در گفت وگو با کارشناس علوم دینی مطرح شد ،

جامعه امروز را چطور به سمت آماده‌سازی برای ظهور هدایت کنیم؟

یک کارشناس علوم دینی با تأکید براینکه جامعه ای که می‌خواهد در عصر ظهور زندگی کند باید اطلاعات و معرفت را از امام زمان داشته باشد، گفت: معرف به معنای عرف که همان بوی خوش است و بوی خوش یعنی اینکه هر کس رنگ و بوی امام زمان را بگیرد و لازمه آن این است که آن فرد برای حضرت زندگی بکند در نتیجه کسی که با دیگری زندگی کند رنگ و بوی او را خواهد گرفت.
جامعه امروز را چطور به سمت آماده‌سازی برای ظهور هدایت کنیم؟
1404/04/21 - 11:01
تاریخ و ساعت خبر:
268708
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - استان تهران - هرچه روزها به جلو می‌روند گویی شتاب حوادث برای رسیدن به مقصدی خاص سرعت می‌گیرد. زمان سرعت بیشتری نسبت به گذشته دارد و حوادث سد‌ه‌ها امروز در چند هفته رخ می‌دهد. همه این‌ها هم هراس‌انگیز است و هم نوید بخش اتفاقی مبارک. هراس دارد از حیث سرعت حوادث و فتنه‌های پی‌درپی که افراد را غربال می‌کند و بسیاری را از مسیر حق خارج می‌کند و نویدبخش است از حیث نزدیک شدن به درک دوران پساظهور. با نزدیک شدن به این دوران باید جامعه نیز رنگ و بوی مهدوی به خود بگیرد. آماده‌سازی جامعه و فرهنگ عمومی مردم نیاز به اقدامات و تلاش‌های شبانه‌روزی دارد. برای آگاهی از راهکارهای آماده‌سازی جامعه گفت‌وگو می‌کنیم با خانم بهاری کارشناس علو دینی.
• چه میزان از افراد جامعه درباره مفهوم ظهور و نشانه‌های آن آگاهی دارند؟
در این زمینه مردم را به ۳ دسته تقسیم میکنیم دسته اول کسانی هستند که یک معرفت مختصر به ساحت مقدس امام زمان(عج) که به آن نیز معرفت شناسنامه‌ای هم می‌گویند که در آن به نام حضرت، نام پدر و مادر حضرت و.. اشاره شده است. دسته دوم کسانی هستند که شناخت ابتدایی از امام زمان ندارند و در فقر اعتقادی به سر می‌برند و دسته سوم کسانی هستند که نسبت به حضرت مهدی یک معرفت بالاتری دارند. امام صادق(ع) در این باره فرمودند: مردم مواظب باشید امام زمان خود را بشناسید که اگر این اتفاق صورت نگیرد به مرگ جاهلیت مرده اید.
لذا جامعه ای که می‌خواهد در عصر ظهور زندگی کند باید اطلاعات و معرفت را از امام زمان داشته باشد.
معرف به معنای عرف که همان بوی خوش است و بوی خوش یعنی اینکه هر کس رنگ و بوی امام زمان را بگیرد و لازمه آن این است که آن فرد برای حضرت زندگی بکند در نتیجه کسی که با دیگری زندگی کند رنگ و بوی او را خواهد گرفت.
هر کدام از ما در هر مقام و هر جایگاهی باشیم می‌توانیم طوری زندگی بکنیم که امام زمان را حاضر و ناظر در اعمال خود بدانیم و زمانی که اینطور زندگی کنیم ان‌شاءلله معرفت حضرت حاصل میشود.
• چگونه می‌توانیم اطلاعات صحیح و جامع درباره ظهور را به جامعه منتقل کنیم؟
متاسفانه یکی از آفات بحث ظهور افراط و گاها تفریط در این زمینه است. خرافات و یاس‌آفرینی در بین مردم شکل می‌گیرد. یعنی شاید در ذهن مردم اینگونه باشد که امام زمان ظهور کنند همه را سر میبرند و... این عوامل یاس‌آفرینی را صورت می‌دهد و در اصل آن است که امام زمان، هنگامی که ظهور کنند به خونخواهی قتله کربلا و شهدای کربلا قیام می‌کنند و اولین انتقام‌ها گرفته میشود. مهم ترین آن انتقام از خون به ناحق ریخته شده حضرت زهرا سلام الله علیها و سیدالشهدا است.
زمانی که ظهور صورت بگیرد به گفته بزرگان ما بدها، خوب میشوند و خوب ها، خوبتر میشوند و خوبترها به درجات عالی میرسد.
باید به مردم اطلاع داد که خیلی از مسائلی که رواج پیدا کرده در آن بسیار افراط صورت گرفته است.
حضرت مهدی(عج) زمانی که تشریف بیاورند حتی کسانی که مسلمان نیستند این حقیقت و این حکومت مهدوی را ببینند به سمت حضرت مهدی خواهند آمد و در برابر حضرت سر تعظیم فرود می‌آورند، مسیحی ها و یهودی ها نیز به جمع یاران ایشان می‌پیوندند. با برخی روش‌ها می‌توان دانسته‌های عموم جامعه را نسبت به مسئله ظهور اصلاح کرد؛ یکی تولید سریال های آموزشی است که در این سریال ها وظایف منتظران را بیان کند و دوم تشکیل گروه های تخصصی مهدویت است. گروه هایی که شایعات را پاسخ داده و از شیوع خرافات و اطلاعات نادرست جلوگیری کند.
• چه تغییراتی در رفتارها و اخلاقیات جامعه باید ایجاد شود تا به ارزش‌های مهدوی نزدیک‌تر شویم؟
آقا علی بن موسی الرضا فرمودند: مردم اگر زیبایی های کلام ما را می‌شنیدند بي‌شک از ما پيروي مي‌کردند. (معاني الأخبار، ص 180) یکی از آفات جامعه آن است که احادیث اهل بیت(ع) به گوش مردم نرسیده است. اگر احادیث و روایات اهل بیت(ع) به گوش مردم برسد ناخودآگاه تغییرات اخلاقی در جامعه شکل می‌گیرد. ما در جامعه ارزش‌های کلیدی داریم؛ مانند عدالت و برابری، ساده زیستی، مسئولیت پذیری که فطرت هر انسانی پذیرای این مفاهیم است اما این موضوع بسیار مهم است که ما مسلمانان کلام اهل بیت را به گوش مردم برسانیم و اعلام کنیم همانطور که ما مشتاق حضرت هستیم ایشان هم بی‌نهایت مشتاق ما هستند.

