معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل:
رعایت اصول علمی در مصرف داروها، ضامن حفظ سلامتی است
حمیدیان گفت:بیمارانی که دارای شرایط خاص پزشکی هستند، باید پیش از آغاز ماه رمضان با پزشک خود مشورت کرده و در صورت لزوم، برنامه درمانی خود را متناسب با روزهداری تنظیم کنند.
1403/12/15 - 13:43
تاریخ و ساعت خبر:
214691
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - _سیستان و بلوچستان، به نقل از عصر هامون، خدیجه حمیدیان با تبریک ماه مبارک رمضان در رابطه با نحوه استفاده از دارو در زمان روزه داری گفت: ماه مبارک رمضان، علاوه بر ابعاد معنوی، تغییراتی اساسی در الگوی تغذیهای و سبک زندگی افراد ایجاد میکند. یکی از چالشهای مهم در این دوره، تنظیم صحیح مصرف داروها در ساعات محدود سحر و افطار است؛ بنابراین بیمارانی که ملزم به استفاده از دارو هستند، قبل از هر اقدامی حتماً باید با پزشک معالج خود در این زمینه مشورت کنند.
وی اظهار کرد: روزهداری، در کنار فواید متعدد جسمی و روحی، ممکن است بر روند درمان بیماران تأثیر بگذارد. ازاینرو، افرادی که دارو مصرف میکنند، باید با پزشک یا داروساز خود مشورت کرده و بر اساس توصیههای علمی، برنامه دارویی خود را متناسب با شرایط جدید تنظیم کنند. مصرف خودسرانه دارو، تغییر دوز یا حذف ناگهانی برخی داروها، میتواند پیامدهای جبرانناپذیری برای سلامت فرد به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه جذب برخی داروها همزمان با مصرف غذا تغییر نکرده و یا در برخی موارد حتی افزایش نیز پیدا میکنند، گفت: اما بسیاری از داروها نیز در صورت مصرف همزمان با غذا دچار کاهش جذب میشود؛ بنابراین باید دراینخصوص در مورد هر دارو با پزشک و یا داروساز مشورت کنید.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: بسیاری از داروها را میتوان با تغییر ساعت مصرف، بدون اختلال در روند درمان، با روزهداری تطبیق داد. برای مثال، داروهایی که یکبار در روز مصرف میشوند، معمولاً قابلیت جایگزینی در وعده سحر یا افطار را دارند. اما داروهایی که نیاز به مصرف چندباره در روز دارند، ممکن است نیازمند تغییر در رژیم دارویی یا حتی تجدیدنظر در ضرورت روزهداری باشند.
وی ادامه داد: برخی داروها، مانند داروهای ضدانعقاد خون، داروها؛ فشارخون و دیابت، باید در فواصل زمانی معین مصرف شوند. در چنین مواردی، ضروری است بیمار تحتنظر پزشک، بهترین راهکار را برای تنظیم زمان مصرف انتخاب کند تا از نوسانات خطرناک در سطح دارو در بدن جلوگیری شود.
حمیدیان تصریح کرد: روزهداری میتواند بر جذب و اثربخشی برخی داروها تأثیر بگذارد. برای مثال، داروهایی که نیاز به مصرف همراه با غذا دارند، اگر در وعدههای نامناسب استفاده شوند، ممکن است کارایی کمتری داشته باشند یا حتی عوارض جانبی ایجاد کنند؛ بنابراین، توصیه میشود بیماران از پزشک یا داروساز خود راهنمایی دقیق دریافت کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زابل تأکید کرد: بسیاری از داروهای موضعی، از جمله پمادها، قطرههای چشمی و گوشی، داروهای استنشاقی و تزریقات، تأثیری بر بطلان روزه ندارند. اما در موارد خاص، لازم است فرد از نظر فقهی و پزشکی اطمینان حاصل کند که روش مصرف داروی خود با شرایط روزهداری مطابقت دارد.
حمیدیان خاطرنشان کرد: بیمارانی که دارای شرایط خاص پزشکی هستند، باید پیش از آغاز ماه رمضان با پزشک خود مشورت کرده و در صورت لزوم، برنامه درمانی خود را متناسب با روزهداری تنظیم کنند. رعایت اصول علمی در مصرف داروها، ضامن حفظ سلامتی بیماران می باشد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه