یک مربی قرآن گفت:

خودشناسی و خودسازی در شب قدر مکمل یکدیگرند

یک مربی قرآن با بیان اینکه شب قدر شب نزول قرآن و تعیین سرنوشت انسان‌هاست گفت زمانی است که انسان با فاصله گرفتن از روزمرگی، به بررسی رابطه خود با خویشتن، خدا و جهان بپردازد.
خودشناسی و خودسازی در شب قدر مکمل یکدیگرند
1404/01/02 - 17:48
تاریخ و ساعت خبر:
215268
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از ایلام _هلیلان ؛حقمرادی مربی قرآن شهرستان هلیلان در رابطه با خودسازی و خودشناسی در شب های قدر گفت: یکی از مهم‌ترین شب‌ها در فرهنگ اسلامی شب های قدر است که به اعتقاد مسلمانان، شب نزول قرآن و تعیین سرنوشت انسان‌هاست. در این شب، خودشناسی و خودسازی از موضوعات عمیق و معنوی هستند که می‌توانند به فرد کمک کنند تا به رشد معنوی و آرامش درونی دست یابد.
وی اظهار کرد : خودشناسی به معنای شناخت عمیق‌تر خود، نقاط قوت، ضعف‌ها، و نیازهای روحی و معنوی است. شب قدر فرصتی است برای تأمل و بازگشت به خویشتن. در این شب، انسان می‌تواند با دعا، مناجات و تفکر در زندگی خود، به درک بهتری از هویت و جایگاهش در هستی برسد. سؤالاتی مثل «من کیستم؟»، «چه هدفی در زندگی دارم؟» و «رابطه‌ام با خدا چگونه است؟» می‌توانند در این مسیر راهنما باشند.
این مربی قرآنی خاطر نشان کرد :خودشناسی در این شب می‌تواند از طریق تأمل در اعمال، افکار و احساسات شکل بگیرد. این شب، زمانی است که انسان با فاصله گرفتن از روزمرگی، به بررسی رابطه خود با خویشتن، خدا و جهان بپردازد. پرسش‌هایی مانند «چه چیزی مرا از هدفم دور کرده؟» یا «در چه زمینه‌هایی نیاز به بهبود دارم؟» می‌توانند انسان را به آگاهی عمیق‌تری از خودش برسانند. قرآن، که در این شب نازل شده، خود آینه‌ای برای شناخت انسان است؛ آیاتی مثل «وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا» (سوره شمس، آیه ۷) به اهمیت شناخت نفس اشاره دارند.
مژگان حقمرادی در ادامه گفت : خودسازی در شب قدر را فرآیندی که در آن انسان تلاش می‌کند عادات ناپسند را ترک کرده و ویژگی‌های مثبت را در خود تقویت کند. شب قدر به دلیل فضیلت بالای آن، زمان مناسبی برای توبه، اصلاح رفتار و تصمیم‌گیری برای تغییرات مثبت است. عباداتی مثل نماز، قرائت قرآن، و استغفار می‌توانند به پاکسازی روح و تقویت اراده کمک کنند.
وی خودسازی در شب قدر را با نیت پاکسازی قلب و تقویت اراده آغاز دانستند. این شب، با فضیلتی که دارد، انسان را به سوی توبه، بخشش و بازسازی رابطه‌اش با خود و دیگران سوق می‌دهد. اعمالی مثل دعای جوشن کبیر، خواندن قرآن یا حتی لحظاتی سکوت و تفکر، می‌توانند به فرد کمک کنند تا از نو شروع کند و عادات منفی را کنار بگذارد. به عنوان مثال، تصمیم به ترک یک خصلت ناپسند مثل غیبت یا کینه، می‌تواند گامی عملی در خودسازی باشد.
وی در پایان از نظر عرفانی، شب قدر را فرصتی برای اتصال به منبع هستی و درخواست تحول درونی دانستند؛ همچنین اظهار نمودند خودشناسی و خودسازی در شب قدر مکمل یکدیگرند.
انتهای پیام/ح

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
شب قدر ، خوسازی ، خودشناسی ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
دین و اندیشه
V
آرشیو