۷ اشتباه رایج و خطرناک در وعده صبحانه

مهمترین وعده غذایی روز صبحانه نامیده می‌شود، اما انتخاب اشتباه برای این وعده غذایی می‌تواند بیشتر از اینکه مفید باشد به بدن ضرر برساند.
۷ اشتباه رایج و خطرناک در وعده صبحانه
1403/10/03 - 09:17
تاریخ و ساعت خبر:
211670
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - کلسترول بالا با عادات غذایی مرتبط است و صبحانه نقش مهمی در این امر ایفا می‌کند. کلسترول بالا، عامل اصلی خطر ابتلا به بیماری قلبی است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ انجام شد نشان می‌دهد که مصرف صبحانه هم برای سلامت روانی و هم برای سلامت جسمی مفید است.
از حذف وعده‌های غذایی گرفته تا انتخاب غذاهای اشتباه، این اشتباهات صبحگاهی می‌تواند سطح کلسترول شما را بی‌صدا افزایش دهد. در این مطلب به رایج ترین اشتباهات صبحانه‌ای که ممکن است مرتکب شوید و نحوه رفع آن‌ها اشاره کرده‌ایم.
خطرهای نخوردن صبحانه
بسیاری از مردم فکر می‌کنند نخوردن صبحانه راهی سریع برای کاهش کالری است. با این حال، این عادت می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. نخوردن صبحانه با سطوح بالاتر کلسترول مرتبط است، زیرا می‌تواند منجر به خوردن میان وعده های ناسالم در اواخر روز شود. مطالعات مختلف ثابت کرده‌اند که احتمال شیوع و بروز خطرات قلبی متابولیک مانند چاقی، فشار خون بالا، پروفایل نامطلوب چربی، دیابت و سندرم متابولیک در افرادی که صبحانه را از دست می‌دهند، بیشتر است. در عوض، یک وعده غذایی صبحگاهی متعادل را انتخاب کنید تا کلسترول خود را کنترل کنید.
انتخاب گوشت فرآوری شده
سوسیس، سالامی مرغ یا حتی سیب زمینی سرخ شده و ماهی ممکن است از اقلام محبوب صبحانه باشند، اما سرشار از چربی‌های اشباع شده و سدیم هستند. مصرف منظم این خوراکی‌ها می‌تواند کلسترول بد (LDL) را افزایش داده و قلب شما را در معرض خطر قرار دهد. در عوض باید به سراغ منابع پروتئینی بدون چربی مانند تخم مرغ آب پز یا مرغ کبابی بروید.
کربوهیدرات‌های تصفیه شده
نان سفید یا پاستا ممکن است هوس صبحگاهی شما را برآورده کند، اما فاقد فیبر مورد نیاز برای کاهش سطح کلسترول هستند. کربوهیدرات‌های تصفیه شده می‌توانند باعث افزایش انسولین شوند که باعث افزایش ذخیره چربی و افزایش کلسترول می شود. نان سبوس دار یا گزینه‌های چند غله‌ای جایگزین‌های سالم تری هستند.
نادیده گرفتن اندازه سهم
حتی غذاهای سالم در صورت مصرف بیش از حد می‌توانند منجر به کلسترول بالا شوند. بخش‌های زیادی از آجیل، دانه‌ها یا حتی میوه‌ها، در عین اینکه مغذی هستند، کالری زیادی دارند و می‌توانند به افزایش وزن کمک کنند و به طور غیرمستقیم بر کلسترول تأثیر بگذارند. برای حفظ تعادل به اندازه وعده‌ها توجه کنید.
نوشیدنی‌های خامه‌ای و شیرین
بسیاری از مردم صبحانه خود را با نوشیدنی‌هایی نظیر قهوه شیرین یا شیرکاکائو و هات چاکلت خامه‌ای همراه می‌کنند. این نوشیدنی‌ها سرشار از چربی‌های اشباع شده و قند هستند که می‌توانند به افزایش کلسترول کمک کنند. برای شروعی سالم، قهوه سیاه، چای سبز یا شیر گیاهی با حداقل قند را امتحان کنید.
نادیده گرفتن غذاهای غنی از فیبر
فیبر برای کاهش کلسترول ضروری است، با این حال بسیاری از صبحانه ها فاقد آن هستند. غذاهای فیبر دار مانند جو، میوه ها و سبزیجات می توانند با کلسترول موجود در روده متصل شده و آن را از بدن خارج کنند. عادت کنید که این خوراکی‌ها را در صبحانه خود بگنجانید.
نادیده گرفتن چربی‌های سالم
اجتناب از تمام چربی‌ها در تلاش برای سالم غذا خوردن می‌تواند یک اشتباه باشد. چربی‌های سالم، مانند آن‌هایی که در مغزها، دانه‌ها و روغن زیتون یافت می‌شوند، به افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می‌کنند. فقط مطمئن شوید که آن‌ها را در حد اعتدال مصرف کنید.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
تغذیه، صبحانه، سلامت
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو