معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی، کلید حفظ سلامت در ماه رمضان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:تنوع در استفاده از مواد غذایی به معنی استفاده از گروههای غذایی اصلی شامل؛ نان و غلات، شیر و مواد لبنی، سبزیها، میوهها و گروه گوشت می باشد که باید از همه گروههای غذایی به مقدار کافی مصرف کرده و از کم خوری یا پرخوری پرهیز شود.
1403/12/18 - 08:33
تاریخ و ساعت خبر:
214721
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - _سیستان و بلوچستان، مرضیه شیبک کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در رابطه با چگونگی افطار و مواد غذایی مورد نیاز در زمان افطار و سحر گفت: با فرا رسیدن ماه رمضان، تغذیه مناسب نقش مهمی در حفظ انرژی و سلامت بدن ایفا میکند، بنابراین تنظیم تدریجی الگوی غذایی برای آمادگی بدن در ماه رمضان امری ضروری است؛ از چند هفته قبل از شروع این ماه مبارک، تعداد وعدههای غذایی خود را به تدریج کاهش دهید،همچنین، از مصرف غذاهای سنگین، چرب و پر ادویه در وعدههای غذایی خودداری کرده و به جای آنها، غذاهای سبک و مغذی مانند میوهها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئینهای کمچرب مصرف کنید تا انرژی لازم برای روزه داری را داشته باشید.
وی در ادامه افزود: تنوع در استفاده از مواد غذایی به معنی استفاده از گروههای غذایی اصلی شامل؛ نان و غلات، شیر و مواد لبنی، سبزیها، میوهها و گروه گوشت می باشد که باید از همه گروههای غذایی به مقدار کافی مصرف کرده و از کم خوری یا پرخوری پرهیز شود.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: درماه رمضان، تغییراتی در سیستم تغذیهای خانوادهها رخ میدهد با توجه به اینکه نوجوانان که اغلب آنها را دانشآموزان و یا کنکوریها تشکیل میدهند، باید از برنامهی غذایی خاصی پیروی کنند.وعدههای غذایی در ماه رمضان به سه وعده افطاری، شام و سحری تقسیم میشوند، وعده سحری باید تأمینکننده بیشتر انرژی بدن در طول روز باشد در وعده سحری، مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل؛ گروههای غذایی شیر و لبنیات (شیر، ماست و پنیر)، میوهها و سبزیها، نان و غلات (برنج و نان) توصیه میشود.برخی از روزهداران پس از ماه رمضان، دچار عوارضی مانند افزایش وزن، افزایش سطح چربیهای خون و مشکلات گوارشی میشوند، بنابراین، رعایت تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی، کلید حفظ سلامت در این ماه مبارک است.
شیبک گفت: با توجه به اهمیت تغذیه صحیح در ماه رمضان، توصیه میشود روزهداران برای پیشگیری از کمآبی بدن، حداقل ۸ لیوان آب در فاصله افطار تا سحری مصرف کنند و همچنین، رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی، کلید حفظ سلامت در این ماه است همچنین مصرف سبزیها و میوهها در وعدههای افطار و بخصوص سحر، به دلیل داشتن فیبر بالا، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و از بروز یبوست جلوگیری میکند.
وی افزود: روزهداران باید همانند روزهای عادی، سه وعده غذایی شامل افطار، شام و سحری داشته باشند، البته در ماه رمضان، مصرف غذا در دو وعده نیز در صورت تطابق با شرایط جسمی فرد، مشکلی ایجاد نمیکند.نکته مهم در این ماه این است که غذای مصرفی در این ماه باید ساده باشد و تفاوت چندانی با رژیم غذایی روزمره نداشته باشد و پیروی از یک برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل ۶ گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوهها، سبزیها، گوشت و تخممرغ، حبوبات و مغزها، شیر و لبنیات) ضروری است زیرا این تنوع و تعادل، نیازهای تغذیهای بدن از جمله آب، املاح، ویتامینها، پروتئین و انرژی را تأمین میکند.
استفاده از غلات کامل مانند گندم و جو، حبوبات مانند عدس و لوبیا، نانهای سبوسدار و میوههایی مانند س-یب، گلابی، آلو و میوههای خشک در وعدههای غذایی، باعث میشود احساس سیری طولانیتری داشته باشید و این غذاها به آرامی هضم میشوند و از گرسنگی زودرس جلوگیری میکنند.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه