فعال حوزه زن و خانواده:

نظام تربیتی اسلام ، نظامی بر پایه هدایت و عقل نقش راهبردی و مهم دارد

وحیدی گفت:تربیت در اسلام ، تربیتی پویاست که همواره انسان ها را به سمت رشد و تکامل انسانی پیش میبرد.
نظام تربیتی اسلام ، نظامی بر پایه هدایت و عقل نقش راهبردی و مهم دارد
1404/01/04 - 09:30
تاریخ و ساعت خبر:
215295
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - _سیستان و بلوچستان، فاطمه وحیدی طلبه و فعال حوزه زن و خانواده در گفتگو با خبرنگار زنان ایران ضمن تسلیت شهادت امیر المومنین علی علیه، در رابطه با آموزه های تربیتی و اخلاقی در نهج البلاغه و کاربردهای آن در زندگی روزمره و تربیت فرزندان گفت: اسلام به عنوان کامل ترین دین و والاترین مکتب ، به مسئله تربیت اهمیت ویژه ای داده است .تربیت در نظام اسلامی ، یعنی رشد و تعالی انسان و رسیدن به مقامات عالیه انسانی است که در نتیجه تربیت انسان ها، ساخت جامعه ای الهی و رسیدن به مدینه فاضله رقم خواهد خورد.
وی در ادامه افزود: انسان ، از آن جهت که اشرف مخلوقات است ، تربیت او نیز ابعاد گوناگونی دارد ‌البته این به این معنا نیست که جنبه های مختلف تربیتی منفک و مستقل از هم هستند ، بلکه تربیت، یک کار یکپارچه ای است که تشکیل یافته از قسمت های مختلف است.
وحیدی با اشاره به ابعاد مختلف تربیتی از منظر اسلام تصریح کرد: شخصیت هر انسان ، با کنار هم قرار گرفتن قسمت های مختلف ، شکل میگیرد.
در کلام مولای متقیان ، امیرالمومنین علیه السلام نیز نکات ناب تربیتی به چشم میخورد . از نامه به فرمانداران و استانداران و توصیه های اخلاقی به آنها ، تا نامه پدرانه ایشان به امام حسن مجتبی علیه السلام ، همگی سرشار از نکات ناب برای زندگی بهتر است.
فعال حوزه زن و خانواده اظهار داشت: نظام تربیتی اسلام ، نظامی بر پایه هدایت است. تربیت در اسلام ، تربیتی پویاست که همواره انسان ها را به سمت رشد و تکامل انسانی پیش میبرد.در نظام تربیتی اسلام عزیز،عقل نقش راهبردی و مهم دارد.مسلمانان ، باید اصول دین خود را با عقل درک کنند و از تبعیت کورکورانه بپرهیزند .در نظام اسلامی،تربیت امری پیوسته است به گونه ای که بزرگان دین ما تعلیم و تربیت را امری دائمی و همگانی میداند و به همه توصیه میکنند از مهد تا لحد ، به دنبال کسب دانش باشند.
وحیدیضمن با اهمیت شمردن کسب علم در دین مبین اسلام افزود:یکی از توصیه های تربیتی امام علی علیه السلام در نهج البلاغه ، توصیه به اندیشیدن و تفکر است . ایشان در بخشی از توصیه خود اینگونه می فرمایند: (هيچ کس شرم نکند از چيزي را که نمي‌داند بياموزد.) این یعنی علم آموختن، حد و مرز و سن و جنسیت ندارد . بلکه هر کسی ، در هر زمانی ،برای آموختن علم باید تلاش کند .
ایشان در نامه ۳۱ نهج البلاغه ، خطاب به فرزند عزیز خود چنین سفارش میکنند: (تو را سفارش می کنم به ترس از خدا و پیوسته در فرمان او بودن و دل را به یادش آباد نمودن، و به ریسمان طاعتش درآویختن، که میان تو و خدا کدام رشته ی پیوند استوارتر از طاعت اوست، اگر بدان دست یازی و درآویزی؟)
در این فراز ،دعوت به اطاعت از خداوند فرموده ، و آباد شدن دل را در گرو اطاعت از خداوند میدانند .
در ادامه ، امیرالمومنین علیه السلام چنین توصیه میکنند :( ... در راه خدا بکوش، چنان که شاید، و از سرزنش نکوهشگران باکت نباشد.)
نکته ای که در این فراز به چشم میخورد ، ثابت قدم ماندن در مسیر الهی است . از مهم ترین نکات در تربیت نسل ، ثابت قدم ماندن در مسیر الهی و نهراسیدن از نکوهش نکوهشگران و تمسخر استهزا کنندگان است .تعریف هدف بزرگ و الهی برای فرزند ، باعث انگیزه او برای رشد و تعالی او می شود .
فعال حوزه زن و خانواده در ادامه افزود: رشد معنوی و تربیت دینی ، ازمهم ترین ابعاد تربیتی برای فرزندان است.عاقبت بخیر شدن فرزندان،در گرو سپردن دست فرزندان،در دست اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام است در این رابطه امیر مومنان خطاب به فزند خود می فرمایند :(بدان، پسرکم! بهترین چیزی که از این وصیت فرامی گیری از خدا ترسیدن است و بر آنچه بر تو واجب داشته بسنده کردن و رفتن به راهی که پدرانت پیمودند و پارسایان خاندانت بر آن راه بودند ...) در این فراز ،حضرت عاقبت بخیری را در خداترسی و پیروی از اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام میدانند . ایشان ، پیمودن مسیر اهلبیت علیهم السلام را در کنار انجام واجبات دینی ذکر نموده اند و این یعنی عاقبت بخیری ،در گرو انجام واجبات و پیروی از اهلبیت است.
وحیدی در پایان گفت : امید که تمامی مسلمین و بخصوص مادران ایران اسلامی با تأسی به فرمایشات امیرالمومنین علیه السلام و توجه به سخنان ناب مولا در نهج البلاغه در راه تربیت نسلی علوی قدم بردارند تا فرزندانی عاقبت بخیر داشته باشیم.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
نظام تربیتی اسلام، خانواده ، تکامل انسانی ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
زن و خانواده
V
آرشیو