مطالعات نشان می دهد؛

اسکن قفسه سینه می‌تواند ناراحتی قلبی را هم تشخیص دهد

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تجویز اسکن قلب قبل از یک عمل جراحی بزرگ برای اندازه گیری خطرات ممکن است غیر ضروری باشد.
اسکن قفسه سینه می‌تواند ناراحتی قلبی را هم تشخیص دهد
1401/12/27 - 22:07
تاریخ و ساعت خبر:
146115
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند که جراحان می‌توانند در عوض با بررسی تصاویر موجود از قفسه سینه که ماه‌ها قبل در طول غربالگری مشکلات ریوی مانند ذات‌الریه یا سرطان گرفته شده، خطر حمله قلبی یا مرگ بیماران را تخمین بزنند.
این اسکن می‌تواند از تأخیر در جراحی و افزایش هزینه‌ها جلوگیری کند، در حالی که قرار گرفتن بیمار در معرض اشعه را کاهش می‌دهد.
برای این مطالعه، تیمی از دانشگاه نیویورک، اسکن‌های سی تی اسکن موجود را تجزیه و تحلیل کردند تا سطوح رسوبات پلاک چربی سخت شده در سه رگ خونی بزرگ قلب را تخمین بزنند.
آنها دریافتند بیمارانی که پلاک بیشتری دارند، با احتمال بیشتر ایجاد مشکلات جدی سلامتی پس از جراحی مواجه هستند.
دکتر «دانیل چوی»، نویسنده اصلی، گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که تصویربرداری از قبل می‌تواند به پزشکان در تصمیم‌گیری عملی در مورد خطرات جراحی کمک کند.»
تیم تحقیق از داده‌های پرونده سلامت ۲۶۵۰ بیمار ۴۵ ساله و بالاتر استفاده کرد. هر یک از آنها بین ژانویه ۲۰۱۶ و سپتامبر ۲۰۲۰ عمل جراحی غیرمرتبط با قلب داشتند.
این داده‌ها شامل نوع عمل و همچنین موارد مرگ و حمله قلبی بود.
تمام بیماران شرکت کننده در این مطالعه یک سال قبل از جراحی، سی‌تی اسکن عمومی قفسه سینه را نیز انجام داده بودند. محققان افرادی را که در بیمارستان برای عمل جراحی بستری شده بودند یا فوت کرده بودند یا دچار حمله قلبی شده بودند را شناسایی کردند.
این مطالعه از یک سیستم امتیازدهی با مقیاس ۳ امتیازی برای ایجاد پلاک در هر یک از سه شریان کرونر اصلی استفاده کرد و از ۰ تا ۹ به آنها نمره داده شد.
بر اساس این مطالعه، بیمارانی که نمرات ۰ تا ۲ داشتند، ۴ درصد یا کمتر در معرض خطر عوارض جانبی عمده قلبی بودند. افرادی که نمرات ۳ تا ۵ داشتند، ۸ درصد با خطر روبرو بودند. بیمارانی که نمرات ۶ تا ۹ داشتند، ۱۳ درصد در معرض خطر بودند.
محققان معتقدند ارزیابی کلسیم کرونر آسان است و به حداقل آموزش نیاز دارد، و بنابراین می‌تواند یک ابزار مقرون به صرفه در هر عمل پزشکی باشد.
مهر
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
سی تی اسکن، ریسک بیماری قلبی، بیماری های قلبی و عروقی،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
اجتماعی
V
آرشیو