۳ راه حل برای اینکه ترس از تصمیم گیری از بین برود

همه انسان‌ها در طول روز بار‌ها برای زندگی شان تصمیم گیری می‌کنند، امام گاهی تصمیم گرفتن بسته به نوع اهمیتی که دارد ترسناک می‌شود.
۳ راه حل برای اینکه ترس از تصمیم گیری از بین برود
1403/01/25 - 11:57
تاریخ و ساعت خبر:
192002
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - به مدت‌ها است تصمیم به تعویض و ارتقای ماشینم دارم؛ اما باید چند میلیون تومان پول روی قیمت ماشین فعلی بگذارم تا ماشینی که بهتر است خریداری کنم. نه می‌توانم این تصمیم را فراموش کنم و نه جرات دارم که به صورت قطعی تصمیم بگیرم. به سراغ راه‌حل دیگری می‌روم: "فعلا ضبط ماشین رو عوض می‌کنم. شاید بتوان با همین ضبط جدید تا مدتی همین ماشین را تحمل کرد"
فاطمه کوهپایه زاده، متخصص روانشناسی، و مدرس دانشگاه علوم پزشکی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، به تبیین مسئله تصمیم هراسی پرداخت و گفت: ما از فوبیا زیاد شنیده‌ایم. فوبیای حشرات، فوبیای تاریکی، فوبیای ارتفاع و...، اما شاید هیچ‌یک از آن ها، به اندازه ترس از تصمیم گیری بر زندگی ما سایه نینداخته باشد.
تاثیر مخرب این ترس بر زندگی شخصی چیست؟
۱) فوبیای تصمیم گیری، باعث می‌شود ما جرات انتخاب یک گزینه را از میان گزینه‌های موجود نداشته باشیم. این در حالی است که در بسیاری از موارد، گزینه درست را می‌توانیم به سادگی از میان گزینه‌های پیش رو تشخیص دهیم.
۲) فرار از تصمیم‌های بزرگ به تصمیم‌های کوچک، یکی از هنر‌های ما برای پنهان کردن ترس از تصمیم گیری است!
یادمان باشد با تقسیم یک گاو به دو قسمت، دو گوساله نخواهیم داشت! بلکه یک گاو مرده خواهیم داشت، ما با خرد کردن یک تصمیم به تصمیم‌های کوچک‌تر، عملا اصل آن تصمیم را کنار گذاشته و سرگرم انتخاب‌های دیگری شده‌ایم.
۳) تعویق تصمیمات استراتژیک؛ فعلا اولویت من نیست: می‌دانیم که دیر یا زود باید راجع به ماندن یا رفتن از این سازمان تصمیم بگیریم؛ اما به‌دلیل ترس از گرفتن این تصمیم، می‌گوییم: «فعلا مشغول درس خواندن هستم. بگذار فوق لیسانسم را بگیرم. بعدا به این مساله فکر می‌کنم. الان اولویت من تغییر محل کار نیست. اولویت دانشگاه است.»
کوهپایه زاده به اشتباهی که در تصمیم گیری‌ها انجام می‌شود اشاره کرد و افزود: ما عموما فراموش می‌کنیم که تصمیم نگرفتن، خود یک تصمیم است. کسی که تصمیم می‌گیرد فردا در مورد استعفا فکر کند، تصمیم گرفته است که امروز استعفا ندهد. دلیل اینکه بسیاری از ما مشورت می‌گیریم، لزوما ندانستن پاسخ نیست، بلکه ترسیدن از پذیرش پاسخی است که در ذهن داریم.
تجویز پیشنهادی
۱) برای تصمیمات خود ضرب الاجل زمانی تعریف کنید و زمانی که تصمیمات را در ضرب الاجل تعیین شده می‌گیرید، خودتان را تحسین کنید.
۲) مهارت‌های مهم خودآگاهی و حل مسئله را در خود تقویت کنید.
۳) اگر این گونه ترس‌ها در شما به قدری زیاد است که عملکرد زندگیتان را مختل کرده و مرتبا دچار نشخوار فکری برای تصمیم گیری هستید، حتما از یک درمانگر کمک بگیرید.
باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
روانشناسی ، تصمیم گیری ، مهارت اجتماعی ، حل مشکلات
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
سبک زندگی
V
آرشیو