حسین (ع) سمبل احیای عدالت اسلام و مبارزه با ظلم در دنیا

دکترای علوم قرآن و حدیث با اشاره به اینکه اسلام اصلی دارد به نام مبارزه با ظلم و ستمگری و حسین علیه‌السلام سمبل احیای عدالت اسلام و مبارزه با ظلم در دنیا است.
حسین (ع) سمبل احیای عدالت اسلام و مبارزه با ظلم در دنیا
1403/11/14 - 17:30
تاریخ و ساعت خبر:
213405
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - دکتر سمیه فراهانی دکترای علوم و قران و حدیث و فرمانده مسجد محمدبن عبدالله تهران در گفت وگو با خبرنگار زنان نیوز به مناسبت میلاد امام حسین (ع) در تحلیل اهمیت شناخت سیره عملی و نظری امام حسین (ع) در عصر کنونی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در ظهور نقشی داشته باشیم، باید حسین بن علی را بشناسیم و به دیگران هم معرفی کنیم گفت: خداوند متعال اهل‌بیت علیهم‌السلام را برای اهل عالم، به‌ویژه پیروانشان، به‌عنوان الگو آفریده است. همه انسان‌ها باید در تمام شئونات زندگی خود اعم از فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و اخلاقی به ایشان اقتدا کنند.
وی در ادامه افزود : بیایید از زاویه‌ای دیگر که کمتر نوشته شده، مخصوصاً برای عوام، بررسی کنیم. امام حسین علیه‌السلام در خانه و خانواده و در تمام ساحت‌های زندگی خود به ظهور گذاشت آن چیزی که انسان‌ها باید باشند و آن‌گونه که باید زندگی کنند. خب، این چطور ممکن است که انسان بتواند تمام لحظات زندگی‌اش مشغول عبادت باشد و خالص؟ نه اینکه فقط زمانی که واجبات را انجام می‌دهد. این‌طور نیست که نماز بخواند و سایر کارها در واقع غیر از عبادت باشد.
این دکتر علوم قرآن و حدیث با تأکید براینکه زندگی حضرت امام حسین علیه السلام بر اساس توحید است؛ غیر از خدا را نمی‌بیند. نعمت‌های پروردگار را استفاده و بهره می‌برد، اما همه آن را خرج پروردگارش می‌کند، بیان کرد: ایشان در منزل، با همسر خود رفتاری که دارند کاملاً رعایت دستورات الهی است. نگاهشان به همسرشان همان امانتی است از جانب پروردگار. خب، اگر نگاه ما این‌طور شد و همسر خود را امانتی از جانب پروردگار دیدیم، مسلماً همه‌جانبه مراقبت می‌کنیم تا زمانی که آن را به صاحبش برگردانیم.
فراهانی در پاسخ به سوال خبرنگار زنان نیوز که صاحب همسر چه کسی است ؟ اظهارداشت: در زندگی خانوادگی حسین بن علی علیه‌السلام، احترام سخن گفتن، تکریم همسر، و احترام کامل وجود داشت. ما باید احترام کنیم، تکریم کنیم همسر خود را تمام و کمال. اگر ما نگاه خود را به آنچه اهل‌بیت علیهم‌السلام به ما نشان داده‌اند نزدیک کنیم، هر آن چیزی که در دنیا و عالم وجود دارد را امانت الهی ببینیم، این می‌شود همان نگاه توحیدی داشتن.
وی با اشاره نحوه برخورد با امانت الهی ارزشمندی مثل زن گفت: وقتی احترام می‌کنند همسر را، تکریم می‌کنند همسر را که روحی سرشار از عاطفه و آرامش و احساس است، این مورد کمک می‌کند به تحکیم خانواده، به آرامش خانواده و به تربیت فرزندان.نکته‌ای وجود دارد:حس زیبایی‌دوستی زنان هم هدایت می‌شود به سمت خدا، یعنی آراسته باش تا به چشم خدا بیایی. آراسته کن برای همسر که به چشم خدا بیایی. چقدر زیباست!
این دکترای علوم قرآن و حدیث افزود: در واقع یکی از خصلت‌های انسان، صفات انسان هم ظهور می‌کند که غیرت است. غیرت انسان برنمی‌تابد نگاه‌هایی غیر از نگاه الهی، نگاه ناپاک یا انگیزه‌های فاسد را. پس غیرت برای انسان یک مرتبه است؛ نسبت به ناموس خود، نسبت به علایق و اعتقادات، نسبت به وطن و تمام خیرات الهی. تمام نعمت‌های الهی که در بین ما هست، همه این‌ها را بتوانیم غیرت نشان دهیم. این نشان از ایمان است.
