رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت
آمار نگرانکننده سقط جنین در ایران/ 230 تا 450 هزار مورد سالانه سقط جنین در کشور
صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، در همایش «حفظ حیات جنین» در دانشگاه علوم پزشکی تهران، به آمار alarming سقط جنین در کشور اشاره کرد و دلایل عمده این پدیده را نخواستن فرزند بیشتر، بدموقع بودن بارداری و مشکلات مالی عنوان کرد. وی همچنین بر لزوم آگاهی بخشی درباره باورهای نادرست در مورد بارداری و سقط تأکید کرد.
1404/02/10 - 09:55
تاریخ و ساعت خبر:
216474
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، در همایش کشوری «حفظ حیات جنین» که امروز (سهشنبه، نهم اردیبهشتماه) در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، به آمار نگرانکننده سقط جنین در جهان و ایران اشاره کرد. وی اعلام کرد که روزانه 200 هزار سقط جنین در سطح جهانی رخ میدهد و یکی از دلایل اصلی آن، پروژههای سفارشی از سوی زوجهای خارجی است.
جباری به باورهای نادرست درباره فاصله بین موالید و سن بارداری اشاره کرد و گفت: تصور غالب این است که باید بین موالید سه تا پنج سال فاصله باشد، که این موضوع باعث استرس مادران میشود و ممکن است منجر به سقط جنین شود. همچنین، وی تأکید کرد که سن بارداری بین 15 تا 42 سال مطلوب است و بارداری پس از 30 سالگی مشکلی ایجاد نمیکند.
وی همچنین به پدیده نگرانکننده «بیفرزندی» اشاره کرد و گفت که برخی زوجها این موضوع را بهعنوان شرط ضمن عقد خود اعلام میکنند. جباری افزود که در سال 1398، پیمایش ملی درباره سقط جنین انجام شد که نشان میدهد سالانه بین 230 تا 450 هزار مورد سقط جنین در کشور رخ میدهد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، دلایل عمده سقط جنین در کشور را نخواستن فرزند بیشتر، بدموقع بودن بارداری و مشکلات مالی عنوان کرد. وی همچنین گفت که نزدیک به 60 درصد سقطها در منازل و عمدتاً با استفاده از داروهای سقط جنین انجام میشود.
جباری خاطرنشان کرد که در 65 درصد موارد، تصمیم به سقط جنین بهصورت مشترک توسط زن و شوهر گرفته شده است. وی تأکید کرد که مسائل اقتصادی و اجتماعی، بهویژه بیکاری و اعتیاد همسران، بر شیوع سقط جنین تأثیرگذار است.
وی درباره سن شایع سقط جنین در کشور گفت که بیشترین آمار سقط عمدی در زنان 30 تا 40 ساله گزارش شده است. همچنین، 77 درصد از زنانی که سقط جنین کردهاند، اعلام کردند که به دیگران پیشنهاد نمیکنند و 80 درصد آنها نیز حاضر به تکرار این اقدام نیستند.
جباری با ابراز تأسف از دسترسی آسان برخی مادران به داروهای سقط جنین، به اقدامات وزارت بهداشت برای کاهش آمار سقط جنین اشاره کرد. وی گفت که سامانه «باروری سالم» در حال بهرهبرداری است و اگر پزشکان یا داروسازان اقدام به تهیه وسایل یا داروهای سقط جنین کنند، پروانه مطب آنها باطل خواهد شد.
خبرنگار سیما حسینی
انتهای پیام /*

بازگشت به ابتدای صفحه