ارتباط مصرف گوشت قرمز و زوال عقل

استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و هات داگ برای مغز افراد پیر مضر هستند.
ارتباط مصرف گوشت قرمز و زوال عقل
1403/11/03 - 18:09
تاریخ و ساعت خبر:
212948
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان، افرادی که مقدار زیادی گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به زوال عقل هستند.
محققان دریافتند خوردن بیش از یک وعده گوشت قرمز در روز-به اندازه یک قالب صابون- با افزایش ۱۶ درصدی خطر زوال شناختی مرتبط است.
و خوردن بیش از یک چهارم وعده روزانه گوشت قرمز فرآوری شده- بیکن، سوسیس، هات داگ و مانند آن - خطر زوال عقل را تا ۱۳ درصد و خطر زوال شناختی را تا ۱۴ درصد افزایش می‌دهد.
علاوه بر این، به نظر می‌رسد مغز افراد با هر وعده اضافی گوشت قرمز که روزانه می‌خورند سریع‌تر پیر می‌شود.
از سوی دیگر، نتایج نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت قرمز با مغزها و حبوبات خطر پیری زودرس مغز را کاهش می‌دهد.
دکتر «دانیل وانگ»، محقق ارشد در بیمارستان بریگهام و زنان بوستون ماساچوست، می‌گوید: «دستورالعمل‌های رژیم غذایی بر کاهش خطرات بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت تمرکز دارند، در حالی که سلامت شناختی علیرغم ارتباط با این بیماری‌ها کمتر مورد بحث قرار می‌گیرد.»
وانگ گفت: «ما امیدواریم نتایج ما توجه بیشتری به ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز را تشویق کند.»
برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۳۴۰۰۰ پرستار و متخصص سلامت را که در پروژه‌های تحقیقاتی بلندمدت برای ردیابی سلامت و سبک زندگی شرکت می‌کردند، تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج نشان داد که به ازای هر وعده اضافی گوشت قرمز، افراد حدود ۱.۶ سال از لحاظ توانایی شناختی و حافظه کلامی پیرتر بودند.
با این حال، محققان دریافتند جایگزینی یک وعده گوشت در روز با آجیل یا حبوبات خطر ابتلاء به زوال عقل را تا ۱۹ درصد و کاهش شناختی را تا ۲۱ درصد کاهش می‌دهد.
این مطالعه نشان می‌دهد که جایگزینی گوشت با آجیل یا حبوبات نیز حدود ۱.۴ سال پیری مغز را کُند می‌کند.
محققان حدس می‌زنند که گوشت قرمز ممکن است با تأثیرگذاری بر باکتری‌های ناسالم روده به سلامت مغز آسیب برساند.
یکی از محصولات جانبی تجزیه گوشت قرمز توسط باکتری‌های روده، تری متیل آمین N-اکسید، می‌تواند با ترویج پلاک‌های آمیلوئید بتا و تاو که مشخصه‌های پروتئین سمی بیماری آلزایمر است، به سلامت مغز آسیب برساند.
به گفته محققان، چربی اشباع شده و نمک موجود در گوشت قرمز فراوری شده نیز ممکن است بر سلامت سلول‌های مغز تأثیر بگذارد.
مهر
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
گوشت قرمز، زوال عقل، غذاهای فراوری شده،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آشپزی و تغذیه
V
آرشیو