در گفت وگو با مدیر حوزه علمیه ایوان مطرح شد،

شب قدر، فرصتی برای خودسازی و تربیت نسل آینده/ آموزش مفاهیم شب قدر به فرزندان، نقشی که مادران ایفا می‌کنند

مدیر حوزه علمیه خواهران شهرستان ایوان: شب قدر وقتی قدرش درست ادا می‌شود که ما پایبند به قرآن و عترت باشیم
شب قدر، فرصتی برای خودسازی و تربیت نسل آینده/ آموزش مفاهیم شب قدر به فرزندان، نقشی که مادران ایفا می‌کنند
1404/01/02 - 17:41
تاریخ و ساعت خبر:
215267
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از ایلام_ایوان؛ «انا انزلناه فی لیلة مبارکة انا کنا منذرین فی‌ها یفرق کل امر حکیم؛
ما قرآن را در شبی پربرکت نازل کردیم. ما همواره انذار کننده بودیم. در آن شب که هر امری بر اساس حکمت خداوندی تدبیر، تعیین و جدا می‌گردد.»
شب قدر شب تجلی میعاد انسان با خداوند و از خود جدا شدن و غرق در دریای رحمت و محبت و مهربانی خدا شدن است.
با ذکر این مقدمه در این شب های پربرکت قدر به سراغ یکی مدیران حوزه علمیه شهرستان ایوان می‌رویم تا در رابطه با این شب‌های پرفضیلت به گفتگو با ایشان بپردازیم.
زینب ویسی متولد ۱۳۶۶،متأهل و دارای یک فرزند دختر و مدرک تحصیلی سطح سه حوزه رشته کلام اسلامی معادل کارشناسی ارشد و مدیر حوزه علمیه خواهران شهرستان ایوان غرب هست.
خانم ویسی باتوجه به اینکه در حال نزدیک شدن به ایام مبارک قدر هم هستیم لطفاً در مورد شب‌های قدر برای ما مختصر توضیحی دهید و بفرمایید چه وجه تمایزی با شب‌های دیگر دارد؟
شب قدر یا لیلةً‌القدر شب نزول قرآن و مقدر شدن امور یکساله انسان‌هاست. قرآن در سوره‌های قدر و دخان از این شب سخن گفته است. در قرآن و روایات ارزش شب قدر بیش از هزار ماه دانسته شده است. این شب بافضیلت‌ترین شب سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین می‌آیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام زمان(عج) عرضه می‌کنند لذا شیعیان در این شب‌ها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شب‌زنده‌داری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیین‌ها و اعمال این شب می‌پردازند.

بنظرشما شب های قدر چقدر میتواند در خودسازی شخص مؤثر باشد؟
خیلی میتواند مؤثر باشد، باوری که در شب‌های قدر به دلیل نوشته شدن مقدرات در سال‌های بعدی زندگی وجود دارد سبب میشود فرد با آگاهی و حضور قلب بیشتری در این مراسم شرکت کند از جمله قرآن میخواند ،دعامیخواند و ....سایراعمال این ماه مبارک را انجام میدهد.مسلما فردی که دعا می‌خواند روابط اجتماعی خود را در چارچوب سالم‌تری شکل می‌دهد، وبا طرح یک زندگی سالم بر رفتار و ذهنیت خود اثرمعنوی خوبی بجای می‌گذارد لذا این فرد احساس کنترل بیشتری نسبت به رفتار خود و محیط افراد خواهند داشت.
از آنجا که فرزندان امروز آینده گان فردا هستند و با توجه به نقش پررنگ مادران در تربیت آنان چگونه میتوانند مفاهیم شب های قدر را به فرزندان خود آموزش دهند؟
مسلما اولین و مهم ترین اصل برای اینکه فرزندان مان را با مناسک مذهبی و دینی آشنا کنیم، این است که آداب مذهبی را در حضور آنها به جای بیاوریم.می توان از چند روز قبل راجع به این مراسم و نحوه برگزاری آن و این که چه کارهایی را می خواهیم در شب قدر انجام بدهیم، صحبت کنیم البته که بایستی والدین باید آموزش آداب مذهبی را گام به گام به فرزندشان یاد بدهند. از نمونه موارد آموزشی و ترقیب کننده میتوان به رفتن به مسجد و شرکت در مراسمات مذهبی همراه فرزندانشان،قصه،قرآن،شعر،احادیث،نقاشی،مسابقه البته همراه با جایزه و...کارهایی که سبب تشویق فرزندان به یادگیری وانجام فرایض دینی میشود.
سخن پایانی شما برای مخاطبان خود و جامعه زنان؟
تفکر وخودشناسی یکی از مهمترین کارها در شبهای مبارک قدر است لذا شب قدر وقتی قدرش درست ادا می‌شود که ما پایبند به قرآن و عترت باشیم که طبق فرمایش پیامبراکرم(ص)مایه ی سعادت بشر است .ما بایستی در این ایام مبارک میهمان خوبی برای پروردگارمان باشیم .واما برای زنان ومادران کشورم ،بنده به عنوان خواهر کوچکتان توصیه میکنم بیایید مانند ائمه و پیشوایان دینی فرزندان خود را به تقوا و خداترسی سفارش کنیم چرا که اگر تقوا و خداترسی در جامعه‌ای وجود داشته باشد آن جامعه سعادتمند خواهد شد.
انتهای پیام/کریمی نژاد

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
شب قدر، خودسازی ، تربیت نسل آینده ، نقش مادران در تربیت نسل اینده ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
ایلام
V
آرشیو