی ناشی از آن خواب بیشتری را برای نوجوان می‌طلبد؛ لذا کالری بیشتری نیاز دارند (سه هزار).
خوردن غذا در این دوره نامرتب صورت می‌گیرد؛ گرچه نوجوان در این دوره ذخیرة انرژی قابل ملاحظه ای دارد و تحمل گرسنگی، تشنگی، درد و بیماری را پیدا می‌کند. میزان مرگ و میر در این سنین به پایین ترین حد خود می‌رسد. اواخر دورة نوجوانی مخالفت و هم ستیزی با بزرگ سالان کاهش می‌یابد. او جایگاه خود را میان همسالانش می‌یابد و با بزرگسالان یک رابطة محترمانة دوجانبه برقرار می‌کند. درحالی که هنوز در رابطه با جنس مخالف، انتخاب رشتة تحصیلی، آمادگی‌های شغلی و مشکلات مالی نگرانی‌هایی دارد.
شکل گیری اعتماد به نفس از مسائلی که در سنین نوجوانی و جوانی باید به آن توجه داشت، شکل گیری اعتماد به نفس است. در این مورد اطرافیان یک نوجوان می توانند نقش بسیار مهمی را ایفا کنند. یک نوجوان تغییرات جسمی ای را تجربه میکند که برایش جدید است. برای همین اکثر نوجوانان وقت زیادی را جلوی آینه می گذرانند. لوازم اصلاح و یا آرایشی می خرند و کارهای دیگری ازاین قبیل. یک نوجوان تمامی این کارها را می کند تا بازتاب مثبتی از اطرافیانش دریافت کند. در این سن اگر از یک نوجوان بپرسید دوست داشتی چه شکلی بودی، تقریباً محال است یک جای بدنش را نام نبرد که مایل است تغییرش بدهد.
گروه گرایی مشغولیت دیگر یک نوجوان، ترس از ناهماهنگی با گروه‌های همسن خود است. این ترس در برخی گروهها بیشتر است؛ مثلاً افرادی که حس می کنند نسبت به جنس موافق گرایش دارند، نه جنس مخالف، و چون بقیة دوستانشان این حس را ندارند احساس غیرطبیعی بودن می کنند و حتی ممکن است دچار افسردگی‌های مزمن بشوند.
از نظر عاطفی تحولات روحی در دوران بلوغ در بین دخترها و پسرها متفاوت است. این تفاوت ها نه تنها به دلیل شرایط خانوادگی و فرهنگی و تفاوت جایگاهی است که یک دخترخانم و یا آقا پسر جوان در جامعه دارند، بلکه به دلیل تفاوت‌های هورمونی شان هم هست. در این سن بیشترین اشخاصی که روی فرد نوجوان تأثیر دارند، دوستان وی هستند؛ چون فرد نوجوان تصور می کند هیچ کس او را درک نمی کند، و تنها کسانی که تجربة همسان دارند و همسن او هستند مشکلات او را می فهمند. دلیلش هم خیلی ساده است.
در نظر بگیرید یک فرد نوجوان موضوعی را با والدین خود در میان بگذارد؛ مثلاً بگوید دوستم میثم سیگار می کشد. اگر پدر و مادر بلافاصله عکس العمل نشان بدهند و یا با میثم برخورد بدی بکنند و یا نوجوان را از دیدن دوستش محروم کنند، بار بعدی فرزندشان حرفی را که بداند عواقب این چنینی دارد، برای پدر و مادرش بازگو نمی کند. بهترین راه، گوش کردن بدون نظر دادن و قطع کردن صحبت نوجوان است.
یادداشتی از : سیده رقیه موسوی

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
دوران بلوغ، چالش، اعتماد به نفس،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
باشگاه نویسندگان
V
آرشیو