استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی:

کودکان بزرگ ترین قربانیان جنگ نابرابر نظامی

مصاحبه با دکتر مرتضی امیری نژاد استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی استان قزوین درخصوص شرایط حاکم بر منطقه و اوضاع غزه
کودکان بزرگ ترین قربانیان جنگ نابرابر نظامی
1403/07/29 - 11:06
تاریخ و ساعت خبر:
199316
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - آقای دکتر امیری نژاد کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با زنان نیوز از قزوین، در مورد شرایط حاکم بر منطقه و اوضاع غزه بیان کرد: شرایط حاکم بر منطقه، اگر نگوییم «بی‌سابقه»، «کم سابقه» است. رویارویی ایران با آمریکا و رژیم صهیونیستی «علنی‌ تر» شده و رفته رفته طرفین «تعارفات دیپلماتیک» و «جنگ‌های غیرمستقیم و پنهانی» را کنار گذاشته و در حال ورود به نوعِ دیگری از تقابل با یکدیگرند.

امیری نژاد در خصوص کودکان که به عنوان یکی از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در جنگ هستند اظهار کرد: بدون شک یکی از قربانیان اصلی جنگ ها، کودکان هستند و جنگ ها در کنار همه تلخی ها و خسارت ها، بر سلامت روانی و جسمی کودکان درگیر جنگ نیز تأثیر زیادی می گذارد. وجود ادوات و جنگ افزارهای جنگی در مناطق شهری،صداهای انفجار، تیراندازی و تصاویر خشونت می‌توانند منجر به اضطراب و ترس شدید در کودکان شوند. این اضطراب ممکن است به مشکلاتی مانند ترس از خواب، ترس از انفرادی‌ها، یا ترس از جدایی از خانواده منجر شود. جنگ همچنین ممکن است باعث افسردگی عمیق در کودکان شود. این افسردگی می‌تواند به مدت طولانی باقی بماند و به تدریج توانایی کودک را برای مشارکت در زندگی روزمره و تحصیل را کاهش دهد.
وی افزود: یکی از خسارت جنگ ها ، اماکن آموزشی و مدارس هستند. جنگ ممکن است منجر به از دست دادن امکانات تحصیلی شود. مدارس ممکن است تعطیل شوند یا در معرض خطر قرار بگیرند، که به توقف تحصیل کودکان منجر می‌شود. این ممکن است به تأخیر در توسعه تحصیلی و آینده شغلی کودکان منجر شود.
امیری تصریح کرد: بی شک بیشترین آثار مخرب جنگ بر جسم کودکان در سوء تغذیه دیده می شود. یکی از اثرات اصلی جنگ بر کودکان، کمبود غذایی و تغذیه نامناسب است. مناطق درگیر جنگ به عنوان مناطق محرومی شناخته می‌شوند و دسترسی به منابع غذایی مناسب محدود می‌شود. کمبود غذایی می‌تواند منجر به کاهش رشد، فرسودگی و مشکلات سلامتی جدی در کودکان شود.
وی گفت: کودکان در مناطق جنگی به عنوان یکی از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در معرض زخم‌های جنگی قرار دارند. زخم‌های این گونه می‌توانند شامل جراحی‌های پیچیده و زخم های عمقی باشند. علاوه بر آن، در مناطق جنگی، شرایط بهداشتی نامناسب و بی‌نظمی معمول هستند. این موارد باعث افزایش انتقال بیماری‌ها و عفونت‌ها می‌شود. کودکان در معرض خطرات عفونی و انتقال بیماری‌های مختلف قرار دارند که ممکن است منجر به بیماری‌های خطرناک واگیردار و ابتلا به عفونت‌های ریوی شوند.
امیری نژاد درخصوص توجه جامعه جهانی اظهار کرد: تأثیرات جنگ بر کودکان پدیده‌ای پیچیده و مؤثر است که نیازمند مسئولیت و توجه جامعه جهانی است. برای بهبود شرایط زندگی کودکان جنگ‌ زده، ما نیازمند توجه به نیازهای روانی و جسمانی آنها هستیم. با تأکید بر ارتقاء روانی و اجتماعی این گروه حساس، می‌توانیم به آینده روشن‌تری برای جهان خود بیاندیشیم نوار غزه در یکسال تحت حملات مداوم و مرگ‌بار رژیم صهیونیستی به گورستان کودکان تبدیل شده است.
وی در پایان اضافه کرد: براساس آمار‌ها حدود نیمی از بیش از ۴۱ هزار قربانی نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، کودکان هستند؛ کودکان غزه در معرض مخاطرات جدی مانند ابتلا به بیماری‌های همه‌گیر و عفونی، قحطی، سوءتغذیه و... قرار دارند. آن‌ها همچنین از جراحت‌های شدید و نداشتن دسترسی به درمان رنج می‌برند؛ از کمک‌های بشر دوستانه محروم هستند؛ در یک کلام، همه انواع نقض حقوق کودکان در درگیری‌های مسلحانه در حال حاضر در غزه در جریان است.
امیدواریم به زودی این رژیم کودک کش صهیونیسم از صفحه روزگار محو شود و همه کودکان در خوشی و شادی و با بازی، کودکی خود را سپری کنند.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
جنگ، کودکان، غزه، آسیب، جامعه جهانی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
گفتگو
V
آرشیو