مدیریت بحران در کربلا؛ زینب (س) و راز ماندگاری قیام عاشورا

مدیریت بحران‌های کربلا تنها بر عهده یک زن نبود؛ بلکه زینب (س)، با درک عمیق از وظیفه خطیر خود، کربلا را به خانه‌ای ماندگار و نماد مقاومت تبدیل کرد و رموز ماندگاری قیام حسینی را برملا ساخت.
مدیریت بحران در کربلا؛ زینب (س) و راز ماندگاری قیام عاشورا
1404/04/26 - 10:04
تاریخ و ساعت خبر:
268867
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - _گیلان، طاهره عاشوریان مسئول سازمان بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان، طی یادداشتی به مناسبت شهادت سرور و سالار شهیدان و هفتاد و دو تن از یاران با وفایشان نوشت؛ مدیریت بحران در عاشورا اوج رسالت و مسئولیت جهانی حضرت زینب (س) بود. حضرت زینب سلام الله علیها در مقابل بحران کربلا دو راه پیش رو داشت یکی فرار از بحران و دیگری مقابله روشمند با آن بود که بی شک حضرت زینب سلام الله علیها در راستای اهدافی که ذکر شد، راه دوم را برگزید و تلاش نمود تا با مدیریت آن بحران عظیم،که کم مانده بود به انحراف اسلام از مسیر حقیقی خود منجر شود، تهدیدی بزرگ را به فرصتی موثر تبدیل نماید. البته باید توجه داشت که مهار هر یک از این بحران ها به تنهایی نیاز به فهم و توانمندی جدی دارد چه رسد به این که آن ها را به فرصت های بزرگ برای پیشبرد اهداف حق طلبانه مورد نظر تبدیل نمود!
توان مدیریت درونی و صبر بر مصیبت های شخصی
حضرت زینب سلام الله علیها داغ هجده نفر از عزیزترین عزیزانش را با چشم خود مشاهده کرد. این مسأله به خودی خود بحران شخصی سنگینی است که نیازمند مدیریتی درونی است که شخص بتواند با این حجم از مصیبت کنار آمده و لحظه ای تسلط بر روح و رفتار خود را از دست ندهد.
هنر آماده سازی نیروهای داغدیده و بحران زده
عقیله بنی هاشم، تنها مسئول خود و داغ هایی که بر دل داشت نبود بلکه مهم تر از آن، به عنوان بزرگتر و سرپرست قافله داغدیدگان عاشورا، وظیفه سنگین سرپرستی و نه فقط پرستاری(!) خیل یتیمان و زنان و کودکان داغدیده را بر عهده داشتند.
بحران ترور هویت و ماهیت جهاد عاشورایی
غیر از اتفاقاتی که در میدان سخت عاشورا اتفاق افتاد و تعدد مصایب از دست دادن عزیزان را برای قافله عاشوراییان به دنبال داشت، دشمنان به دنبال روایت وارونه و مطابق با اهداف پلید و جنایتکارانه خود از حماسه عاشورای حسینی بودند و این، بحرانی به مراتب سهمگین تر بود که کربلا در کربلا بماند و به دنیا صادر نشود .حضرت زینب سلام الله علیها همچون فرماندهیت خبره در جنگ نرم و تبلیغاتی که دشمنان به راه انداخته بودند نه تنها هرگز مرعوب و تسلیم این القائات پوچ نشد بلکه میدان بحران را به فرصت تبلیغ حقایق عاشورا و دمیدن روح مقاومت در دل های به خواب رفتگان و تزریق خون قیام در رگ های تاریخ تبدیل کرد و دقیقاً برای همین است که: کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود.
دکترین شکست بحران های اقتصادی
پس از تغییر ظاهر دادن خاندان رسالت و امامت از شکل و شمایل آسمانی و شناخته شده یادگاران رسول خدا صلّی الله علیه و آله شمایل اسیرگونه آنان در قالب تعدادی زن و بچه داغدار، یتیم، گرسنه و تشنه که همه دارایی شان به غارت رفته، خبر از بحرانی مادی می داد که قافله سالار این قافله باید چاره ای برای آن بیاندیشد تا از این مرحله سخت، عزتمندانه عبور کنند. اینجاست که الگوی مدیریتی عقیله بنی هاشم رخ می نماید.
روش حضرت زینب سلام الله علیها برای تبدیل کردن این تهدید به فرصتی بزرگ در راستای هدف آرمانی قیام حسینی آن بود که نه تنها درخواستی از دشمن در مورد رفع گرسنگی نکرد بلکه صدقه هایی که آورده شد را نیز نپذیرفتند.
بحران کارزار آرمان ها و فرصت سازی برای هدف
دشمن پس از اعلام پیروزی در کربلا، سراغ آرمان های قیام حسینی آمد تا بلکه بتواند آن آرمان ها را منزوی و شکست خورده نشان دهد یا از غنا، طراوت و اعتلای آن ها بکاهد اما مانع اصلی دشمن برای رسیدن به این هدف شوم، حضرت زینب سلام الله علیها بود که در کنار امام زین العابدین علیه السلام، پرچم آرمان حسینی را برافراشته نگاه داشت و نشان داد که دشمن، شادی خود را خیلی زود برگزار کرده و تصور او نسبت به پایان مبارزه کربلا و روشن شدن پیروز نهایی آن، توهمی بیش نبوده است.
راز ماندگاری قیام عاشورا
راز ماندگاری قیام عاشورا را فارغ از اصالت و حقانیت آن، باید در شخصیت ذوابعاد و متعالی ناشر، راوی، مدافع و علمدار تصویگری کربلا یعنی خواهر حسین بن علی علیهما السلام جستجو کرد.
اگر استکبار یزیدی، در برابر تیغ بیان و روح پولادین حضرت زینب سلام الله علیها به خواری و اضمحلال می افتد به خاطر این است که پشتیبان مؤمنان واقعی خدای مقتدر و قهار است چنان که می فرماید: «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذینَ آمَنُوا؛خداوند، ولي و سرپرست کساني است که ایمان آورده‌‏اند.»
آری کسی که سرپرستی چون خدا دارد نه تنها می تواند پرستار نمونه باشد بلکه سرپرستی مؤمنان را هم خدای متعال از طریق او محقق می کند و زینب، دختر علی ابن ابی‌طالب این چنین بود.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
حضرت زینب (س) ، سبک زندگی زینبی ، الگوی زینبی ، مدیرت بحران ، جهاد تببین ، پیام عاشورا
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
تشکل های بانوان
V
آرشیو