استاد حوزه و فعال حوزه زن و خانواده:

شناخت امیرالمومنین علی(ع) شناخت کلام الهی و ذات مقدس رب الارباب است

یک فعال حوزه زن و خانواده گفت: انسانها در طول زندگی خانوادگی با حوادث و مشکلات عدیده گوناگونی رو برو می‌شوند باید حواسمان باشد که از شکست ها درس بگیریم و همیشه رو به جلو حرکت کنیم و بدانیم که رکود و توقف مانع رسیدن به اهداف متعالی انسانی است.
شناخت امیرالمومنین علی(ع) شناخت کلام الهی و ذات مقدس رب الارباب است
1404/01/04 - 08:10
تاریخ و ساعت خبر:
215297
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - _سیستان و بلوچستان، زهرا میر حسینی در گفتگو با خبرنگار زنان ایران در رابطه با مولفه ی های سبک زندگی علوی به استناد از نهج البلاغه و تربیت فرزندان گفت: انسانها همیشه به دنبال الگویی برای زندگی خود هستند و گاهی مهر تأیید بر روش زندگی فردی می‌زنند و او را به‌عنوان الگوی خود انتخاب کرده و از وی در روش زندگی خود پیروی می کنند. اما داریم که گاهی خداوند مهر تأیید بر الگویی می‌زند. تأیید خداوند بر سلامت سبک زندگی اهل بیت(ع) با نزول آیه تطهیر مشخص می‌شود: (انما یریدا... لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا). خداوند در این آیه به‌صراحت اعلام می‌کند که می‌خواهد بدی و پلیدی را از خانواده نبوی دور کند. آیات و روایات فراوانی در متون دینی آمده‌ است که ملاک الگوی زندگی سالم را خاندان نبوت می‌داند. در رأس این خانواده، علی(ع) است.
وی در ادامه افزود: قطعا سخن به زبان آوردن در زمینه ی سبک زندگی از نگاه امیر المومنین امری و بسیار وسیع است و زبان در بیان آن قاصر است. هنگامی که به جای جای زندگی حضرت می نگریم در هر قسمتی از آن می توانیم برای زندگی خویش الگوبرداری کنیم .
فعال حوزه زن و خانواده اظهارداشت: حقیقتاً امام (ع) قرآن ناطق است و شناخت ایشان منجر به شناخت کلامی الهی و ذات مقدس رب الارباب می گردد. کلام ما در رابطه با مولا مثال قطره ای در برابر دریایی ژرف است که با استعانت از کلام مولی، به بیان مولفه هایی برای ساخت زندگی علوی می پردازیم که این مولفه ها عبارتند از:
الف) پرهیز از اختلاف: حضرت درحکمت ۲۱۰میفرماید: ( الخلاف یهدم الرأی) (اختلاف نابود کننده اندیشه است). بسیاری از مشکلات میان خانواده ها، پرداختن آنها به امور اختلافی است. یعنی امور اختلافی اهمیت بیشتر و پر رنگ تری از اشتراکات میان خانواده دارند و همین امر منجر به فاصله گرفتن زوجین از یکدیگر و والدین از فرندان می شود. باید بپذیریم که وجود فرزندان وام گرفته از خود والدین است و چیزی جدای از ایشان نیست.اگر نقص و رفتار نامناسبی از آنها مشاهده کردیم با خوشرویی و حسن نیت ابتدا به رفع آن در خودمان بپردازیم و ریشه یابی کنیم سپس با روش صحیح به بر طرف نمودن آن در اعضای خانواده همت گماریم آگاه باشیم که دامن زدن به اختلافات ، نتیجه شومی را به همراه دارد و پایه های روابط خانوادگی را سست می کند.
ب) کنترل زبان : (المرء محموء تحت لسانه) حضرت می فرمایند انسان در زیر زبانی پنهان است در محیط های خانوادگی و اجتماعی باید توجه بسیاری به زبانمان داشته باشم لغزشهای زبان فراوانند و هر یک می تواند منجر به در بینی و ایجاد کینه میان اعضای خانواده شود همچون بد زبانی، توهین، غیبت ، دروغ، تهمت نشده سخن چینی و.. در یک خانواده ای مهدوی، اعضای آن به کلامی که بر زمان می آورند اهتمام می ورزند که مبادا موجبات رنجش دیگران را فراهم آورند . در صورت عدم رعایت اصول اخلاقی . در گفتار، بذر کینه در دل ها کاشته می شود و نتیجه ی آن دشمنی قلوب و عدم تاثیر کلام مثبت از جانب گوینده آن است زیرا به سبب ناخشنودی از یکدیگر، توصیه های درست و پسندیده گوینده را طرف مقابل نمی پذیرد و در برابر آن جبهه می گیرد، همچنین در حکمت ۶۰ نهج البلاغه آمده :( زبان تربیت نشده، درنده ای است که اگر رهایش کنی می گزد)
ج) ایجاد روحیه ی امید در محیط خانواده : امیرمومنان در حکمت ۶۹ می فرمایند: ( هرگا، آنچه می خواستی نرسیدی ، از آنچه هستی نگران نباش). مطمئناً در طول زندگی خانوادگی با حوادث و مشکلات عدیده و گوناگونی رو برو خواهیم شد باید حواسمان باشد که از شکست ها درس بگیریم و همیشه رو به جلو حرکت کنیم و بدانیم که رکود و توقف مانع رسیدن به اهداف متعالی انسان است. بزرگ ترها در خانواده باید دقت نمایید که فرزندان و افراد کم سن و سال و بی تجربه آنها را الگوی خود قرار می دهند در نتیجه باید روحیه ی امید و توکل را در خودتقویت نمایند و از شکست ها نهراسند بلکه با نیروی بیشتر به دنبال راه حل‌های جدید باشند و توجه نماییم که سایر اعضا نیز نباید به تحقیر فرد فرد شکست خورده بپردازند.
د) یاری رساندن به یکدیگر و اجتناب از خودخواهی: ویژگی مثبت کمک به دیگران این است که ابتدا باید در محیط خانواده آموزش داده شود تا در محیط وسیع اجتماعی متبلور گردد و از خود گذشتگی در هنگام رویارویی با صحنه های نیازمندی دیگران از خانواده شروع می شود. افراد باید دارای روحیه ی ایثار در مال ، علم، آبرو و غیره باشند.
باید به این باور برسیم که ما نیازمندیم به دیگران یاری برسانیم قبل از آنکه ایشان به ما نیازمند باشند. آنچه در دست ما به عنوان توانمندی و توانگری است امانت است پس درعرضه ی آن سایرین خیانت نکنیم. همانطور که حضرت در حکمت ۱۳۸ می فرمایند: (آنکس که پاداش الهی را باور دارد. در بخشش آن سخاوتمند است) و همچنین در جایی دیگر فرمودند: (روزی را با صدقه دادن فرد آورید.) این بیانات حاکی از آن است که در صورت ،کشاده دستی، نعمت های الهی به سوی انسان سرازیر می شود.
میر حسینی در پایان گفت: اگر چه لحظه لحظه زندگی این امام همام برای ما درس است امیدواریم تمامی مسلمین تلاش کنند تا عامل به دستورات الهی و مولا امیرالمومنین باشیم تا هم خودمان دارای زندگی علوی بوده و هم فرزندانی علوی برای نسل های آینده تربیت کنیم تا پرچم اسلام همچنان برافراشته باشد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
امام علی(ع)، شناخت خدا،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
سیستان و بلوچستان
V
آرشیو