چرا خداوند رزق و روزی ما را ضمانت کرده است؟

در باب «رزق و روزی»، آیات و روایات متعددی وارد شده است که بر هر فردی رجوع به آنان لازم است؛ چرا که این تعالیم، نگاه افراد به کسب و کار و تلاش برای کسب درآمد و رسیدن به داشته های دنیوی را تغییر داده و با تعادل مواجه می کنند.
چرا خداوند رزق و روزی ما را ضمانت کرده است؟
1403/12/27 - 11:35
تاریخ و ساعت خبر:
215137
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - امام زین العابدین علیه السلام در صحیفه سجادیه از خداوند متعال اینگونه مسئلت می کنند:
«وَ اجْعَلْ مَا صَرَّحْتَ بِهِ مِنْ عِدَتِکَ فِی وَحْیِکَ وَ أَتْبَعْتَهُ مِنْ قَسَمِکَ فِی کِتَابِکَ قَاطِعاً لاِهْتِمَامِنَا بِالرِّزْقِ الَّذِی تَکَفَّلْتَ بِهِ‏.» ۱
خداوندا! آن وعده‏ ای را که در وحی خود بر پیامبر (ص) بدان تصریح نموده ‏ای و در قرآن بر آن سوگند خورده‏ ای، سببِ قطعِ دل مشغولی ما به رزقی که خود آن را تکفل کرده‏ ای قرار ده.
بنابر روایت حوزه، شرح فرمایشات امام سجاد(ع):
در باب «رزق و روزی»، روایات متعددی وارد شده است که بر هر فردی رجوع به آنان لازم است؛ چرا که این تعالیم، نگاه افراد به کسب و کار و تلاش برای کسب درآمد و رسیدن به داشته های دنیوی را تغییر داده و با تعادل مواجه می کنند.
اولین نکته ای که در باب کسب رزق و روزی باید به آن توجه شود این است که حواسمان باشد که کسی را توانایی تغییر مسیر رزق و روزی به سمت ما نیست؛ یعنی اگر قرار به دریافت رزقی باشد، کسی نمی تواند مانع گردد و اگر هم قرار نباشد چیزی نصیب ما گردد، هیچ کس قادر به رساندن آن به ما نخواهد بود.
چه بسا توجه به همین یک امر، انسان را از هیجان و خوف در جهت کسب روزی به دور سازد و قلب او را مملوّ از آرامش کند؛ چنانچه که پیامبر گرامی ما صلی الله علیه وآله وسلم می فرمایند:
«إنّ الرِّزقَ لا یَجُرُّهُ حِرصُ حَریصٍ و لا یَصرِفُهُ کَراهِیَةُ کارِهٍ.» ۲
نه حرص زدن حریص، روزی را به سوی او می کشاند و نه ناخوش داشتن کسی، آن را از او باز می دارد.
آنچه که در ادامه باید به آن اشاره شود و چه بسا مورد غفلت واقع شده است این است که همه آیات و روایات دالّ بر ضمانتِ روزی، در جهت هموار کردنِ مسیر بندگی خداوند است؛ چراکه کسب روزی و در آمد می تواند تبدیل شود به همّ و غمی برای افراد که می تواند تمام توجه و اهتمام آنان را به خود مشغول ساخته و آنان را از مسیر و هدف اصلی باز دارد.
این در حالی است که کار و تلاش در جهت کسب درآمد برای اهل و عیال، واجبات دینی برخی از افراد را تحت الشّعاع خویش قرار داده و آنان را از نماز، روزه، خمس و سایر فرائض دینی دور ساخته است!
در حالی که وقتی اینگونه به ما وعده و ضمانت روزی داده شده و حرص ها، طمع ها و موانع، هیچ کدام در رسیدن و یا نرسیدن رزق، حتی ذره ای تأثیر نداشته، شایسته است که به بهانه کسب رزق و روزی، حتی لحظه ای از واجباتمان دور نمانیم.
امام حسن عسکری علیه السلام در این باره می فرمایند:
«لا یَشغَلْکَ رِزقٌ مَضمونٌ عن عَمَلٍ مَفروضٍ.» ۳
مبادا [سرگرم شدن به] روزی ضمانت شده، تو را از کار واجبی باز دارد.
آسمان است ترا ضامن روزی، وز حرص
رزق خود را تو ز هر در چو گدا می‌طلبی! ۴
پی نوشت ها:
۱. صحیفه سجادیه، دعای بیست و نهم.
۲. بحارالانوار، ج ۷۴، ص ۶۸.
۳. تحف العقول، ج ۱، ص ۴۸۹.
۴. صائب تبریزی.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
امام سجاد(ع)، عترت، قرآن
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
دین و اندیشه
V
آرشیو