یادداشت

امام جعفر صادق (ع) نور هدایت برای همه انسان‌های حقیقت‌جو است

امام جعفر صادق علیه السلام نه تنها پیشوای شیعیان، بلکه نور هدایت برای همه انسان‌های حقیقت‌جو است.
امام جعفر صادق (ع) نور هدایت برای همه انسان‌های حقیقت‌جو است
1404/02/06 - 19:27
تاریخ و ساعت خبر:
216284
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از استان مرکزی شهرستان ساوه؛ امام جعفر صادق علیه السلام، پرچمدار دانش و عدالت، در عصری زندگی کرد که جامعه اسلامی درگیر اختلافات سیاسی و انحرافات فکری بود. ایشان با تربیت شاگردان برجسته، ترویج علم و فقه ناب، رهبری هوشمندانه شیعیان و دلسوزی بی‌نظیر برای مردم، چراغ هدایتی شدند که تا امروز و برای همیشه تاریخ روشن خواهد بود.
امام صادق علیه السلام با تأسیس مکتب علمیِ بی‌نظیر خود، بیش از ۴۰۰۰ شاگرد در علوم مختلف تربیت کردند. دانشمندان بزرگی مانند هشام بن حکم، جابر بن حیان (پدر علم شیمی) و مفضل بن عمر از پرورش‌یافتگان این مکتب بودند. فقه جعفری که امروز پایه‌ی تشیع است، بیشتر بر اساس تعالیم ایشان شکل گرفت.
در دوران پرآشوبِ انتقال قدرت از امویان به عباسیان، امام صادق علیه السلام با درایت سیاسی بالا، شیعیان را از افتادن در دام حکومت‌های فاسد نجات دادند و با وجود فشارهای منصور دوانیقی، هرگز مشروعیت حکومت ستمگران را تأیید نکردند.
شیوه‌ی ایشان در رهبری، تربیت نیروهای آگاه به جای درگیری مستقیم بود تا شیعه را از نابودی حفظ کند. امام صادق علیه السلام نه تنها عالمی بزرگ، بلکه پناهگاه محرومان بودند؛ شب‌ها نان و پول را در کیسه‌هایی می‌گذاشتند و به در خانه نیازمندان می‌بردند، بی‌آنکه کسی بداند کمک‌کننده کیست و به یارانشان سفارش می‌کردند: «کمک به برادر دینی‌ات را به تأخیر نینداز؛ شاید همان لحظه، نیازش به تو از بین برود.»
امام صادق علیه السلام تنها برای شیعیان الگو نبودند؛ ایشان نماد انسان کامل بودند و در اخلاق، علم، عبادت، صبر و مبارزه با ستم، سرمشق همه انسان‌های آزاده‌اند. حتی مخالفانشان به عظمت ایشان اعتراف می‌کردند.
مالک بن انس پیشوای مالکیان می‌گفت: «هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده که کسی در فضیلت از جعفر بن محمد برتر باشد.»
متأسفانه بسیاری، مقام خلیفه‌اللهی امام را درک نکردند. برخی مسلمانان سست‌عنصر، تحت تأثیر حکومت قرار گرفتند و از امام فاصله گرفتند. امام صادق علیه السلام همواره بر شناخت عمیق جامعه و جریان‌های فکری تأکید داشتند؛ می‌فرمودند: «هر کس زمانه‌اش را نشناسد، در جهالت غرق می‌شود.»
تنها کسانی که بصیرت دینی و سیاسی داشتند، توانستند در آن دوره پرآشوب، راه حق را از باطل تشخیص دهند و به امام واقعی خود بپیوندند.
امروز نیز جامعه‌ی ما نیازمند رهبریِ آگاه، علم‌اندوزی، مهرورزی و بصیرت است. راه نجات، پیروی از مکتب امام صادق و اهل‌بیت علیهم السلام است و می بایست بصیرت داشته باشیم تا فریب جریان‌های انحرافی را نخوریم.
سالروز شهادت این امام عزیز را تسلیت گفته و به یاد داشته باشیم که امام جعفر صادق علیه السلام نه تنها پیشوای شیعیان، بلکه نور هدایت برای همه انسان‌های حقیقت‌جو است.
نویسنده: سلیمان دلیریان

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
امام صادق، مکتب، دانشمندان،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
دین و اندیشه
V
آرشیو