روش تهیه لواشک خوشمزه با آفتاب، فر و پنکه

طرز تهیه لواشک گوجه سبز یکی از پرطرفدارترین روش‌های درست کردن لواشک میوه‌ای تابستانی است.
روش تهیه لواشک خوشمزه با آفتاب، فر و پنکه
1403/04/16 - 18:37
تاریخ و ساعت خبر:
194585
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - طرز تهیه لواشک گوجه سبز یکی از پرطرفدارترین روش‌های درست کردن لواشک میوه‌ای تابستانی است. اگر از علاقه‌مندان به تنقلات ترش و انواع لواشک باشید، قطعاً می‌دانید که لواشک آلوچه خانگی طعم فوق‌العاده لذیذ و خوشمزه‌ای دارد. اما طرز تهیه لواشک آلوچه خانگی چگونه است؟
طرز تهیه لواشک گوجه سبز یکی از پرطرفدارترین روش‌های درست کردن لواشک میوه‌ای تابستانی است. اگر از علاقه‌مندان به تنقلات ترش و انواع لواشک باشید، قطعاً می‌دانید که لواشک آلوچه خانگی طعم فوق‌العاده لذیذ و خوشمزه‌ای دارد. اما طرز تهیه لواشک آلوچه خانگی چگونه است؟ برای طرز تهیه لواشک گوجه سبز در فر باید دمای فر را روی چند درجه تنظیم کنیم؟ در این مقاله می‌توانید با آموزش درست کردن لواشک گوجه سبز به روش‌های مختلف در خانه به عنوان یک خوراکی خوشمزه با گوجه سبز آشنا شوید.
طرز تهیه لواشک گوجه سبز در آفتاب
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت لواشک گوجه سبز: ۳۰ دقیقه
کالری در هر ۱۰۰ گرم لواشک گوجه سبز: ۲۵۰ تا ۳۰۰ کالری
مواد لازم برای تهیه لواشک گوجه سبز در آفتاب
گوجه سبز: ۲ کیلوگرم
آب: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه لواشک گوجه سبز خانگی بدون فر
درست کردن لواشک گوجه سبز خانگی خیلی راحت‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنید. اگر تا به حال لواشک خانگی درست نکرده‌اید، باید بدانید که در طرز تهیه لواشک خانگی تنها باید میوه مورد نظرتان را به خوبی بپزید و بعد آن را از صافی رد کنید و داخل سینی پهن کنید تا خشک شود و تبدیل به لواشک شود.
در این میان رعایت کردن برخی فوت و فن‌ها و اصول کلی نیز می‌تواند به شما کمک کند تا لواشکی خوشمزه‌تر و باکیفیت‌تر تهیه نمایید. در ادامه می‌توانید با دستور پخت لواشک آلوچه یا گوجه سبز خانگی آشنا شوید.
مرحله اول؛ شستن گوجه سبزها
در اولین مرحله از دستور پخت لواشک گوجه سبز باید گوجه سبزها را به خوبی بشویید و شاخه‌های روی آن را جدا کنید تا برای درست کردن لواشک آماده شوند.
مرحله دوم؛ ریختن گوجه سبزها در قابلمه آب
بعد از شستن گوجه سبزها، در این مرحله از طرز تهیه لواشک گوجه سبز خانگی باید آن‌ها را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و قابلمه را از آب پر کنید. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که کاملاً سطح روی گوجه سبزها را بپوشاند.
مرحله سوم؛ قرار دادن قابلمه گوجه سبزها روی شعله گاز
بعد از این که همه گوجه سبزها را داخل قابلمه آب ریختید، در این مرحله از تهیه لواشک گوجه سبز ترش و ملس خانگی باید مقداری نمک به آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید. توجه داشته باشید که درب قابلمه را نباید روی آن بگذارید، زیرا این کار موجب سر رفتن آب و گوجه سبز می‌شود.
