یک استاد حوزه علمیه:

خودشناسی، تنها راه نجات انسان از فتنه های زمانه است

یک استاد حوزه علمیه گفت: تنها راه نجات انسان در دنیای پر از فتنه‌ها و مکاتب مختلف، تفکر و خودشناسی است تا بتواند به حقیقت و سعادت دست یابد.
خودشناسی، تنها راه نجات انسان از فتنه های زمانه است
1404/01/02 - 17:27
تاریخ و ساعت خبر:
215264
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از خوزستان، فاطمه باقری طی یادداشتی در خصوص شب قدر، فرصتی برای خودشناسی بیان کرد: شب قدر به عنوان شبی که قرآن در آن نازل شده و مقدرات انسان‌ها در آن رقم می‌خورد، معرفی می‌شود. در آیات قرآن آمده که این شب از هزار ماه بهتر است و ملائکه و روح در آن شب نازل می‌شوند. این شب فرصتی برای خودشناسی و توجه به رابطه انسان با خدا و عالم است.
لیله القدر در آیات قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. مقدراتی که از ابتدای شب تا طلوع فجر رخ می دهد حکایتگر اتفاقاتی است که یک وجه آن توجه دادن انسان به ملکوت و سنت‌های عالم است و همچنین یک نشانه و علامت که این انسان کیست، کجاست و در چه مسیری قرار دارد و به کجا خواهد رسید.
با دقت در بحث خودشناسی در بیانات دینی به فرازهایی برخورد می‌کنیم که" مَن عرفَ نفسه عرفَ ربَه" و یا " رَحِمَ الله امْرَاً عَرِفَ مِنْ اَيْنَ و في اَيْنَ وَ اِلي اَيْنَ" یعنی خدا رحمت کند انسانی را که بداند از کجا آمده، در کجا قرار دارد و به کجا رهسپار است. توصیه برای توجه به مناسک ایام الله لیالی قدر الهی به منظور خودسازی و خودشناسی انسان است. برای این که انسان بتواند در حق خودش کاری بکند تا بستر و فضای تمسک به مناسک را بدست آورد و به خودسازی بپردازد.
اگر انسان به خودشناسی دست یافت، جایگاه خودش را در عالم پیدا کرد و به رابطه خود با خدای عالم و ملکوت پی برد، اینجاست که نوع افعال و افکار او جهت پیدا کرده و پله‌های رشد و صعود از بستر همین تفکر و توجه به خودسازی و خودشناسی، سکوی پرتاب او خواهد شد.

انسان باید جایگاه خود را در عالم بشناسد تا بتواند به رشد و صعود معنوی دست یابد. شب قدر بستری برای تفکر و توجه به خود و خدا را فراهم می‌سازد و نیز انسان را به سمت خودسازی و خودشناسی هدایت می کند.
شب قدر به مانند مثلثی است متشکل از توجه به خویشتن، توجه به خدای خود و توجه به عالمی که انسان در ارتباط با خدای خود در آن قرار دارد. لیله القدر، شب توجه به خود خدا و سنت‌های این عالم است.
چنین شبی این بستر را برای انسان فراهم می سازد تا فارغ از درگیری ها و تعلقات روزمره این دنیا، از رهگذر توجه به خود، برای خداشناسی راهی پیدا بکند .
" افضل العباده التفکر فی الله" یعنی برترین تفکر و عبادت، تفکر درباره خداوند، قدرت و سنت های الهی است و شب های قدر این بستر را برای انسان فراهم می کند تا با توجه و تفکر به عالم و خداوند متعال، به خویشتن خویش توجه بیشتری داشته باشد و کنش ها و فعالیت های آن انسان مؤمن، کیفی سازی شده و مشوقی برای انجام افعال خیر بیشتر شود.
آنگاه که این انسان به این مرحله رسید، در حقیقت وارد میدان مسابقه خیرات شده است و به عمل صالح و سرعت در این مسیر، بیش از پیش توجه خواهد کرد. انسان با داشتن دو بال تفکر و عمل، صعود و پرواز متفاوتی خواهد داشت و مقدرات خاص تری برایش رقم خواهد خورد.
خدای متعال اصلاً بن‌مایه خلقت انسان را از طریق تفکر و توجه به خود قرار داد تا بتواند از خودشناسی به عالم شناسی و خداشناسی و در واقع شناخت حقیقت و سعادت دست پیدا بکند.
شب قدر به انسان این امکان را می‌دهد که از روزمرگی‌ها فاصله بگیرد و به تفکر در مورد خود و عالم بپردازد. این تفکر، کیفیت افعال انسان را بهبود می‌بخشد و او را به سمت عمل صالح و خیرات سوق می‌دهد. در نتیجه، مقدرات انسان به واسطه تفکر و عمل بهبود می‌یابد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
خودشناسی، فتنه زمان، نجات انسان، تفکر ، سعادتمندی ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
زن و خانواده
V
آرشیو