هشدار محققان:

مراقب باشید به کرونای بلندمدت مبتلا نشوید

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که برخی از افراد ممکن است به این خاطر علائم طولانی کووید را داشته باشند که ویروس کرونا هنوز در بدن آنها فعال است.
مراقب باشید به کرونای بلندمدت مبتلا نشوید
1403/07/23 - 14:28
تاریخ و ساعت خبر:
199119
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند افرادی که علائم گسترده کووید طولانی دارند دو برابر بیشتر با احتمال وجود پروتئین SARS-CoV-۲ در خون خود که نشان دهنده عفونت مداوم است مواجه هستند.
محققان گزارش دادند که در مجموع، بیش از ۴ نفر از هر ۱۰ بیمار با علائم متعدد کووید طولانی مدت دارای چنین شواهدی از عفونت مداوم هستند.
«زوئی سوانک»، محقق ارشد و پژوهشگر فوق دکتری در بیمارستان زنان و بریگهام در بوستون، گفت: «این یافته می‌تواند راه را برای درمان مؤثر کووید طولانی در برخی افراد هموار کند.»
سوانک در بیانیه خبری بیمارستان گفت: «اگر بتوانیم زیرمجموعه‌ای از افرادی را شناسایی کنیم که به دلیل وجود ویروس در بدن، علائم ویروسی مداوم دارند، ممکن است بتوانیم آنها را با داروهای ضد ویروسی درمان کنیم تا علائم آنها را کاهش دهیم.»
برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۵۰۰ نمونه خون جمع آوری شده از حدود ۷۰۰ بیمار کرونایی را تجزیه و تحلیل کردند.
محققان دریافتند بیمارانی که علائم طولانی مدت کووید را گزارش کردند که بر قلب، ریه‌ها، مغز و ماهیچه‌های آنها تأثیر می‌گذارد، دو برابر بیشتر احتمال دارد که ماه‌ها پس از عفونت اولیه هنوز پروتئین‌های ویروس کرونا در خونشان در گردش باشد.
به گفته محققان، حدود ۴۳ درصد از افراد مبتلا به علائم طولانی کووید که حداقل سه سیستم اصلی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند، از لحاظ وجود این پروتئین‌های ویروسی مثبت بودند، در حالی که تنها ۲۱ درصد از افراد بدون علائم طولانی کووید دارای این پروتئین‌ها بودند.
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که بیش از نیمی از بیماران مبتلا به کووید طولانی مدت عفونت مداوم ندارند.
«دیوید والت»، یکی از محققان تیم مطالعه، گفت: «این یافته نشان می‌دهد که احتمالاً بیش از یک علت عامل بروز کووید طولانی است. برای مثال، یکی دیگر از دلایل احتمالی علائم طولانی کووید می‌تواند این باشد که ویروس به سیستم ایمنی آسیب می‌رساند و باعث می‌شود که پس از پاکسازی ویروس، اختلال عملکرد سیستم ایمنی ادامه یابد.»
به گفته محققان، این تصور که ویروس می‌تواند در بدن باقی بماند و همچنان علائم ایجاد کند، منحصر به کووید نیست.
سوانک با اشاره به ویروس‌های ابولا و زیکا به عنوان نمونه گفت: «ویروس های دیگر نیز با سندرم‌های پس از بیماری مرتبط هستند.»
محققان اکنون در حال انجام مطالعات بعدی برای درک بهتر اینکه آیا عفونت مداوم باعث علائم طولانی کووید در برخی افراد می‌شود یا خیر، هستند.
مهر
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
عفونت، ویروس کرونا، کووید ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو