مدرس حوزه علمیه عنوان کرد:
ساده زیستی، صداقت و عدالت حضرت علی(ع)؛ الگویی برای جامعه امروز
مدرس حوزه علمیه خواهران گفت: امیرالمومنین علیه السّلام الگوی کامل فرهنگ ساده زیستی بودند که شواهد تاریخی نشانگر زندگی ساده و بدون تجملات حضرت میباشد.
1404/01/02 - 16:59
تاریخ و ساعت خبر:
215207
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از استان مرکزی شهرستان ساوه؛ سمیه رضاپوریان مدرس حوزه علمیه در گفتگو با خبرگزاری زنان گفت: در سیره رفتاری حکومت پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه و آله به عنوان بنیانگذار نظام اسلامی، که این نظام سیاسی یک حکومت جهانی است و خداوند متعال اینچنین حکومتی را در جهان اسلام میخواهد؛ بهترین حالت برای مدیران جامعه، پایین آوردن امکانات زندگی در حد مردم متوسط یا ضعیف جامعه است.
وی ادامه داد: نقل شده است پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه و آله به قدری سادهزیست بود که اگر فردی برای اولین بار با حضرت مواجه میشد، جایگاه ایشان را تشخیص نمیداد ، که علت موفقیت در تبلیغ دین و جذب مردم بروز این روحیه در کنار تواضع و سایر اخلاق حسنه حضرت است.
رضاپوریان در خصوص سبک زندگی حضرت علی علیه السلام گفت: امیرالمومنین علیه السلام به عنوان اولین امام بعد از رسول خدا پایبند به همین سیره بودند. و ساده زیستی را عدم دلبستگی به مظاهر دنیا و رهایی از تجملات و تشریفات زایدِ زندگی میدانستند و همواره به آن توصیه میکردند .
مدرس حوزه علمیه در ادامه بیان کرد: اما وقتی به سبک زندگی خودمان نگاه میکنیم میبینیم که عاملی چون ترویج مصرفگرایی در زندگی امروزی ما باعث روی آوردن به سوی تجمل گرایی شده است. اما افراد مومن و دیندار جامعه با الگو برداری از سیره و سبک زندگی اهل بیت علیهم السلام میتوانند همسو با مبانی اسلام و سیره متشرعه حرکت کنند.
کارشناس دینی تأکید کرد: امیرالمومنین علیه السّلام الگوی کامل فرهنگ ساده زیستی بودند که شواهد تاریخی نشانگر زندگی ساده و بدون تجملات حضرت میباشد.
رضاپوریان گفت : از دیگر ویژگی ها و خصائص اخلاقی بارز صراحت و صداقت در سیره حضرت در همه عرصه های زندگی است ، چون زمام امور را به دست گرفت، در نخستين سخنان خود که بخشی از آن در خطبه ۱۶ آمده است بر مبناي صراحت و صداقت، به مردم چنين میگوید: «پيمان من بدانچه ميگويم در گرو است و به درستي گفتارم متعهّد و پایبندم. به خدا سوگند سرسوزنی را از شما پنهان ندارم و هیچ نوع دروغی به شما نگویم».
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: همچنین حضرت عدالت را به تمام معنا در زندگی و حکومتش جلوه داد و آن را چنان مهم معرفی کرده که هیچ چیز از آن برتر نیست.
وی یادآور شد : حضرت راه اصلاح مردمان را مراعات عدالت میداند که اگر عدالت نباشد و یا کمرنگ شود ، نه اخلاق حسنه ای معنا پیدا میکند ، نه به قوانین جامعه عمل میشود ، نه آزادی معنا و مفهومی دارد و به تبع دین و دینداری هم در جامعه کمرنگ میشود.
رضاپوریان در پایان خاطرنشان کرد: تمام سبک و سیره حضرت برای ما سراسر درس میباشد، در جامعه امروزی که شاید بی عدالتی ها دامنگیر شده باشد با تأسی به آن امام همام چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی در درجه اول خودمان اهل ظلم کردن نباشیم و در درجه بعد عدالت را در مقابل دیگران رعایت کنیم و مقابل بی عدالتی های بایستیم. و به ظهور حکومت جهانی حق و عدالت امام زمان عج کمک کنیم و زمینه ساز ظهور چنان حکومتی باشیم که هدف تمام اولیاء الهی بوده است و وعده صادقی است که با عمل مومنین محقق خواهد شد.

بازگشت به ابتدای صفحه