اندیشه سیاسی زن فلسطینی

پژوهشگر تاریخ اسلام طی یادداشتی حضور زنان فلسطینی و مشارکت سیاسی-اجتماعی فعالانه آنان را موجب تمایز نقش زن فلسطینی از نقش همتایان عرب خویش برشمرد. وی محور نگرانی های این زنان را مسئله آزادی خواهی نام برد که در اندیشه سیاسی زن فلسطینی تاثیر گذار بوده است به گونه ای که اولویت اول تربیت فرزندانش را عشق به وطن مد نظر قرار می دهد.
اندیشه سیاسی زن فلسطینی
1402/07/24 - 08:58
تاریخ و ساعت خبر:
175060
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - استان تهران: فرشته بخششی، پژوهشگر و کارشناس ارشد تاریخ اسلام در یادداشتی نوشت: بیش از ۶٠ سال از حرکت و جنبش ملت فلسطین در مقابل اسرائیل و حامیان قدرتمند او می گذرد. در این مدت شاهد حماسه هایی از نیروهای مقاومت فلسطین بوده ایم و اخبار مربوط به این جنبش در صدر همه خبرها و تحولات منطقه ای قرار گرفته. اما از جمله عواملی که سبب پایداری و گسترش این مقاومت شده، حضور زنان فلسطینی و نقش پر رنگ آنها در تداوم این قیام است. تأمل در دستاوردها و عملکرد های زن فلسطینی در طول دوره ی مقاومت نشان دهنده ی آن است که وی همواره به منزله ی دیوار مستحکمی در حفظ آرامش و انسجام خانواده و تحمل مصائب و حضور مستقیم در عرصه دفاع، حرکت انتفاضه را از آفاتی همچون یأس و نا امیدی محافظت کرده و روحی تازه در آن دمیده تا علی رغم روش های خشونت آمیز اسرائیل، از ترور و کشتار گرفته تا تبعید و ویران کردن خانه ها، راه سخت و دشوار مبارزه را هموار سازد.
این زنان با متمرکز کردن شورش ها و حملات، با توزیع نشریه های سیاسی و شعار نویسی بر روی دیوار ها با تشکیل انواع اتحادیه ها، کمیته ها و برگزاری تحصن ها و کنفرانس ها، عقایدشان را با صراحت ابراز می کردند و این کارها را گاه به صورت مخفی و گاه به صورت علنی انجام می دادند. حتی در عملیات های استشهادی در بیت المقدس حضور خودشان را در مبارزات ملی آزادی خواهی نشان می دادند. همین مشارکت سیاسی-اجتماعی فعالانه زنان فلسطینی موجب تمایز نقش زن فلسطینی از نقش همتایان عرب غیر فلسطینی وی گردیده است و این طبیعتاً به دلیل تفاوت در مسائلی است که با آن روبرو بودند. در حالی که خواسته های زنان عرب خصوصاً در هزاره جدید، پیرامون مسئله آزادی در امور مختلف و داشتن حقوقی مساوی با مردان و بسیاری از مسائل دیگر محوریت می یابد، اما محور نگرانی های زن فلسطینی مسأله ملی و آزادی خواهی است و همین مسأله روی اندیشه سیاسی زن فلسطینی اثر گذاشته؛ به گونه ای که اولویت اول در تربیت فرزندانش، آموختن عشق به وطن، چیرگی بر تنگدستی و دشواری های زندگی در خیمه ها و اردوگاه ها بوده است.
بنابراین حضور پر رنگ زنان در نهضت مردم فلسطین در متحد کردن تلاش ها و همسو کردن فعالیت های گوناگون برای پرهیز از اختلافات سیاسی میان سازمان های بزرگ و رجحان کیفیت بر کمیت هنگام ایجاد نهاد ها و تشکل های مختلف بسیار اثر بخش بوده و هست. در واقع می توان گفت که رخداد ها و وقایع در ابعاد گوناگون در فلسطین، عرصه وسیعی از مشارکت سیاسی زنان را در بر گرفته که با توجه به محدودیت های غالب بر محیط فعالیت های سیاسی زنان، بسیاری از کنش های سیاسی مؤثر و تعیین کننده در انتفاضه فلسطین و جنبش های آزادی خواهانه آن را به خود متعلق ساخته است.
ان شاءالله و به حول و قوه الهی به زودی شاهد پیروزی مردم فلسطین بر اسرائیل غاضب باشیم، همانطور که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند بر ریشه کن شدن این غده ی سرطانی به دست نیروی های مقاومت و این رژیم منحوس به علت بی بنیان و بی اساس بودن و ماهیت پوشالی قطعاً ۲۵ سال آینده را نخواهد دید، البته در فرمایشان معظم له میتوانیم در یک فرایند تحلیلی-مضمونی به این عبارت کلیدی برسیم که تحقق اضمحلال و ریشه کن شدن این رژیم در کنار سنت الهی بودن، منوط به حضور اراده جمعی مسلمین در اقصیٰ نقاط جهان است که تمامی این پروسه در بستر فرمایشات قرآن کریم بر آیه(ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم) می باشد.
انتهای پیام / *

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
زنان فلسطینی، اندیشه سیاسی زنان فلسطینی، نقش محوری زنان فلسطینی در مقاومت،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
باشگاه نویسندگان
V
آرشیو