• چه روش‌هایی برای تقویت روحیه امید و انتظار در میان افراد جامعه وجود دارد؟

مهم ترین و اصلی ترین و مخرب ترین خطری که جامعه امروز را تهدید میکند یاسی است که در جامعه شکل بگیرد. بزرگان و رهبر معظم انقلاب فرمودند: در جامعه ای که یاس تزریق بشود آن جامعه نابود خواهد شد و یکی از بزرگترین گناه های کبیره ناامیدی است. امام حسن مجتبی(ع) فرمودند: مردم در دنیا به گونه‌ای زندگی کنید که گویی آخرین نفری خواهید بود که از دنیا خواهید رفت و نسبت به آخرت طوری زندگی کنید که گویی اولین نفری هستید که می‌خواهید به دیار باقی بشتابید. این روحیه‌ی یاس زدایی را در انسان افزایش می‌دهد. خداوند در قرآن است می‌فرماید: « بعد از هر سختی آسایش و فرح است.»(سوره انشراح آیات 5 و 6) برای انتظار نیز باید اقدام کرد. فرهنگ انتظار، فرهنگ کار کردن است.
• چگونه می‌توان به افراد کمک کرد تا با چالش‌ها و بحران‌های موجود بهتر کنار بیایند؟
بزرگترین بحران و چالش ما، غیبت است . بزرگترین سفارشی که قرآن به ما مردم می‌کند آن است که ما صبر کنیم.
حضرت علی فرمودند: مردم اگر دین را و دیانت را یک بدن تصور بکنیم صبر سَر آن است.
پس اگر جامعه‌ای یا فردی صبر نداشته باشد یعنی سر ندارد و اگر سر نباشد یعنی حیاتی ندارد. برای این کار می‌توانیم حمایت‌های مالی و عاطفی و روانی از افراد داشته باشیم تا روحیه صبر کم‌کم در افراد پرورش یابد. آیات قرآن خیلی به صبر سفارش کرده است. صبر آنقدر مهم است که یکی از برنامه های حتمی و قطعی خداوند برای شناخت صابرین، آزمایش هایی است که از طرف خداوند صورت می‌گیرد.
• چه برنامه‌های آموزشی باید در مدارس و دانشگاه‌ها برای آشنایی با مفاهیم مهدویت اجرا شود؟
بهترین و نزدیکترین و کم هزینه ترین کار طراحی کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی برای منتظران است. همچنین اجرای برنامه‌های فرهنگی و پژوهشی برای شناخت امام؛ برای مثال در مدارس مسابقاتی مانند انشا، نقاشی و.. شکل بگیرد. در دانشگاه‌ها نیز این امر میتواند گسترده‌تر باشد برای مثال میزهای مناظره بگذاریم و افراد در مورد حضرت مهدی صحبت کنند، چااش‌هایی را ایجاد کنند که افراد دیگری نیز در این امر گفت و گو کنند. البته باید متخصصی هم در این مناظرات حاضر باشد تا بتواند آگاهی درستی را به دانشجویان بدهد.
زمانی که این اتفاقات شکل بگیرد در واقع رفع شبهات مهدوی خواهد شد و باعث رواج بحث‌های معرفتی می‌شود و افراد زیادی در همین گردهمایی‌ها به معرفت شناسی خواهند رسید.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
جامعه اسلامی ، جامعه منتظر ، نسل منتظر، تربیت نسل منتظر،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
گفتگو
V
آرشیو