کارشناس خانواده:

لزوم ترویج ارزش‌های مثبت خانواده در جامعه/ الگوهای منفی را رها کنید

یک کارشناس خانواده ترویج ارزش‌های مثبت را یکی از راهکارهای افزایش ازدواج عنوان کرد و از جوانان خواست الگوهای منفی را رها کنند.
لزوم ترویج ارزش‌های مثبت خانواده در جامعه/ الگوهای منفی را رها کنید
1404/01/12 - 14:35
تاریخ و ساعت خبر:
215535
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - لیلا برزین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وضعیت جمعیت کشور و مشکلات ناشی از پیری جمعیت، تشویق جوانان برای تشکیل خانواده را یکی از عواملی مهم در افزایش فرزندآوری خانواده ها دانست و افزود: عده ای در جامعه تنها به نکات منفی ازدواج‌های ناموفق می پردازند و به آن دامن می زنند در حالیکه ازدواج یک فرآیند طبیعی و موثر در آرامش روحی انسان‌ها است و نباید به آن به دید منفی نگریست.
وی با بیان اینکه صرفا نمی‌توان با دستور و بخشنامه جوانان را به ازدواج تشویق کرد، گفت: بسیاری از جوانان در شرایط خوب روحی برای ازدواج قرار دارند اما تبلیغات منفی، ترس شروع از زندگی جدید را در آنها ایجاد می کند و آنان از پذیرش مسئولیت در زندگی جدید خودداری می کنند.
به گفته این کارشناس خانواده، عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی می‌تواند بر تصمیم‌گیری جوانان برای ازدواج تأثیر داشته باشد اما نباید خانواده ها آنها را به حال خود رها کنند، بلکه تلاش کنند به جای بزرگ کردن مشکلات و تعمیم آن به همه افراد، نکات مثبت ازدواج را در جامعه مطرح کنند.
برزین، برگزاری دوره‌های آموزشی و مشاوره، ترویج ارزش‌های مثبت خانواده، حمایت مالی و تسهیلات اقتصادی، ایجاد محیط‌های اجتماعی مناسب، تشویق فرهنگ دوستی و هم‌نشینی، آگاهی‌بخشی درباره مزایای ازدواج، کاهش فشارهای اجتماعی منفی و تقویت مشارکت خانواده‌ها، را به عنوان راهکارهای تشویق جوانان به ازدواج عنوان کرد و افزود: برای دانستن مزایای ازدواج باید دوره های کارگاهی و مشاوره در دوره های متوسطه مدارس برگزار و نحوه روابط درست و مهارت‌های زندگی به جوانان ارائه شود تا آنان درک بهتری از ازدواج و مسئولیت‌های آن پیدا کنند.
وی با تاکید بر اینکه ترویج ارزش‌های مثبت خانواده یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه باشد، اظهار داشت: ایجاد برنامه‌هایی که به ترویج ارزش‌های خانواده و زندگی مشترک می‌پردازد می‌تواند نگرش‌های مثبت نسبت به ازدواج را تشویق کند و این برنامه‌ها می‌تواند شامل داستان‌های موفق از زندگی مشترک، ویدیوهای الهام‌بخش و مقالات آموزشی باشد.
لزوم ترویج ارزش‌های مثبت خانواده در جامعه/ الگوهای منفی را رها کنید
به گفته این کارشناس خانواده، برخی از جوانان برای تشکیل خانواده و ازدواج نیازمند حمایت مالی و تسهیلات اقتصادی هستند که تسهیلات مالی برای خرید مسکن یا حمایت و پرداخت بخشی از هزینه‌های ازدواج می‌تواند بار مالی را کاهش دهد و جوانان را به ازدواج ترغیب کند.
برزین، با بیان اینکه نقش خانواده ها در ازدواج را نباید فراموش کنیم و خانواده ها نباید فرزندان خود را رها کنند و منتظر باشند آنان به تنهایی تصمیم درست بگیرند، اظهار داشت: ایجاد محیط‌های اجتماعی مناسب و خانوادگی در آشنایی افراد برای امر ازدواج موثر است و بسیاری از خانواده‌ها می توانند با حضور در برنامه های فرهنگی، خانوادگی و فضاهای اجتماعی مناسب، ارتباطات جدید و مناسبی را ایجاد کنند در نهایت به ازدواج به هنگام فرزندشان کمک کنند.
به گفته وی، آگاهی‌بخشی درباره مزایای ازدواج و نداشتن انتظارات غیرواقعی از زندگی مشترک، می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های بهتر جوانان کمک کند.
این کارشناس خانواده تقویت مشارکت خانواده‌ها و آگاه‌سازی خانواده‌ها درباره اهمیت ازدواج و تشویق به مشارکت آن‌ها در انتخاب شریک زندگی مناسب برای فرزندان را نیز با اهمیت عنوان کرد.
آمار ازدواج و طلاق ثبت شده در ایران نشان می‌دهد که تا سال ۱۴۰۲ تعداد ازدواج‌ها کم و تعداد طلاق‌ها افزایش داشته است. در سال ۱۴۰۲ تعداد ازدواج‌ها به ۴۸۱ هزار و ۳۹۵ ازدواج و تعداد طلاق‌ها ۲۰۲ هزار و ۱۸۳ رسیده است.
ایرنا
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
خانواده، قانون جوانی جمعیت، سازمان ثبت احوال كشور، زهرا بهروزآذر، فرزند آوری،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
زن و خانواده
V
آرشیو