توصیه به مصرف روغن کانولا و خودداری از خرید مواد غذایی در بستر فضای مجازی
معاون وزارت بهداشت با بیان اینکه مردم در مورد تهیه مواد غذایی به فضای مجازی اطمینان نکنند، تصریح کرد: هر مواد غذایی که تهیه می شود باید از مجاری قانونی باشد زیرا تهیه آنها از فضای مجازی باعث می شود قدرت شکایت و پاسخگویی وجود نداشته باشد.
1403/09/14 - 13:55
تاریخ و ساعت خبر:
210947
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که مناسبت برگزاری پویش ملی تغذیه سالم، اظهار داشت: تغذیه سالم موضوعی است که باید به آن توجه کافی داشته باشیم زیرا در دنیای جدید با تغییر ذائقهها و فرآوری محصولات غذایی، نیاز به توجه به تغذیه سالم است.
وی با بیان اینکه بسیاری از بیماریهایی که در دنیا ایجاد میشود بهدلیل رژیم غذایی افراد است، افزود: میزان مصرف هریک از مواد غذایی شامل چربی ها ، کربوهیدرات ، پروتئینها، فیبر و سبزیجات باید در حد تعادل باشد ؛اگر فردی حتی بیش از حد موردنیاز بدنش آب بخورد ممکن است دچار مسمومیت با آب و رقیقشدگی خون شود بنابراین نباید برداشت اشتباهی درباره مصرف غذاها داشته باشیم.
ريیسی بیان کرد : مصرف چربی ها از جمله روغن های مایع، گیاهی یا حیوانی باید کمتر باشد و بهتر است مردم روغن کانولا مصرف کنند.
روغن گیری از دانه ها در حضور مشتری توصیه نمی شود
رئیسی با اشاره به اینکه "پویش ملی تغذیه سالم امسال با شعار "روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" از شنبه 17 آذر تا جمعه 30 آذر برگزار خواهد شد."، بیان داشت: چربیهای اشباع نباید بیش از حد مصرف شوند و سهم چربی در کالری مصرفی روزانه افراد نباید بیش از 10 درصد انرژی موردنیاز روزانه افراد باشد. چربیهای غیراشباع نیز به دو دسته ساده و پیچیده تقسیم میشوند.
وی با بیان اینکه روغنگیری از دانهها در حضور مشتری اصلاً توصیه نمیشود، گفت: برای مثال اگر روغن کنجد مقابل چشم مشتری گرفته میشود مشخص نیست که دانه کنجد آن سمزدایی شده است یا خیر.
رییسی در مورد مرگ سه کودک بر اثر ماکارونی, بیان کرد: وظیفه وزارت بهداشت آن است که نمونه ها را به مراجع ارزیابی کننده ارسال کند تا نتیجه آن مشخص می شود.
به فضای مجازی اطمینان نکنید / میران مصرف نمک مجاز ۵ گرم در روز
رئیس زاده با بیان اینکه مردم در مورد تهیه مواد غذایی به فضای مجازی اطمینان نکنند، تصریح کرد: هر مواد غذایی که تهیه می شود باید از مجاری قانونی باشد زیرا تهیه آنها از فضای مجازی باعث می شود قدرت شکایت و پاسخگویی وجود نداشته باشد؛ از مردم در میکنم از توصیه های فضای مجازی به شدت پرهیز کنند و به باورهای غلط و غیرعلمی سلامت توجه نکنند.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر ارتقای سطح سواد سلامت مردم و افزایش اطلاع رسانی در این زمینه، بیان کرد: مردم باید محصولات غذایی و تراریخته را از فروشگاههای مطمئن تهیه کنند زیرا تمامی آنها استاندارد و دارای برچسب تاییدیه است.
وی در مورد مصرف نمک گفت: میزان مجاز مصرف نمک در کشور حدود ۵ گرم است ولی ۱۲ گرم در روز مصرف می شود
پایین بودن سرانه مصرف لبنیات در کشور
معاون وزارت بهداشت در ادامه افزود: امنیت غذایی صرفاً بهمعنای تأمین و خرید غذا نیست، بلکه شاخصهای مختلفی دارد از جمله اینکه یک منطقه تا چهمیزان میتواند پاسخگوی نیازهای غذایی منطقه باشد، چهمیزان از فرآوردههای غذایی سالم استفاده میشود و وضعیت اقتصادی مردم برای دسترسی به غذاها چگونه است. اکنون در جهان کشورهای با درآمد پایین در بحث امنیت غذایی با مشکل مواجه هستند. کشور ما جزو کشورهای با درآمد متوسط از نظر سازمان جهانی بهداشت است. با گران شدن مواد غذایی اصلی مانند گوشت سفید و قرمز، سرانه مصرف آن کاهش مییابد. سرانه مصرف گوشت در جامعه سالم باید 75 گرم در روز باشد که الآن برای هر نفر در کشور ما 35 گرم است که تقریباً نیمی از سرانه درنظر گرفته شده است.
رئیس زاده بیان کرد: روزانه باید 25 گرم فیبر مصرف شود در حالی که این میزان در کشور ما اکنون 15 گرم در روز است. نان سبوسدار و سبزیجات و میوهها منبع فیبر هستند و افزایش مصرف فیبر از بروز مشکلات گوارشی و سرطانها جلوگیری میکند.
معاون وزارت بهداشت به پایین بودن سرانه مصرف لبنیات در کشور اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور یک واحد است درحالی که باید بین دو تا سه واحد در روز باشد و هرگونه افزایش قیمت در شیر و لبنیات باعث بدتر شدن این وضعیت میشود.
انتهای پیام/*
خبرنگار: سیما داروغه حسینی
بازگشت به ابتدای صفحه