بانوی محقق رشته بیوشیمی گفت: به نظر بنده با استفاده از رسانه های اجتماعی و اشتراک گذاری محتوای علمی به زبان ساده و قابل درک می توان اهمیت علوم پایه به مردم عادی انتقال داد.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - بهناز مجیدی سورکی بانوی محقق مازندرانی در زمینه بیوشیمی با بیان اینکه یکی از بزرگترین و سخترین قسمت کار پژوهش،زمان بر بودن و غیرقابل پیش بینی پروسه کار و حتی نتیجه کار است، ما تمام تلاش خود را جهت تحقیق و کشف موارد بروز خواهیم کرد.
کشور ایران یکی از قدرتمندترین کشورها در جهان میباشد و تمام پیشرفت های آن با تلاش های دانشمندان و نخبگان دلسوز وطن صورت پذیرفته است. به مناسبت روز علوم پایه و به منظور آشنایی با یکی از این پژوهشگران با انگیزه راهی شهرستان ساری استان مازندران شدیم تا برای مصاحبه و گفتگویی صمیمانه میهمان ایشان باشیم.
سرکار خانم بهناز مجیدی سورکی متولد سال 1373 رتبه 153 کنکور و فارغ التحصیل رشته بیوشیمی بالینی مدرس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، پژوهشگر مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان کارشناس آزمایشگاه مرکز بهداشت میاندرود(دوره طرح پیراپزشکان) کارشناس آزمایشگاه تشخیص طبی و....
1. چه چیزی شما را به سمت رشته علوم پایه کشاند؟ اولین جرقه علاقهمندی شما به این رشته چه زمانی و چگونه زده شد؟
بیوشیمی بالینی جز دروس اصلی و مهم اکثر گرایش های ارشد رشته بنده بوده و من هم مثل بقیه افراد موظف بودم این درس مثل دروس دیگر مطالعه داشته باشم تا بتوانم در ازمون رتبه خوبی کسب کنم...یعنی در ابتدا بنده بیوشیمی بالینی انتخابم نبود اما در دوران کنکور بخصوص اواخر دوران هرچقدر مطالب بیشتری یاد میگرفتم، علاقه بنده به این رشته بیشتر میشد تا جایی که من مطمئن شدم باید همین رشته انتخاب کنم و ادامه بدهم...
2. چرا گرایش بیوشیمی بالینی از علوم پایه را انتخاب کردید؟ چه عواملی در این تصمیمگیری موثر بودند؟
بنده علاقه زیادی به پژوهش در زمینه درمان و تشخیص بیماری ها دارم و چون این رشته به اصلاح رشته مادر است و با بسیاری از رشته ها مرتبط است. این ارتباط باعث می شوند از دانش بیوشیمی برای تجزیه و تحلیل و تشخیص بیماری ها استفاده کنند.
3. یک روز کاری معمولی شما به عنوان یک کارشناس ارشد علوم پایه چگونه سپری میشود؟ چه فعالیتهایی را انجام میدهید؟
یک روز کاری معمولاً شامل آمادهسازی نمونهها، انجام آزمایشهای بیوشیمیایی و نوشتن گزارشهای تحقیقاتی است. همچنین، گاهی اوقات با تیمهای تحقیقاتی دیگری هم همکاری میکنم.
4. بزرگترین چالشهایی که در کارتان با آن مواجه هستید چیست؟ از چه بخشهایی از کارتان بیشترین لذت را میبرید؟
یکی بزرگترین و سخترین قسمت کار پژوهش ،زمان بر بودن و غیرقابل پیش بینی پروسه کار و حتی نتیجه کار است.
کشف نتایج جدید ، قطعا لذت بخش ترین قسمت کار ما است.
5. به نظر شما، علوم پایه چه تأثیری بر زندگی روزمره ما دارد؟ چه مثالهایی از این تأثیر میتوانید بزنید؟
علوم پایه تاثیر عمیقی بر زندگی روزمره ما دارد بعنوان مثال کشف داروها، فناوری های پزشکی و حتی محصولات غذایی.
6. در حال حاضر بر روی چه پروژههای تحقیقاتی کار میکنید؟ هدف از این پروژهها چیست؟
در حال حاضر بر روی پروژه بررسی اثر اسیدهای چرب غیراشباع در درمان بیماری های مزمن هستم.
هدف از این پروژه شناسایی راه های جدید برای پیشگیری و درمان این بیماری هاست.
7. آیا تاکنون به ایدههای نوآورانهای در حوزه کاری خود رسیدهاید؟ به نظر شما، مهمترین ویژگی یک محقق چگونه میتوان اهمیت علوم پایه را به مردم عادی منتقل کرد.
بله باتوجه به مسئله جمعیت و فرزندآوری، ما به بررسی اثر مصرف مکمل ویتامین E در بیان ژن های مرتبط با تولید اسپرم در موش های پیر پرداختیم.
نتایج مطالعه ما نشان دهنده این است که مصرف مکمل های ویتامین E می تواند از طریق حذف گونه های فعال اکسیژن ، در برابر پروسه ی پیری اثرات حفاظتی نشان دهد و هم چنین دارای نقش حیاتی در سلامت اسپرم ها باشد.
بعلاوه براساس بررسی های ما تا به حال، اثرات مجزا و ترکیبی روغن های کنجد و کانولا بر سطح بیان ژن کمپلکس اینفلامازوم NLRP3 در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ صورت نگرفته است. نتایج مطالعه ما نشان می دهد مصرف روغن های نامبرده بدلیل محتویات اسیدهای چرب غیراشباع می تواند باعث کاهش اثرات التهابی در افراد دیابتی نوع ۲ شود و به پیشگیری ، بهبود روند درمان این افراد کمک کند.
مهمترین ویژگی یک محقق، پشتکار اوست و در مواجهه با چالشها تسلیم نشود.
به نظر بنده با استفاده از رسانه های اجتماعی و اشتراک گذاری محتوای علمی به زبان ساده و قابل درک می توان اهمیت علوم پایه به مردم عادی انتقال داد.
انتهای پیام/*