صله رحم ؛ مرهمی بر تنهایی سالمندان
صله رحم و روابط اجتماعی قوی،بهبود سلامت روانی و جسمانی را به همراه دارد
معصومه رضایی مسئول بسیج جامعه زنان رزن در مصاحبهای با اشاره به اهمیت صله رحم و تأثیر آن بر کاهش تنهایی سالمندان آن را مرهمی بر زخم تنهایی این عزیزان دانست..
1403/12/22 - 08:09
تاریخ و ساعت خبر:
214734
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - در همدان ، معصومه رضایی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه صله رحم از آموزههای دینی و سفارشات است ، آن را یکی از مهمترین ارزشهای اجتماعی و دینی برشمرد و با استناد به آیه 75 سوره انفال "و اولوالارحام بعضهم اولی ببعض فی کتاب الله" و حدیثی از امام باقر(ع) که به نقل از رسول خدا(ص) است ،اظهار کرد: «من حاضران امت خود و غایبان آنها را و آنان که در پشت مردان و رحم زنها تا روز رستاخیز هستند سفارش میکنم که صله رحم کنند، هر چند فاصله بین آنها یک سال راه باشد، و صله رحم از دین است.»
رضایی با اشاره به پیام امام خمینی(ره) در خصوص اهمیت صله رحم و ارتباطات خانوادگی، گفت: «اسلام دین محبت و مودت است و از بزرگترین واجباتش، صله رحم میباشد. خانوادهها باید ارتباطات خود را مستحکم کنند و از یکدیگر حمایت نمایند تا جامعهای سالم و متحد داشته باشیم.
وی گفت: مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت صله رحم و توجه به سالمندان و یتیمان تأکید کردهاند. ایشان فرمودهاند: "یکی از وظایف مهم هر مسلمان، صله رحم و تقویت روابط خانوادگی است. با حضور در کنار سالمندان وارائه حمایتهای اجتماعی و عاطفی به آنان، میتوانیم از احساس تنهایی و انزوا جلوگیری کرده و جامعهای پویا و همدل ایجاد کنیم."»
رضایی در ادامه به تشریح اقدامات مؤثر در این زمینه پرداخت وخاطر نشان کرد: «برگزاری بازدیدهای منظم از سالمندان در خانهها یا مراکز نگهداری، میتواند به تقویت روحیه آنان کمک کند. حضور در کنار این عزیزان، شنیدن صحبتهایشان و ابراز محبت، حس ارزشمندی را در آنان زنده میکند.»
وی افزود:برگزاری فعالیتها و برنامههای مشترک مانند جشنها، مراسم مذهبی و رویدادهای فرهنگی، فرصتی برای ایجاد لحظات شاد و خاطرهانگیز فراهم میکند. شرکت در این برنامهها، سالمندان را از انزوا خارج کرده و به آنان احساس تعلق به جامعه میدهد.»ارائه حمایتهای مالی و معنوی به سالمندان و کمک به حل مشکلات روزمره آنها، نشان از همدلی و همراهی جامعه با این عزیزان است. گاهی یک تماس تلفنی، یک هدیه کوچک یا کمک در انجام کارهای روزمره، میتواند تأثیر بزرگی در زندگی آنان داشته باشد.»
وی از دیگر موارد مهم کمک به سالمندان «تشویق سالمندان به مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی محلی،اشاره کردکه میتواند از احساس انزوا و تنهایی آنان بکاهد. شرکت در گروههای همسالان، حضور در مساجد و مراکز فرهنگی، و مشارکت در فعالیتهای داوطلبانه، میتواند به بهبود کیفیت زندگی آنان کمک کند.»
مسئول بسیج جامعه زنان رزن با استناد به تحقیقات علمی، تأکید کرد که روابط اجتماعی قوی، بهبود سلامت روانی و جسمانی را به همراه دارد و ارتباطات اجتماعی منظم، احساس تعلق را افزایش و استرس و افسردگی را کاهش میدهد.
وی افزود: «برای سالمندان، ارتباط با خانواده و دوستان حس ارزشمندی و معنای زندگی را افزایش میدهد.
وی در پایان، خانوادهها و جامعه را به درک اهمیت صله رحم و تلاش برای ایجاد و حفظ این ارتباطات دعوت کرد و گفت: «برگزاری رویدادها و برنامههایی که افراد را به دور هم جمع کند و تشویق به بازدیدهای منظم از اقوام، میتواند نقش مهمی در کاهش تنهایی سالمندان داشته باشد. همچنین، ایجاد فضاهایی برای تعامل و مشارکت اجتماعی میتواند به بهبود کیفیت زندگی این افراد کمک کنند.
انتهای خبر/*

بازگشت به ابتدای صفحه