مرحله چهارم؛ پختن گوجه سبزها برای لواشک
در طول پخت لواشک گوجه سبز باید هر از چند گاهی گوجه سبزها را هم بزنید تا به خوبی له شوند. توجه داشته باشید که در طرز تهیه لواشک گوجه سبز نباید شعله گاز را زیاد کنید. زیرا این کار موجب ته گرفتن گوجه سبزها می‌شود. زمانی که گوجه سبزها کاملاً غلیظ شدند و خوب پختند، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله پنجم؛ رد کردن گوجه سبزها از صافی
در این مرحله از طرز تهیه لواشک گوجه سبز باید اجازه دهید که گوجه سبزهای پخته شده کاملاً خنک شوند. سپس یک صافی بزرگ روی یک قابلمه دیگر قرار دهید و مواد لواشک را داخل صافی بریزید. در این مرحله باید پوست و هسته گوجه سبز کاملاً جدا شود و تنها عصاره و گوشت گوجه سبز پخته شده از فیلتر رد شود.
برای این که گوجه سبز راحت‌تر از صافی عبور کنید، باید یک دستکش به دست کنید و گوجه سبزها را به آرامی روی صافی بکشید تا کاملاً از آن عبور کنند و در انتها فقط کمی تفاله و هسته گوجه سبز باقی بماند.
مرحله ششم؛ ریختن مواد لواشک گوجه سبز داخل سینی
بعد از فیلتر کردن گوجه سبزها در این مرحله از آموزش درست کردن لواشک گوجه سبز باید چند سینی بزرگ رویی یا استیل آماده کنید. کف سینی‌ها را با مقداری روغن چرب کنید و سپس مایه لواشک را کمی هم بزنید و داخل سینی بریزید. به یاد داشته باشید که ضخامت مایه لواشک گوجه سبز نباید بیشتر از ۸ میلی‌متر باشد.
مرحله هفتم؛ قرار دادن لواشک گوجه سبز زیر آفتاب
بعد از ریختن مایه لواشک داخل سینی باید سینی‌ها را در معرض آفتاب قرار دهید تا به خوبی خشک شوند.
مرحله هشتم؛ آماده شدن لواشک گوجه سبز
به طور معمول اگر ضخامت لواشک‌ها مناسب باشد و نور آفتاب به خوبی به آن بتابد، لواشک شما بعد از ۲ تا ۳ روز آماده می‌شود. بعد از خشک شدن کامل لواشک، می‌توانید لایه‌های آن را به راحتی از داخل سینی جدا کنید، رول کنید و در اندازه‌های دلخواه برش بزنید. برای نگهداری لواشک گوجه سبز مثل سایر انواع لواشک بهتر است آن را داخل کیسه فریزر قرار دهید و در یخچال یا فریزر بگذارید.
طرز تهیه لواشک گوجه سبز با پنکه
برای طرز تهیه لواشک گوجه سبز با پنکه می‌توانید مایه لواشک را به همان روشی که پیش‌تر گفته شد آماده کنید. سپس سینی لواشک‌ها را به جای این که زیر نور آفتاب بگذارید، در مقابل پنکه قرار دهید تا خشک شود. این روش برای افرادی که به هر دلیلی به آفتاب دسترسی ندارند و آپارتمان‌نشین‌ها، روش مناسبی است.
طرز تهیه لواشک گوجه سبز در فر
در طرز تهیه لواشک گوجه سبز در فر باید مایه لواشک را داخل سینی بریزید. فر را روی دمای ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. سپس سینی فر را برای ۲ تا ۳ ساعت در طبقه بالای فر قرار دهید. در صورتی که کناره‌های لواشک تیره شد و قسمت میانی آن هنوز نرم است، بهتر است لواشک را از فر خارج کنید و برای چند ساعت در فضای بیرون از فر قرار دهید و بعد دوباره در فر بگذارید تا قسمت میانی لواشک نیز کاملاً خشک شود.
طرز تهیه لواشک گوجه سبز با رب انار
اگر دوست دارید لواشک گوجه سبز شما ترش‌تر شود و رنگ تیره‌تری داشته باشد، می‌توانید بعد از آماده شدن مایه لواشک، مقداری رب انار خانگی به آن اضافه کنید و مواد را خوب ترکیب نمایید. سپس می‌توانید لواشک‌ها را داخل سینی بریزید و به ترتیبی که در بالا گفته شد آماده کنید.
طرز تهیه لواشک آلوچه خشک
طرز تهیه لواشک آلوچه خشک نیز درست همانند گوجه سبز تازه است. برای این کار باید آلوچه خشک‌ها را در آب بجوشانید و زمانی که کاملاً نرم و پخته شد از صافی رد کنید. سپس می‌توانید مایه لواشک را داخل سینی بریزید و زیر نور آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.









