هوش مصنوعی به بازی هسته‌ای وارد شد

در اقدامی بی‌سابقه، یک نیروگاه هسته‌ای برای نخستین بار در جهان از هوش مصنوعی برای مدیریت عملکرد خود بهره برد.
هوش مصنوعی به بازی هسته‌ای وارد شد
1404/01/29 - 10:18
تاریخ و ساعت خبر:
216046
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - نیروگاه دیابلو کانیون، تنها واحد فعال تولید انرژی هسته‌ای در ایالت کالیفرنیا، در طول تقریباً ده سال گذشته چندین بار با خطر بسته شدن روبرو شده است و ظاهرا تا سال ۲۰۲۹ میلادی به کار خود ادامه خواهد داد. با وجود وضعیت نامطمئن این نیروگاه، تجهیزات هوش مصنوعی پیشرفته‌ای برای آن خریداری شد که شامل هشت پردازنده گرافیکی بسیار قدرتمند NVIDIA H۱۰۰ می‌شود. هدف از این پردازنده‌ها، تأمین نیروی لازم برای یک ابزار هوش مصنوعی جدید است که به‌طور خاص برای صنعت انرژی هسته‌ای طراحی شده است.
به نقل از گجت‌نیوز، شرکت PG&E که بهره‌بردار نیروگاه دیابلو کانیون است، از توافقی با استارتاپ هوش مصنوعی Atomic Canyon خبر داد و این همکاری را به عنوان نخستین کاربرد هوش مصنوعی مولد در یک نیروگاه هسته‌ای در ایالات متحده آمریکا معرفی کرد.
این ابزار هوش مصنوعی که Neutron Enterprise نامیده می‌شود، با هدف تسهیل دسترسی کارکنان نیروگاه به گزارش‌های فنی و مقررات زمان بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات در نظر گرفته شده است. با این حال، Neutron Enterprise، مسیر را برای استفاده‌های آتی از هوش مصنوعی در دیابلو کانیون و سایر تأسیسات مشابه باز می‌کند.
شرکت PG&E هم‌اکنون در حال استقرار سامانه هوش مصنوعی است و نصب تراشه‌های NVIDIA H۱۰۰ یکی از مراحل ابتدایی همکاری میان این شرکت و Atomic Canyon محسوب می‌شود. تری لادردیل، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران Atomic Canyon می‌گوید «هدف Neutron Enterprise بسیار ساده و کم‌خطر است و کارکنان دیابلو کانیون با استفاده از آن خواهند توانست اطلاعات مرتبط را به طور موثرتری جستجو کنند. ما در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در راستای مدیریت نیروگاه هسته‌ای نداریم.»
هر دو شرکت PG&E و Atomic Canyon در خصوص محدود ساختن کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت هسته‌ای اتفاق نظر دارند، اما آن‌ها احتمال افزایش نقش هوش مصنوعی در آینده را منتفی نمی‌دانند. به گفته لادردیل، شرکت او در حال مذاکره با دیگر تأسیسات هسته‌ای به منظور یافتن راه‌هایی برای وارد ساختن هوش مصنوعی به عرصه انرژی هسته‌ای است.
در این میان، پرسش‌هایی پیرامون وجود تدابیر حفاظتی کافی برای تنظیم تعامل این دو فناوری که هر کدام به نوبه خود می‌توانند بالقوه خطرناک باشند، همچنان مطرح است. کارشناسان هشدار می‌دهند که استفاده از هوش مصنوعی در یک محیط هسته‌ای، موضوعی است که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
انرژی هسته ای، هوش مصنوعی، نیروگاه هسته ای
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
فناوری اطلاعات
V
آرشیو