مدرس دانشگاه در گفتگو با «زنان نیوز»:
کتاب از سبد فرهنگی خانوار حذف شد/ تلفن همراه حافظه انسانها را تحت تأثیر قرار داد
مدرس دانشگاه گفت: والدین در کتابخوان شدن، فرزندان نقش بیبدیلی دارند که در این بین نقش مادران چشم گیر است.
1402/08/27 - 08:44
تاریخ و ساعت خبر:
176415
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از البرز؛ زهرا عسگری، مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار «زنان نیوز» گفت: والدین در کتابخوان شدن، فرزندان نقش بیبدیلی دارند که در این بین نقش مادران چشم گیر است.
وی ادامه داد: ساعات مطالعه در کشور نگرانکننده است و استفاده از گوشی تلفن همراه نیز این مهم را تشدید کرده زیرا زیست مجازی طولانی شده و افراد با دنیای کتاب بیگانه شدهاند.
عسگری افزود: تلفن همراه حافظه افراد را تحت تأثیر قرار داد، در گذشته شماره تلفن سایر اعضای خانواده را در حافظه حفظ میکردید، اما امروز شماره تلفن عزیزترین افراد زندگیتان را حفظ نیستید و وابسته به این ابزار شدهاید.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: ۴۵ دقیقه ساعت استاندارد تماشای تلویزیون برای کودکان است اما والدین برای ساکت کردن فرزند خود ساعتها او را به تماشای تلویزیون تشویق میکنند.
وی گفت: متأسفانه با پیشرفت تکنولوژی و رسانههای الکترونیکی، کتاب از سبد فرهنگی خانوار حذف شد و دلیل آن گرانی هزینه فرهنگی نیست.
عسگری ادامه داد: اگر پدر و مادر، خود اهل مطالعه باشند، ناخودآگاه فرزندان از آنها یاد میگیرند و فرهنگ مطالعه کتاب در خانواده نهادینه میشود و سپس به اجتماع منتقل میشود.
این مدرس دانشگاه افزود: امروز مطالعه کتاب در خانواده به خواندن کتب درسی خلاصه میشود و مطالعه کتاب خارج از درس در ذهن افراد نیز متصور نیست.
وی تأکید کرد: خانوادهها باید ساعاتی از روز را به کار گروهی خانوادگی اختصاص دهند و مطالعه کتاب یکی از این کارهاست و سپس به تبادل و بحث در خصوص کتاب بپردازند تا حافظه سایر افراد خانواده تقویت شود زیرا کتاب حافظه بلندمدت و تلفن همراه حافظه کوتاه مدت را تقویت میکند و این مهم باعث میشود که مطلبی را که چندساعت پیش در تلفن همراه خواندید، به یاد نیاورید.
عسگری در خاتمه خاطرنشان کرد: دنیای آنلاین به شدت ذهن انسان را تحت تأثیر قرار داده و افراد بیشتر از ابزار تا ذهن خود استفاده میکنند و این باعث شده که سن آلزایمر کاهش و تعداد نفرات مبتلا به این بیماری افزایش یابد.
انتهای خبر/*

بازگشت به ابتدای صفحه