فوت و فن‌های طرز تهیه لواشک گوجه سبز یا آلوچه
در طرز تهیه لواشک گوجه سبز می‌توانید به جای نمک از مقداری شکر استفاده کنید تا طعم لواشک شما کمی ملس و شیرین شود.
برای تهیه لواشک آلوچه خانگی نباید ضخامت مایه لواشک شما زیاد باشد. زیاد بودن ضخامت لواشک موجب می‌شود تا لواشک به راحتی خشک نشود و کپک بزند.
برای تهیه لواشک آلوچه خانگی در آفتاب باید سینی لواشک را در مکانی دور از رطوبت قرار دهید تا لواشک به خوبی خشک شود.
در صورتی که دوست دارید دور لواشک شما پلاستیک داشته باشد، می‌توانید یک پلاستیک روی سینی بگذارید و بعد مایه لواشک را روی پلاستیک داخل سینی بریزید.
در صورت تمایل می‌توانید مقداری سرکه به مایه لواشک گوجه سبز اضافه کنید تا طعم لواشک شما ترش‌تر شود.
اگر مایه لواشک شما کامل له نشده، می‌توانید آن را داخل مخلوط‌کن بریزید و خوب له کنید و بعد لواشک درست کنید.
در طرز تهیه لواشک گوجه سبز در فر به هیچ عنوان حرارت فر را زیاد نکنید، این کار موجب سوختن لواشک می‌شود.
معمولا سرو گوجه سبز با نعنا و گلپر یا دلال (نمک سبز)، ترشی گوجه سبز و کمپوت گوجه سبز مرسوم است اما ما به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما لواشک گوجه سبز را هم امتحان کنید.
درست کردن لواشک گوجه سبز در آفتاب معمولاً حدود ۳ روز طول می‌کشد.
هر چقدر ضخامت لواشک گوجه سبز شما بیشتر باشد، به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد.
در صورت تمایل برای خوش طعم شدن لواشک گوجه سبز می‌توانید مقداری زرشک به مایه لواشک اضافه کنید.
در طرز تهیه لواشک گوجه سبز مدام مایه لواشک را هم بزنید و مراقب باشید تا ته نگیرد.
در طرز تهیه لواشک گوجه سبز باید غلظت مایه لواشک درست مثل ماست همزده غلیظ باشد.
توجه داشته باشید که اگر ضخامت لواشک شما زیاد باشد و به خوبی در سراسر ظرف پهن نشود، ممکن است کپک بزند.
اگر برای تهیه لواشک گوجه سبز به آفتاب دسترسی ندارید، بهتر است لواشک را در فر درست کنید یا جلوی پنکه قرار دهید تا خراب نشود.
برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار و دسترسی حشرات به لواشک می‌توانید یک لایه پارچه نازک روی آن قرار دهید.
برای خوش‌طعم شدن مزه لواشک گوجه سبز خانگی می‌توانید آن را در ترکیب با میوه‌های دیگر نیز درست کنید.
اضافه کردن گلپر به لواشک گوجه سبز عطر بی‌نظیری به لواشک می‌بخشد و طبع آن را متعادل می‌کند. در صورت تمایل می‌توانید مقداری پودر گلپر به مایه لواشک استفاده کنید.
سوالات متداول
طرز تهیه لواشک فوری گوجه سبز چگونه است؟

در طرز تهیه لواشک فوری گوجه سبز باید به جای قرار دادن سینی لواشک زیر نور آفتاب، برای ۲ تا ۳ ساعت سینی را در فر قرار دهید تا آماده شود.
چگونه لواشک گوجه سبز درست کنیم؟
در طرز تهیه لواشک آلوچه خانگی باید ابتدا آلوچه‌ها را در مقداری آب بپزید و بعد از صافی رد کنید. سپس مایه لواشک را داخل سینی می‌ریزد و زیر نور آفتاب قرار می‌دهید تا خشک شود.
ایرنا
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
حشرات، شعله، شکر، گوشت، جلوگیری ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آشپزی و تغذیه
V
آرشیو