خب، امام حسین علیه‌السلام با این برخوردها یعنی نعمت رحمانیه پروردگار را نسبت به همه نشان می‌دهد و خود تماماً رحیم بودن خدا را در خانواده، در میدان نبرد با حق و باطل نشان می‌دهد. نحوه مبارزه با نفس، باطل، نحوه معاشرت و اخلاق گفتگو در بین خانواده، در منزل و همین‌طور در اجتماع، چه با مسلمانان و چه در مواجهه با غیرمسلمانان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
در این مورد می‌توانیم به نحوه الگو گرفتن از حضرت در جنگ غزه اشاره کنیم که مقاومت ایران در جنگ با اسرائیل چه چیزهایی را رعایت می‌کردند. نشان دادند که در جنگ هم باید اصول اخلاقی رعایت شود. آن‌ها از اهل‌بیت علیهم‌السلام الگو گرفتند و اسلام ناب را در این زمان به عالمیان نمایان کردند و به نمایش گذاشتند که ما هر برخوردی با اسیران نمی‌توانیم داشته باشیم.
فراهانی در خصوص نحوه الگوبرداری از سبک زندگی امام حسین علیه السلام با اشاره به اینکه باید در تمام شئونات زندگی خود، خدا را در نظر بگیریم گفت : مثلاً وقتی دانستیم همسر ما نعمتی از جانب پروردگار است و امانت اوست، با یک امانت چگونه برخورد می‌کنیم تا به صاحبش برسانیم؟در بیرون از منزل، از نعمت‌هایی پروردگار که نعمت رحمانیه است، چطور رعایت حق را داشته باشیم تا به مرتبه رحیمه که خلوص است برسیم؟مثال: اگر در محل کار خدمتی انجام می‌دهم، این نعمت رحمانیه و امانتی از جانب پروردگار است. اگر آن را در مسیر حق استفاده کردم و به نعمت رحیمیه رساندم، یعنی الگو گرفتم از حسین بن علی علیه‌السلام که می‌شود تقوا پیشه کردن.
وی در پاسخ به این سوال که چرا امام حسین علیه‌السلام خانواده خود را به کربلا بردند؟ گفت:وقتی نگاه انسان توحیدی شد و خدا را در تمام شئونات زندگی مشاهده نمود و فقط برای پروردگار جلب توجه کرد، در مبارزه با نفس پیروز بود. به جایی می‌رسد که می‌داند در بیرون هم مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی همان عهدی است که با خداوند بسته و پایبند آن می‌ماند.حسین بن علی علیه‌السلام در میدان نبرد با باطل، کوچک و بزرگ، زن و مرد، پیر و جوان، امام و رعیت باید در یک صف باشند.
وی با بیان اینکه برای روشن‌تر شدن مطلب، نگاه به سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام داشته باشیم، گفت: وقتی امانت‌دار الهی شدیم، زن و فرزند و تمام نعمات را امانت الهی دیدیم، فقط نگهداری و برگرداندن این نعمات به صاحبش مورد توجه ما باشد. پس همه مواردی که عرض شد برای خداست و در راه خدا خرج می‌شود. مال و اموال، وقت و زمان ما، جان زن و فرزند و نزدیکان، برای خود خدا و در راه خودش.
وی افزود :مردم ایران و شهدا با الگوگیری از حضرت، همین انقلاب اسلامی در ایران را رقم زدند. در جنگ با اسرائیل هم مردم غزه این الگو را در پیش گرفتند. زن و مرد، پیر و جوان به میدان آمدند.مردم ما هم بی‌تفاوت نماندند. مردان ما در حضور و کمک‌های همه‌جانبه و زنان ما با جهاد مالی خود، به زیبایی اعلام کردند که الگو از سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام دارند.
این دکترای علوم قران و حدیث با اشاره به اربعین حسینی گفت : در اربعین هم الگوبرداری از حرکت امام حسین علیه‌السلام شد. زن و مرد، بچه و پیر، خانواده، تمام مال و وقت و جان خود را به میدان آوردند برای شیعیان و زائران حسین بن علی علیه‌السلام.
فراهانی با اشاره به اینکه اسلام اصلی دارد به نام مبارزه با ظلم و ستمگری و حسین علیه‌السلام سمبل احیای عدالت اسلام و مبارزه با ظلم در دنیا است، گفت: زمانی که عزاداری می‌کنیم، یعنی ما عدالت حسین را می‌خواهیم. یعنی ما منصوب به حسین هستیم، چون او منصوب به خداست.وقتی حسین علیه‌السلام هر آنچه داشت فدا کرد، از اسلام جدا نیست؛ خود اسلام است، دین خالص است.

انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
امام حسین ُ، سبک زندگی حسینی ، ظلم ستیزی ، عدالت جویی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
دین و اندیشه
V
آرشیو