اهمیت خواب کافی برای ارتقای سلامت جسمی و روانی

یک روانپزشک با تاکید بر اینکه خواب کافی ‌و منظم، نقش حیاتی در سلامت جسمی و روانی انسان ایفا می‌کند، گفت: در فرآیند خواب، بدن انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را حفظ می‌کند و مغز، خود را از اطلاعات غیرضروری پاک‌سازی و آماده شروع مجدد می‌شود.
اهمیت خواب کافی برای ارتقای سلامت جسمی و روانی
1404/04/11 - 14:11
تاریخ و ساعت خبر:
268418
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - دکتر نجمه عباسی - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، به مزایای خواب کافی و نشانه‌های کم‌خوابی اشاره و عنوان کرد: خواب کافی دستاوردهای جسمانی و روانی متعددی ازجمله بازسازی سلولی و تقویت سیستم ایمنی، بهبود خلق‌وخو، تمرکز و انرژی روزانه دارد.
معاون آموزش بالینی دانشکده پزشکی بجنورد اضافه کرد: از نشانه‌های کم‌خوابی می‌توان به احساس کسالت مداوم، نیاز به استفاده از زنگ بیدارباش، خواب‌آلودگی در محل کار یا کلاس درس، وابستگی به کافئین و چرت زدن‌های مکرر اشاره کرد. یکی از پیامدهای مهم خواب ناکافی، افزایش اضطراب نیز هست که خود باعث بدتر شدن کیفیت خواب می‌شود. در مقابل، خواب بیش از اندازه نیز مطلوب نیست و می‌تواند منجر به احساس سستی و کاهش کیفیت زندگی روزمره شود.
میزان خواب مورد نیاز بر اساس سن و شرایط فردی
عباسی در پاسخ به این سوال که چه میزان خواب برای هر فرد نیاز است، گفت: مقدار خواب مورد نیاز افراد با یکدیگر متفاوت است و عمدتاً به سن، شرایط جسمی، میزان فعالیت روزانه و سبک زندگی بستگی دارد. به طور معمول، نوزادان به حدود ۱۶ تا ۱۷ ساعت، کودکان پنج ساله به ۱۱ ساعت، نوجوانان به ۸ تا ۹ ساعت و بزرگسالان به حدودا ۸ ساعت خواب نیاز دارند . بنابراین، هیچ عدد واحد و ثابتی برای همه وجود ندارد و هر فرد باید بر اساس نیاز خود، برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشد.
راهنمای عملی برای بهبود کیفیت خواب
بنابر اعلام وزارت بهداشت، این عضو هیات علمی دانشگاه برای دستیابی به یک خواب شبانه مطلوب، رعایت چند نکته ساده اما کاربردی را توصیه کرد و گفت: رعایت زمان خواب و بیداری منظم، مطالعه کوتاه، استحمام یا گوش دادن به موسیقی ملایم پیش از خواب، خودداری از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و سیگار از عصر به بعد، پرهیز از نور آبی دستگاه‌های الکترونیکی ( موبایل، تبلت و تلویزیون) یک ساعت قبل از خواب، استفاده از یک تشک مناسب و ایجاد محیطی آرام، تاریک و بدون سروصدا برای خواب، اجتناب از پرخوری یا گرسنگی پیش از خواب و کاهش مصرف مایعات در ساعات پایانی شب، پرهیز از خواب روزانه (چرت)، به ویژه برای افرادی که شب‌ها در به‌ خواب رفتن مشکل دارند، توصیه می‌شود.
وی عنوان کرد: با رعایت این اصول، می‌توان کیفیت خواب و سطح انرژی روزانه را به میزان قابل توجهی بهبود بخشید و زمینه رشد جسمی و روانی مناسب‌تری فراهم کرد.
ایسنا
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
سلامت،خواب،بی‌خوابی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو