عادت‌های بدی که دستگاه گوارش را نابود می‌کند

کارشناسان عادات بد رایجی را برشمرده‌اند که بر سلامت معده و سیستم گوارشی تأثیر منفی می‌گذارد.
عادت‌های بدی که دستگاه گوارش را نابود می‌کند
1403/12/01 - 10:25
تاریخ و ساعت خبر:
214130
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - عادات روزانه نقش مهمی در سلامت روده دارند. خلاص شدن از شر عادات سمی زیر می‌تواند تفاوت زیادی در سلامت کلی ایجاد و به ویژه از روده و معده محافظت کند.
۱- نداشتن یک برنامه روتین
نداشتن یک برنامه منظم می‌تواند در ساعت درونی بدن شما اخلال ایجاد کند و بر زمان و چگونگی هضم موثر غذا تأثیر بگذارد.
۲- بیدار ماندن تا نیمه شب
بیدار ماندن تا دیروقت ممکن است بی ضرر به نظر برسد، اما کمبود خواب باعث اختلال در تولید هورمون‌های گوارشی می‌شود و بر تعادل باکتری‌ها در روده تأثیر می‌گذارد. کمبود خواب همچنین با افزایش استرس مرتبط است که می‌تواند با تأثیر بر نحوه پردازش غذا توسط روده، مشکلات معده را بدتر کند.
۳- حذف وعده‌های غذایی
خوردن نامنظم یکی از دلایل اصلی ناراحتی گوارشی است. حذف وعده‌های غذایی یا سپری کردن ساعت‌های طولانی بدون غذا، سیستم گوارش را مجبور می‌کند تا با الگوهای نامنظم کار کند که می‌تواند منجر به نفخ، سوزش سر دل و تحریک در پوشش روده شود.
۴- بی توجهی به صبحانه
صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی در روز به دلایل خوبی است. پس از یک شب ناشتا بودن، بدن برای شروع متابولیسم به سوخت نیاز دارد. نخوردن صبحانه می‌تواند سیستم گوارش شما را ناراحت کند و منجر به پرخوری در اواخر روز شود که این موضوع معده شما را تحت فشار قرار خواهد دهد.
۵-کمبود فیبر
فیبر ستون فقرات یک روده سالم است. فیبر باید از میوه‌ها و سبزیجات تامین شود؛ زیرا به حرکت غذا در سیستم گوارش کمک می‌کند، از باکتری‌های روده حمایت کرده و از مشکلاتی مانند یبوست و نفخ جلوگیری می‌کند.
۶- استرس مزمن
استرس مزمن می‌تواند یکی از دلایل اصلی اختلال در سلامت روده باشد که بر سرعت هضم و جذب مواد مغذی تأثیر می‌گذارد. وقتی فردی استرس دارد، بدن او کورتیزول بیشتری تولید می‌کند، هورمونی که می‌تواند باکتری‌های روده را ناراحت کند و منجر به علائمی مانند گرفتگی معده، نفخ و حتی سندرم روده تحریک پذیر شود.
۷- غذاهای شیرین یا فرآوری شده
غذاهای شیرین و فرآوری شده لذیذ هستند، اما می‌توانند باعث ناراحتی روده شوند. این غذاها اغلب دارای فیبر کم و حاوی مواد افزودنی، نگهدارنده و قندهای مصنوعی هستند که می‌تواند تعادل طبیعی روده را به هم بزند و منجر به التهاب شود.
۸- مصرف کم آب
آب به تجزیه مواد غذایی، جذب موثرتر مواد مغذی و جلوگیری از یبوست کمک می‌کند. نوشیدن آب کافی در روز به عبور مواد غذایی از سیستم گوارش شما کمک می‌کند و از نفخ و سایر مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
مواد غذایی، دستگاه گوارش، تغذیه
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو