در روز بهداشتیاران مدارس مطرح شد؛
سفیران آموزش بهداشت و تغذیه در مدارس
بهتر است به همه دانش آموزان توصیه شود که اقلام غذایی مورد نیاز را از هر شش گروه غذایی مصرف کنند و حتی در داخل خود گروههای غذایی نیز تنوع غذایی لازم را برقرار کنند.
1403/08/15 - 12:07
تاریخ و ساعت خبر:
209678
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت، 15 آبان روز ملی بهداشت یار مدارس نام گذاری شده است . از آنجا که تغذیه دانش اموزان در دوران تحصیل از مهم ترین دغدغه های والدین و مراقبین سلامت در مدارس می باشد، از این رو یکی از وظایف مهم بهداشت یاران در مدرسه آموزش و نظارت بر اجرای برنامه های تغذیه سالم در مدارس است و از بهداشت یاران انتظار می رود در راستای ارتقا سلامت دانش آموزان تاکید ویژه ای به مواردی که در ادامه به انها اشاره خواهد شد داشته باشند.
دریافت کالری از منابع غذایی سالم را بهداشت یاران عزیز به همه دانش آموزان توصیه کنند که حتما کالری دریافتی خود را در محدود نیاز بدن نگه دارند طوری که نه لاغرتر از حد طبیعی باشند و نه اضافه وزن داشته باشند. نداشتن وزن مطلوب که بیشتر متاثر از کل کالری دریافتی روزانه است میتواند در دانش آموزان اثرات جدی روی سلامتشان بگذارد.
بهتر است به همه دانش آموزان توصیه شود که اقلام غذایی مورد نیاز را از هر شش گروه غذایی مصرف کنند و حتی در داخل خود گروههای غذایی نیز تنوع غذایی لازم را برقرار کنند. لذا توصیه میشود بهداشت یاران عزیز موارد زیر را در مورد این گروههای غذایی و اینکه در داخل هر گروه غذایی کدام اقلام غذایی مناسب است را مطالعه کرده و به دانش آموزان و معلمان و والدین آموزش بدهند:گروه نان و غلاتتشویق دانش آموزان به استفاده از نان های حاوی سبوس (مثل نان جو و سنگک) و انواع غلات بو داده مثل برنجک، گندم برشته، ذرت بو داده و بیسکوییت های سبوس دار به جای کیک و شیرینی های خامه ای و بیسکویت های کرم دار.میوه و سبزیجاتتشویق به مصرف سبزی ها و میوه های تازه و مناسب هر فصل و جایگزین سازی میوه ها و ابمیوه های طبیعی که حاوی ویتامین c می باشند و سیستم ایمنی دانش آ موزان را تقویت می نمایند بجای نوشیدنی های صنعتی و انرژی زا که بدلیل دارا بودن میزان بالای قند ریسک خطر دیابت و افزایش وزن و پوسیدگی دندان را در دانش آموزان افزایش می دهند.گروه شیر و لبنیات تاکید به مصرف کافی لبنیات از جمله شیر، ماست ، دوغ و پنیر با توجه به اهمیت این گروه از مواد غذایی برای رشد قدی دانش آموزان و بر خورداری این گروه از ویتامین D که خود نقش مهمی در سلامت استخوان، عضلات و سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.
هم چنین بهداشت یاران لزوم استفاده ۱ تا ۲ واحد گوشت، مرغ، تخم مرغ و ماهی را برای دانشآموزان تشریح و از انها بخواهند که که بطور هفتگی از منابع گوشت در رژیم های غذایی خود بهره جویند و از مصرف سوسیس، کالباس و گوشت های فرآوری شده خود داری نمایند.از سایر وظایف بهداشت یاران توجه به مواد غذایی ارائه شده به دانش آموزان در بوفه مدارس می باشد، که کلیه موادغذایی که در بوفه مدارس در دسترس دانش آموزان قرار خواهد گرفت طبق اصول و پروتکل های مورد تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشد.
انتهای پیام/*
بازگشت به ابتدای صفحه