منزلت زن مسلمان در بازخوانی سیره پیامبر اسلام (ص)

پیامبر اکرم (ص) برابری و مساوات حقوق زن و مرد را سرلوحه ی رسالتش قرار داد و جامعه ای بنا کرد که زنان در کنار خانه داری و تربیت فرزند، آزادانه به فعالیت بپردازند. امروز بانوان ما با تاسی از مادر امت حضرت خدیجه و حضرت زهرا (س) و زینب کبری (س) به مدارج بزرگ علمی، معنوی، سیاسی می رسند و با بهره مندی از عواطف سرشار و مهر مادری، انسان های وارسته و شایسته را تربیت می کنند.
منزلت زن مسلمان در بازخوانی سیره پیامبر اسلام (ص)
1402/07/12 - 10:14
تاریخ و ساعت خبر:
174554
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - استان تهران: در بسیاری از ادیان و فرق الهی و غیر الهی به برخی از احکام و دستورالعمل هایی برخورد می کنیم که در جای خود حائز اهمیت است از جمله این ادیان دین مبین اسلام می باشد. دینی که در آن از کوچکترین مسائل تا بزرگترین و با اهمیت ترین مسائل بحث و بیان شده است.
مادامی‌که انسان الگو و رهنمایی برای فعالیت ها، رفتار و اخلاق خود نداشته باشد، ناگزیر به گزینش برخی از انتخاب ها می شود که بعضا ممکن است این انتخاب درست و از جنبه های نیکو به آن نگریسته نشده باشد اما با بودن و انتخاب نمودن یک الگو ؛ حیات انسانی بسیاری از خطرها و اشتباهات به انسان نمایان می شود .
از میان الگوهای مطرح شده در دین مبین اسلام به رهبر و پیشوای مسلمانان حضرت رسول اکرم "صلی الله علیه وآله و سلم"برمی‌خوریم که برابری و مساوات حقوق زن و مرد را سرلوحه ی رسالتش قرار داد و جامعه ای بنا کرد که زنان در کنار خانه داری و تربیت فرزند، آزادانه به فعالیت های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی یا نظامی بپردازند.
با بررسی اجمالی اعراب قبل از بعثت پیامبر و بعد از آن نکات بارزی نمایان می شود. با بعثت پیامبر اکرم (ص) فصل نوین و برگ زرینی در تاریخ برای زنان ستمدیده باز شد؛ فصلی که زن و مرد به‌طور یکسان حق صعود به قله کمال معنوی و مادی را پیدا کردند درحالی‌که در عصر جاهلیت به زن همچون برده و کنیزی نگریسته می شد و دیده‌ی حقارت زمانی کامل می گشت که زنان فرزند دختر به دنیا می آوردند و تنها پسر بود که جایگاه و ارج داشت.
با ولادت کوثر خلقت، پیامبر به مردم نشان داد که دختران در نزد پرودگار جایگاه بسی ارزشمند دارند زنانی که دنیا به حضور و وجود آنان نیازمند است و انسان ساز هستند .
پیامبر اکرم (ص) خود را فرزند زنان معرفی کرده و فرمود: « من فرزند عاتکه‌ها هستم؛ من فرزند فاطمه ها هستم» منظور حضرت آن است که در سلسله مادران من اشخاصی با نام عاتکه و فاطمه یافت می شوند. نام بردن از زنان، در مقام معرفی برترین شخصیت جهان، گویای جایگاه زن در نگاه اسلام است.
با مطالعه تاریخ در مورد مسائل ازدواج بانوان در می یابیم که بدون نظر و خواست دختر صورت می یافته است در حالی‌که در دین اسلام نظر دهنده اصلی دختر است و اگر راضی نباشد ازدواجی صورت نمی پذیرد.
در میان نقش های ویژه زنانه بر هیچ یک به اندازه همسری تأکید نشده است. ایفای صحیح این نقش، پس از ازدواج، هم لازم است و هم به مثابه جهاد در راه خداوند مهم و ارزشمند. در این رابطه پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار همسر داری نیکو و صبر بر مشکلات آن را جهاد زنان و معادل بذل مال و جان در جهاد مردان دانسته ، همسر شایسته را بهترین دستاوردهای مرد مسلمان خوانده‌اند. کلمات پیامبر اکرم (ص) نشانگر اهمیت موضوع است: «جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است.»
از مهمترین نقش‌هایی که زن در دوره نبوی ایفا کرد، جهاد به همراه رسول خدا(ص) بود، در حالی که جهاد بر آنان مانند مردان واجب نبود اما اجازه حضور در جنگ ها وجود داشت، مگر اینکه جنگ دفاعی باشد که در این صورت جهاد بر او واجب می شود.
در آن زمان نقش زن در جهاد محدود به رسیدگی به بیماران و مجروحان و آب‌دهی به مجاهدان تشنه و مانند آن بود. و لکن همانند مرد، اگر لازم می شد به جنگ واقعی نیز می پرداخت که نمونه های آن فراوان است.
با تفقه و مطالعه در سیره ی نبی مکرم اسلام شاهد تربیت زنان برجسته ای همچون حضرت خدیجه"سلام ا...علیها" و حضرت زهرا "سلام الله علیها" می شویم این بانوان نه تنها برای زنان عصر خود بلکه برای تمام بانوان در همه اعصار الگو قرار گرفتند .
امروز بانوان ما با تاسی از مادر امت حضرت خدیجه و حضرت زهرا و زینب به مدارج بزرگ علمی ، معنوی، سیاسی و... می رسند و با بهره مندی از عواطف سرشار و مهر مادری، انسان های وارسته و شایسته را تربیت می کنند.
زنان مسلمانی که در هر جایگاهی قرار می گیرند به درستی رسالت و وظیفه خود را انجام می دهند.
نویسنده: زینب افشار
انتهای پیام / *

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
منزلت زن در سیره پیامبر، شان و جایگاه زن در سیره نبوی،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
باشگاه نویسندگان
V
آرشیو