بانوی کارآفرین در حوزه صنعت گلخانهای گفت: با توجه به چالشهای موجود در نگهداری گلخانه برای یک زن، با پشتکار و ایمان به هدف برای مردم و پیشرفت وطنم مخلصانه تلاش میکنم محصولی با کیفیت و مفید برای مملکتم تولید کنم.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از فیروزکوه؛ نعیمه اسفندیار یک بانوی کارآفرین بسیجی در حوزه صنعت گلخانهای با گل و گیاهان زینتی و همچنین محصولات بری است. برای آشنایی با این بانوی کارآفرین تلاشگر گفت و گویی در خصوص فعالیتها و چالشهای این حوزه انجام دادهایم که بدین شرح است:
•
خودتان را معرفی کنید.
نعیمه اسفندیار، دانشجوی دکترای کشاورزی در رشته فیزیولوژی پس از برداشت هستم.
•
درباره فعالیتهایی که قبل از تاسیس گلخانه داشتید بفرمایید.
من قبل از تاسیس گلخانه ناظر ساخت و مشاور تولید و طرح توجیحی گلخانه در سازمان نظام مهندسی استان تهران و تنها ناظر و مشاور شهرستان بودم که در حال حاضر فعالیت میکنم.
•
شروع فعالیت شما از کجا آغاز شد؟
من از سال ۱۳۹۷ پس از فارغ التحصیلی دوره کارشناسی ارشد به عنوان کارشناس بازدید گلخانه فعالیت خودم را شروع کردم و طی بازدیدها کار گلخانه به نظرم بسیار جذاب آمد و دوست داشتم که خودم هم روزی یک گلخانه داشته باشم.
در روند بازدید ها به هر حال پیشنهاد همکاری زیاد بود. سال ۱۳۹۹ ناظر ساخت پروژه ای در فیروزکوه بودم که به بنده پیشنهاد همکاری و شراکت در تولید شد. این مسئله مطرح شد و تصمیم بر آن شد که باهم به عنوان شریک تولید را شروع کنیم.
شروع کار ما با گل و گیاه زینتی بود. اما با توجه به اینکه شهرستان فیروزکوه نسبت به بازار هدف دور بود و اینکه منطقه ای که ما کار میکردیم (منطقه سلمان) ارتفاع از سطح دریا زیاد بود و سوخت هم گازوئیل بود و محدودیت هایی داشتیم؛ پس با توجه به اینکه محصولات بری تحمل سرمایه بالایی دارند و برای ما با سوخت گازوئیل احتمال یخ زدگی توی سرما زیاد بود و روزهایی را گذراندیم که به دلیل صعبالعبور شدن جاده این منطقه در زمستان و بارش برف سوخت به منطقه سلمان نمیرسید. تصمیم گرفتیم سالن بعدی را با محصولات بری شروع کنیم که الحمدالله محصولات بری خیلی خوب جواب داد.
به مرور ما شاهد این بودیم که یک سری از محصولات زینتی ما در آنجا اذیت میشوند. باید اشاره کنم که ما از ابتدا که شروع به کار کردیم، تصمیم گرفته بودیم که فروش به صورت اینترنتی داشته باشیم، اما وقفهای افتاد و در آن زمان بازارهایی از قبیل با سلام و... بین مردم خیلی مورد استفاده نبود. ما با چالش فروش رو برو شدیم و تصمیم بر آن شد که بهتر است در بازار محلی یک غرفه ایجاد کنیم. باید عرض کنم که در این مورد با موانع بسیار زیادی در سیستم اداری مواجه بودیم. الحمدلله با وجود همه سختیها، این موانع برطرف شد و گلخانه را در بازار محلی تاسیس کردیم.
