استاد حوزه و دانشگاه، فعال حوزه زن و خانواده :

دفاع از حریم ولایت و خطبه فدکیه، بارزترین قله‌های جهاد تبیین فاطمی است

استاد حوزه و دانشگاه گفت: نظام سرمایه‌داری غرب تلاش می کند از طریق تهاجم فرهنگی الگوهای مبتذل و غیر واقعی برای زنان و دختران مسلمان ارائه دهد.
دفاع از حریم ولایت و خطبه فدکیه، بارزترین قله‌های جهاد تبیین فاطمی است
1403/09/14 - 12:31
تاریخ و ساعت خبر:
210945
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - سیستان و بلوچستان، عصمت غزنوی از اساتید حوزه و دانشگاه و فعال حوزه زن و خانواده در گفتگو با خبرنگار زنان ایران در رابطه سبک زندگی اسلامی و الگو گیری بانوان از ابعاد زندگی حضرت فاطمه زهرا سلام الله، گفت: وجود نازنین حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها برای زنان و دختران مسلمان بهترین الگوی عملی مناسب می‌باشد. سبک زندگی ایشان و نوع رفتارشان در مواجهه با مسائل فردی و اجتماعی برای ما راهگشا است. در عصر کنونی که نظام سرمایه‌داری غرب با تهاجم فرهنگی سعی می‌کند الگویی مبتذل و غیر واقعی برای زنان و دختران مسلمان ارائه دهد ضرورت پرداختن به ابعاد شخصیتی آن حضرت بیشتر احساس می‌شود. حضرت فاطمه سلام الله علیها در مکه همراه پدرشان در پیشرفت و اعتلای اسلام کوشیدند و در همه حال یار و مددکار پدر بودند .در دره شعب ابوطالب زمانی که مشرکان،پیامبر صلی الله علیه و آله را آزار و اذیت می‌رساندند ایشان را دلسوزانه دلداری می‌دادند و زخم‌هایشان را مداوا می‌کردند لقب ام ابیها در آن ایام به خاطر همین فداکاری‌ها از طرف پیامبر صلوات الله علیه به ایشان اعطا شد.
وی در ادامه افزود : دختران ما باید به ابعاد زندگانی حضرت زهرا سلام الله دقت کنند حضرت زهرا سلام الله در انتخاب همسر به دنبال ثروت و موقعیت اجتماعی نبودند بلکه ایمان و تقوا برایشان جزو ملاک‌های اصلی بود. با وجود خواستگاران بسیار در میان صحابه که از نظر مالی در رتبه‌های بالایی قرار داشتند خداوند متعال بهترین جوان عرب را برای ایشان انتخاب نمود. زندگی این زوج آسمانی سرشار از شادی و سادگی و بی تکلف بود و ماحصل این عشق الهی امام حسن و امام حسین و زینب و ام کلثوم علیهم السلام شد که هر کدام همانند نوری در آسمان ولایت درخشیدند.

