در پاسخ به خبرگزاری زنان ایران مطرح شد:
سامانه یی که تجهیزات پزشکی امانت می دهد
رییس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور،گفت :
گروه دیگری از تجهیزات مانند تخت و ویلچر ممکن است توسط مردم در پلتفرمها عرضه شوند؛ در این زمینه مجمع خیرین تجهیزات پزشکی اقلام قابل استفاده را جمعآوری و پس از اورهالکردن دوباره در اختیار بیماران نیازمند قرار میدهد. مردم میتوانند از طریق سامانه مجمع خیرین صنف تجهیزات پزشکی برای دریافت این اقلام اقدام کنند.
1404/04/31 - 15:07
تاریخ و ساعت خبر:
269099
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - جلیل سعیدلو، رییس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور، در نشست خبری این انجمن با محوریت سومین نمایشگاه بینالمللی ایرانمِد، اظهار داشت: با وجود استقبال قابلتوجه شرکتهای تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و دارویی برای حضور در رویداد مهرماه شهر آفتاب، بدهی بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومانی به شرکتهای تجهیزات هنوز پرداخت نشده است و انتظار میرود دولت برای تحقق مطالبات ورود کند.
وی در پاسخ به پرسش خبرگزاری زنان ایران در خصوص ساماندهی خرید و فروش تجهیزات پزشکی دست دوم در پلتفرم های مجازی و مراجعه بعضی از بیماران به آنها برای خرید به دلیل بضاعت مالی ، بیان کرد: بخشی از اقلام پزشکی یکبارمصرفاند و باید بلافاصله پس از استفاده امحا شوند و امکان بهرهگیری مجدد از نمونه دستدوم آنها وجود ندارد. گروه دیگری از تجهیزات مانند تخت و ویلچر ممکن است توسط مردم در پلتفرمها عرضه شوند؛ در این زمینه مجمع خیرین تجهیزات پزشکی اقلام قابل استفاده را جمعآوری و پس از اورهالکردن دوباره در اختیار بیماران نیازمند قرار میدهد. مردم میتوانند از طریق سامانه مجمع خیرین صنف تجهیزات پزشکی برای دریافت این اقلام اقدام کنند.
وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد ملزومات پزشکی در کشور از محل تولید داخل تأمین میشود و مابقی نیاز از طریق واردات پوشش داده میشود، ادامه داد: حدود ۵۰ درصد تجهیزات دستگاهی پزشکی وابسته به تولید داخلی است. با این حجم اتکا به تولید، حل مطالبات معوق اهمیت اساسی دارد اما با وجود مذاکرات متعدد با نهادهای مرتبط، اراده کافی برای رفع مشکل مشاهده نشده است.
سعیدلو بیان داشت : در پرداخت مطالبات شرکتهای تجهیزات پزشکی بارها با دورههای بدهی یکونیمساله روبهرو بودهایم و اکنون نیز بهطور مستمر در حال مکاتبه با دولت برای تأمین این مطالبات هستیم.
وی با اشاره به پیامدهای حذف ارز ترجیحی در صنعت تجهیزات پزشکی بر نقدینگی شرکتها و هزینههای بیماران، گفت: پایه ارزی ۴۲۰۰ تومانی که پیشتر برای تجهیزات پزشکی لحاظ میشد امسال به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و این تغییر مستقیماً بر پرداختی از جیب مردم اثر میگذارد. بیمهها باید برای کاهش هزینههای درمانی بیماران در حوزه تجهیزات پزشکی نقش فعالتری ایفا کنند.
سعیدلو گفت: در طرح دارویار، سازمانهای بیمهگر عمده داروهای بیماران را تحت پوشش قرار دادند و قرار شد قیمتها در سال اجرای طرح (۱۴۰۲) معادل قیمتهای شهریور سال قبل (۱۴۰۱) باشد، اما بهدلیل عدم تخصیص بهموقع منابع ریالی طرح با وقفه مواجه شد و مطابق طراحی اولیه پاسخگوی نیاز بیماران نبود. بنابراین اگر قرار است طرحی مشابه با عنوان «تجهیزیار» اجرا شود، همه سازمانهای دخیل باید بهموقع نقش خود را ایفا کنند تا پرداختی مردم افزایش نیابد.
رییس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور افزود: در گام نخست باید پوشش بیمهای اقلام تجهیزات پزشکی توسعه یابد و همزمان اعتبارات لازم برای اجرای طرحهای حمایتی پیشبینی شود؛ چراکه صنعت سلامت برخلاف بسیاری از صنایع حتی در شرایط بحرانی تعطیل نمیشود. در جنگ ۱۲ روزه اخیر نیز صنعت تجهیزات پزشکی در کنار مردم حضور داشت و پشتیبانی لازم را انجام داد.
انتهای پیام/
خبرنگار : سیما حسینی

بازگشت به ابتدای صفحه