اما افتتاح رسمی را انجام ندادیم، چون در نظر داشتیم که تقاضای مردم را بررسی کنیم و ببینیم به چه صورت است. به این نتیجه رسیدیم که این فضا را به یک مکان گردشگری تبدیل کنیم و در نهایت مقرر شد یک "کافه گل" مکانی برای استراحت و تولید و فروش گل و گیاه تأسیس شود.
پس از اجرا شدن این طرح تمام محصولات زینتی واقع در سالن در سلمان را به اینجا انتقال دادیم و دو سالن سلمان به محصولات بری، رز بری و بلک بری اختصاص داده شد که سال گذشته تقریبا با بار کم یعنی۷۰ الی۸۰ کیلوگرم شروع کردیم. در سال جاری در نظر داریم به بار تجاری و بالای یک تن محصول برسیم.
•
لطفا کمی از خواص محصولات بری توضیح دهید.
محصولاتی سرشار از آنتی اکسیدان است و همچنین بدن را در مقابل انواع بیماری سرطان مصون میکند، کنترل فشار خون و قند خون را در پی دارد، موجب چربیسوزی میشود و برای سلامت پوست بسیار عالی است.
•
آینده کسب و کار خود را چگونه میبینید؟
امیدوارم که بتوانم یک زمین واگذاری بگیرم و یک گلخانه صنعتی احداث کنم. مانند گلخانه یک تا پنج هکتاری.
چه عواملی موجب رشد در این حوزه میشود؟
در محصولات گلخانهای برندسازی خیلی مهم است، بسته بندی شکیل محصولات و اینکه بتوان محصول را طوری برداشت کرد که ماندگاری پس از برداشت محصول شما خوب باشد. اینها باعث میشود در صنعت گلخانه ای و آن محصول مدنظر موفق باشید.
در میان صحبتها هم گفتم بازاریابی ما هم شامل بازار محلی و هم فروش اینترنتی است.
•
در حال حاضر چند نوع محصول دارید؟
تولید ما شامل سه نوع از محصولات بری و ۴۰۰ نوع از گلهای زینتی میشود.
•
کمی در مورد کارآفرینی صحبت کنیم، به نظر شما سه اصل مهم برای یک کارآفرین موفق چیست؟
با توجه به اینکه چالشهای زیادی در این راه وجود دارد، به نظر من یک کارآفرین حتما صبر بسیار زیاد، پشتکار، پشتکار، پشتکار و همچنین باید به هدفی که دارد ایمان داشته باشد.
•
جنبه مورد علاقه شما از کارآفرینی چیست؟
دوست داشتم به عنوان یک بانو در این کار موفق باشم چون عموما برای یک خانم داشتن یک گلخانه خیلی سخت است، مخصوصا در نقاط صعبالعبوری مانند منطقه سلمان که حقیقتا اگر حمایتهای بیدریغ همسرم نبود، امکان نداشت موفق شوم.
•
چالشهای کارآفرینی شما چه بوده است؟
چالش اداری زیاد داشتیم، با وجود اینکه مقام معظم رهبری چندین سال متوالی به تولید ملی و حمایت از تولید تاکید دارند، اما هنوز در روند اداری موانع زیادی سر راه یک تولید کننده وجود دارد. بنده از تهیه مکان تا سوخت و مجوز، دچار چالشهایی بودم. البته ناگفته نباشد که به مرور موانع اداری کمتر شده و ان شاءالله کاملا از بین میرود.
•
چه توصیه ای برای کارآفرینان تازهکار دارید؟
باید تلاش کنند و حتما به چیزی که میخواهند برسند، سختی ها و موانع نباید باعث نا امیدی و دلسردی آنها بشود، باید ادامه بدهند و هدف خود برسند؛ حتما میتوانند.
•
و در آخر تعریف شما از کارآفرینی در بسیج چیست؟
مخلصانه برای مردم و برای پیشرفت وطنم تلاش کنم و محصولی با کیفیت و مفید برای مملکتم تولید کنم.
خبرنگار: زهرا خسروانجم
انتهای پیام/