غزنوی با اشاره به نوع همسرداری حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گفت : ایشان در نقش همسری، نقش مادری و هم در نقش اجتماعی خود،سرآمد و الگو هستند. امام علی علیه السلام می‌فرمایند: (به خدا سوگند در سراسر زندگی مشترک با فاطمه (س) هرگز او را خشمگین نساخته‌ام و بر هیچ کاری او را اکراه و اجبار نکردم و او نیز مرا هرگز خشمگین نساخت و نافرمانی من نکرد). احترام به همسر و رعایت حقوق همسر و فرزندان و سخت کوشی در امور خانه و تبدیل خانه به مدرسه و برنامه‌ریزی در کار خانه از ویژگی‌های حضرت زهرا سلام الله علیها بود،همچنان که تبدیل خانه به سنگر جهاد و مبارزه بر علیه ستمگران و دفاع از ولایت را از وظایف خویش می‌دانست. شوهرداری ایشان در عالی‌ترین مرحله صفا و مهربانی بود به طوری که امام علی علیه السلام می‌فرمایند: (هرگاه به چهره او(زهرا س) نگاه می‌کردم هرگونه غم و اندوه از من برطرف می‌شد). در شب اول ازدواجشان پیامبر خدا کارهای خانه را به عهده ایشان و کارهای بیرون از منزل را به عهده علی علیه السلام قرار دادند پس از آن بود که حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند: (جز خدا کسی نمی‌داند که از این تقسیم کار تا چه اندازه خوشحال شدم زیرا رسول خدا مرا از انجام کارهایی که مربوط به مردان است بازداشت). حضرت فاطمه سلام الله علیها هیچگاه حتی اموری را که احتمال می‌دادند حضرت علی علیه السلام قادر به تدارک آنها نباشند از ایشان طلب نمی‌نمودند .روزی پیامبر مکرم اسلام از امیر مؤمنان امام علی علیه السلام سوال کردند؛همسرت را چگونه یافتی؟ و علی پاسخ داد :نعم العون علی طاعة الله ( بهترین یار و یاور برای اطاعت و بندگی خدا).
یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نقش مادری و نوع رفتار دخت نبی حضرت فاطمه زهرا سلام الله با اعضای خانواده و روش های تربیتی ایشان گفت : حدیث شریف کساء نمونه بسیار کاملی است در احترام گذاشتن به اعضای خانواده،ایشان فرزندانشان را با احترام خطاب می‌کردند و همیشه سعی در آموزش و تربیت دینی و اخلاقی آنها داشتند. از نکات بارز ایشان در تربیت فرزندان سبک عملی تشویق به عبادت برای آنها بود، مسلماً وقتی والدین الگوی عملی کودکان باشند، فرزندان به راحتی از والدین خود تقلید می‌کنند و راه آنها را پیش می‌گیرند. امام حسن علیه السلام می‌فرمایند: مادرم فاطمه را در شب جمعه در محراب عبادت دیدم که به عبادت و نماز مشغول است او پیوسته به رکوع و سجود مشغول بود که شب به پایان رسید.محبت و مهرورزی به فرزندان،بوسیدن آنها،رعایت عدالت بینشان،بازی با کودکان و تشویق آنها برای رفتن به مسجد ،از مهمترین روش های تربیتی این بانوی نورانی بود.
غزنوی گفت : ساده زیستی و توکل به خدای مهربان در مشکلات از زیبایی‌های زندگی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیهاست. روح ایثار و انفاق این خانواده الهی مثال زدنی است چنانکه در قرآن کریم حکایت انفاق و ایثارشان به فقیر و یتیم و اسیر آمده است.
غزنوی در زمینه ولایتمداری حضرت زهرا سلام الله گفت:نقل است که بعد از جنگ احد فاطمه( س)با گروهی از زنان مدینه از خانه خارج شد و چون چهره مجروح پدرش را دید او را در آغوش گرفت و خون از صورت مبارکش پاک کرد سپس آبی فراهم نمود و خون‌های چهره رسول خدا را شست و شمشیر او را پاک کرد. ایشان در همه جنگ‌ها در پشت جبهه با مدیریت درست شرایط بهترین یار و یاور پدر و همسرشان بودند. بعد از رحلت جانگداز رسول خدا برای تبیین موضوع امامت و ولایت تلاش فراوان نمودند. صدیقه طاهره سلام الله علیها به رغم مخالفت هیئت حاکمه در مقام دفاع از ولایت و ظلمی که در حق امامشان شده بود به اعتراض خویش در قالب حزن و اندوه ادامه دادند .دفاع ایشان از حریم ولایت امیر مومنان علی علیه السلام و خطبه فدکیه آن حضرت از بارزترین قله‌های زندگی این بانوی بزرگ اسلام است و سرانجام در راه دفاع از ولایت مجروح و نوزادش را سقط کردند و با درد و رنج بسیار به شهادت رسیدند. حضرت زهرا علیها السلام با رفتار اسلامی خود توانست لیاقت خود را برای فرزندی پیامبر خدا و همسری امیرالمومنین علیهم السلام به اثبات برساند و به همین جهت از جانب پیامبر خدا به عنوان بزرگترین و شایسته‌ترین زنان جهان معرفی شد.به راستی چه زیبا حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف این کلام گوهربار را فرمودند که فی ابنة رسول الله لی اسوة حسنة،برای من بهترین الگو دختر رسول خداست. اینکه چرا حضرت مهدی علیه السلام مادرش فاطمه سلام الله علیها را اسوه و الگوی خود معرفی می کند،بر می گردد به سیره و سبک ویژه زندگی این بانوی بزرگ اسلام که ملاک راه و روش امام معصوم قرار گرفته است.
وی در پایان گفت : بر تمامی بانوان لازم است مسیر زندگی این بانوی بی‌نظیر را الگو خود قرار داده و غم غربت و تنهایی امام زمانمان را به مردم بفهمانیم و در مقام یاری حضرت قرار گیریم چرا که ایجاد این فرهنگ در جامعه باعث می‌شود تا مردم با تمام وجود غربت امام زمانشان را درک کنند و زمینه ظهورش را فراهم سازند.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
حضرت زهرا، جهاد تبیین، جهاد ولایی ، خطبه فدکیه، الگوی اول زن مسلمان
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
سیستان و بلوچستان
V
آرشیو