پاسخ شرکت های دولتی به درخواست استخدام یک دانشجوی نخبه :
یک دانشجوی نخبه گفت: بعد از مراجعه به ارگان ها و شرکت های دولتی مرتبط با رشته تحصیلی ام برای استخدام، چیزی جز نا امیدی حاصل نمی شد. جالب اینجاست که با این جمله مواجه می شدم که خانم! شما واقعا نخبه هستید ولی ما استخدام نداریم!
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از خوزستان، خانم سارا سعیداوی متولد سال 1376 یک بانوی خوزستانی محجبه، نخبه علمی و دانشجوی دکترای متالوژی از دانشگاه شهید چمران اهواز است. این دانشجوی استعدادهای درخشان در حال حاضر مشغول به تحصیل دکترای مهندسی مواد و نیز شاغل در یک شرکت صنعتی است. آنچه در ادامه می خوانید برای آشنایی بیشتر با این بانوی برجسته و فرهیخته آمده است:
انگیزه شما برای تحصیل در رشته ریاضی چه بود؟
انتخاب رشته سال دوم دبیرستان با ترور شهدای هسته ای مصادف شد. این اتفاق برای من انگیزه ای بسیار قوی بود تا بتوانم راهشان را ادامه بدهم به همین خاطر هم رشته ریاضی فیزیک را انتخاب کردم. سال بعد یعنی مقطع سوم دبیرستان در المپیاد فیزیک دانش آموزی رتبه اول را به دست آوردم که تجربه جالبی برای من بود. از این جهت جالب که زمانی درخصوص این آزمون مطلع شدیم که فقط 6 روز به امتحان مانده بود و در این فرصت کوتاه از ساعت 6 صبح تا 6 بعد از ظهر به صورت فشرده در آزمایشگاه مدرسه مشغول تمرین و یادگیری بودیم و بعد از مدرسه هم حدود 5 جزوه سنگین به خانه می بردیم تا مطالعه کنیم که در نهایت خدا خواست با این نتیجه خستگی از تنم در برود.
سال اول کنکور با انتخاب رشته مهندسی مواد و متالوژی در دانشگاه شهید چمران اهواز تحصیل خود را شروع کردم و پس از گذراندن کارشناسی و کارشناسی ارشد، در دوره دکترای همین دانشگاه هم به عنوان دانشجوی استعدادهای درخشان پذیرفته شدم و در حال حاضر مشغول تحصیل و پژوهش هستم.
رمز موفقیتتان را در چه می بینید؟
اگر موفقیت را همین موفقیت ها و کسب های کوچک بشماریم، رمزش انتخاب هدف و مصمم شدن برای رسیدن به آن است. در این میان کمک کنندگان و موانع زیادی در پیش خواهید داشت ولی نگاه و لطف باری تعالی هر لحظه در پس اراده انسان است. انسان در راه ممکن است بارها مسیرش را به انتخاب خود یا به اجبار تغییر دهد. حتی ممکن است هدف دستخوش تغییر شود اما چیزی که اهمیت دارد این است که اگر با عقل، اراده و تجربه تصمیم درست را با توکل بر خدا گرفتید و عمل کردید دیگر پیشامد هر اتفاقی خود خیر است و پذیرشش بهتری عکس العمل.
نقش چه کسی در کسب موفقیت هایتان پررنگ تر بوده است؟
قطعا در زندگی هر فرد افراد زیادی حتی اندک تاثرگذارند اما برای من مهمترین تاثیرپذیری از خانواده بوده است. نعمت حمایت های پدر و مادرم در زندگی من غیر قابل چشم پوشیست. هر آدمی ممکن است در زندگی کم بیاورد، حتی گاهی از قوی بودن هم خسته شود اما برای من ورای هر انگیزه دیگری، وجود مادرم که تجلی خدا را در او می بینم همیشه آخرین سنگرم بوده است.
باورهای دینی چقدر در رسیدن به اهدافتان اثر داشته است؟
من یادگرفته بودم که انگیزه اولم برای انجام هر کاری جلب رضایت پروردگار باشد . این انگیزه به شدت اعمال و مسیر را هدفمند و سند دار و هر عمل شما را مفید و ثمردار می کند حتی اگر نتیجه ای را به چشم نبینیم. البته که هر چه من به دست آورده ام لطف خداست بوده نه لیاقت من.
تاکنون چه جوایزی را دریافت کرده اید؟
به غیر از قندان و جامدادی هایی که برای شاگرد اول شدن در هر پایه تحصیلی مدرسه دریافت می کردم، در مراحل بعدی فقط لوح تقدیر شامل حالمان شد!
چطور متوجه نبوغ خود شدید؟ از سن کم آموزش خاصی گذراندید؟
نبوغی در کار نیست. اگر چیزی هست انتخاب هدف برای مفید واقع شدن و انسان بهتری بودن است که باید با توجه به استعداد، راهنمایی ها و توانایی ها باشد.
چه حمایت هایی از سوی دولت در خصوص فعالیت شما شد؟
انتظار می رود برای دانشجویان دکتری، حقوق و مزایایی در نظر گرفته شود که بدون دغدغه، وقت مناسبی برای پژوهش ها و فعالیت های عملی خود برای پیشرفت کشور داشته باشند که متاسفانه صورت نمی گیرد . بعد از مراجعه به ارگان ها و شرکت های دولتی مرتبط با رشته تحصیلی ام برای استخدام، چیزی جز نا امیدی حاصل نمی شد. جالب اینجاست که با این جمله مواجه می شدم که خانم! شما واقعا نخبه هستید ولی ما استخدام نداریم! اینکه یک جوان دائما در حال تلاش برای خود و کشورش باشد ولی در جایگاه مناسب برای نقش آفرینی و انجام مسئولیت قرار نگیرد، سخت است.
انتهای پیام/*